Σαμοθράκη: Δυο προηγούμενοι Πρωθυπουργοί που ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες όπως ο Τσίπρας, έχασαν τις εκλογές!!!

Σαμοθράκη: Δυο προηγούμενοι Πρωθυπουργοί που ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες όπως ο Τσίπρας, έχασαν τις εκλογές!!!

Από το νησί της Νίκης, την Σαμοθράκη, ξεκινάμε για την μεγάλη νίκη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή εκδήλωση ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη Σαμοθράκης, αλλά προφανώς δεν γνώριζε ή δεν τον ενημέρωσαν, τι συνέβη δυο προκατόχους του.

Τόσο ο Κώστας Καραμανλής (ο Κωστάκης όχι ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος) και ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ανακηρύχθηκαν επίσης επίτιμοι δημότες του νησιού και στη συνέχεια έχασαν τις εκλογές. Για τόσο… θετική αύρα μιλάμε και τόσο… γούρι τους έφερε. Που να το γνωρίζει βέβαια αυτό ο κ.Τσίπρας; Κανονικά έπρεπε να τον ενημερώσουν ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Παππά, οι οποίοι ήταν μέλη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, που επί δημαρχίας Γιώργου Χανού ανακήρυξε επίσης επίτιμο δημότη του δήμου Σαμοθράκης τον Γιωργάκη Παπανδρέου.

Τώρα που θυμηθήκαμε πάντως τον συγκεκριμένο. Είναι φοβεροί αυτοί οι Σαμοθρακίτες και δεν εννοώ σε καμιά περίπτωση τον απλό και πολύ κόσμο του νησιού, αλλά τους θεσμικούς του εκπροσώπους. Το 2010 ο Γιωργάκης Παπανδρέου μας έβαλε στα… Μνημόνια και η Ελλάδα μπήκε στην μέγγενη των δανειστών. Προφανώς για να τον… επιβραβεύσουν, τον ανακήρυξαν έναν χρόνο αργότερα, το 2011, τον ανακήρυξαν επίτιμο δημότη. Μάλιστα τότε είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουν τέτοιες και τόσες παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που θα μετατρέπονταν σε… Μύκονο. Η εξέλιξη είναι φυσικά γνωστή. Ο ίδιος αποχώρησε και έδωσε την θέση του στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Τώρα λοιπόν ανακήρυξαν επίτιμο δημότη τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών με τους Σκοπιανούς για την Μακεδονία, παραχωρώντας τους το όνομα, την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνότητα.

Ερωτηματικά και απορίες δημιούργησε

η απουσία του Μητροπολίτη κ.Άνθιμου

Ένα θέμα που επίσης προκάλεσε ερωτηματικά και απορίες και σχολιάστηκε ιδιαίτερα, ήταν η απουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.Άνθιμου. Οι πληροφορίες μέχρι και Σάββατο βράδυ ανέφεραν ότι θα έδινε το παρόν στο νησί και αυτός θα χοροστατούσε τόσο στην Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων όσο και στον Αγιασμό των υδάτων, όπου παρέστη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όταν άλλωστε έρχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, δεν μπορεί να λείπει ο επικεφαλής της οικείας Μητροπόλεως. Έτσι τουλάχιστον είθισται.

Επίσης, ο Σεβασμιότατος Άνθιμος είναι γνωστό πως είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό, ενώ θεωρείται από συναδέρφους του ιεράρχες πως πρόσκειται θετικά στην σημερινή Κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε ότι τάχθηκε υπέρ της πρόσφατης συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον κ.Τσίπρα και μάλιστα ήταν από τους λίγους Μητροπολίτες που στήριζαν και δημόσια την συγκεκριμένη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας που τελικά δεν προχώρησε. Παράλληλα, αρκετοί θυμούνται την μεγάλη οικειότητα με την οποία υποδέχθηκε τα Θεοφάνεια του 2017 τον Πρωθυπουργό στην Αλεξανδρούπολη, τα θερμά λόγια που είπε γι’ αυτόν αλλά και το… αίτημα του για ίδρυση γραφείου Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη. Τι συνέβη και έλαμψε δια της απουσίας του από την Σαμοθράκη ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως;