Απρόβλεπτη ανάγκη για τον δήμο Ορεστιάδας ο αποχιονισμός!!!  Πήραν απόφαση άρον-άρον το Σάββατο

Απρόβλεπτη ανάγκη για τον δήμο Ορεστιάδας ο αποχιονισμός!!! Πήραν απόφαση άρον-άρον το Σάββατο

Απρόβλεπτη ανάγκη ήταν για τον δήμο Ορεστιάδας, ο αποχιονισμός των δρόμων των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων του, γι’ αυτό και αποφάσισαν άρον-άρον το Σάββατο που ήδη το χιόνι είχε στρωθεί σε όλην την περιοχή, να κάνουν απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες που διαθέτουν μηχανήματα, προκειμένου να καθαριστεί το οδικό δίκτυο μέσα στην πόλη και τα χωριά.

Την στιγμή που η ΕΜΥ αλλά και η Πολιτική προστασία, είχαν προειδοποιήσει από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, ότι από την Πέμπτη έρχεται η κακοκαιρία “Σοφία” που θα πλήξει όλη την χώρα και ενώ ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό από τις 3 Ιανουαρίου έδειχνε ενημερωμένος γι’ αυτό, φαίνεται ότι… έτρεχαν τελευταία στιγμή μαζί με τους συνεργάτες του, να “επιστρατεύσουν” μηχανήματα για τον αποχιονισμό.

Από τις 3 Ιανουαρίου γνώριζε λοιπόν ότι αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στον δήμο του ο κ.Μαυρίδης, αφού είναι ξεκάθαρο πως παρακολουθεί τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τις ενημερώσεις της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ. Εντάξει, εμάς στο Evros-news.gr, επειδή μας αγαπάει ιδιαίτερα, δεν μας προτιμάει για την ενημέρωση του, αλλά όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις του, είναι ενημερωμένος για τον καιρό. “Παρακολουθούμε τις προβλέψεις και τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ” έγραψε για παράδειγμα και χθες βράδυ στον προσωπικό του λογαριασμό.

Πήραν απόφαση για απ’ ευθείας ανάθεση σε ιδιώτες

με μηχανήματα για αποχιονισμό το Σάββατο

Όπως όμως φαίνεται από το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, την ημέρα δηλαδή που από τις πρώτες πρωινές ώρες το χιόνι είχε καλύψει την πόλη και τα περισσότερα χωριά του δήμου Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν την: “Απευθείας ανάθεση με την διαδικασία της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης της παροχής υπηρεσίας: «Αποχιονισμός δρόμων των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας». 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ

Εξαιρετικά επείγουσα ήταν πραγματικά, αλλά… ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ από που ως που; Δεν γνώριζαν πως αναμένονται χιονοπτώσεις και θα πρέπει να γίνει αποχιονισμός, καθώς και ότι είχε κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε 6 Νοεμβρίου 2018 για: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019; Γι’ αυτό άλλωστε την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Evros-news.gr, προσκλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να γίνει: “ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΟΝΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για την εκτέλεση εργασιών με τίτλο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019» προϋπολογισμού 61.987,60 ευρώ με τον Φ.Π.Α. με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής χωρίς αλλαγή των όρων της υπ’ αριθ. 19034/06-11-2018 διακήρυξης”.

Αυτό σημαίνει πως δεν είχαν συμφωνήσει με ιδιώτες να διαθέσουν τα μηχανήματα τους για τον αποχιονισμό, επειδή τους οφείλονταν χρήματα από τα προηγούμενα χρόνια, έγινε κάποιο λάθος με τις ηλεκτρονικές διαδικασίες και δεν τα εισέπραξαν, ενώ ο δήμος Ορεστιάδας τους προέτρεψε να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για να τα πάρουν. Γι’ αυτό και στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε δεν υπήρξε ενδιαφέρον και κατέστη άγονος.

ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι… έτρεχαν λοιπόν το πρωί του Σαββάτου και τηλεφωνικά προσπαθούσαν να πείσουν τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων, να  βγουν στον δρόμο για να βοηθήσουν. Προκειμένου μάλιστα να μην μείνουν και πάλι απλήρωτοι, πήραν την απόφαση για απ’ ευθείας ανάθεση και την δημοσίευσαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ημέρα Σάββατο, που οι δημόσιες υπηρεσίες, φυσικά και αυτές του δήμου Ορεστιάδας είναι κλειστές. Πολύ σπάνια άλλωστε Σάββατο, Κυριακή ή αργίες “ανεβαίνουν” αποφάσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως αυτή της 5ης Γενάρη που ανέφερε:

“Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη του αποχιονισμού δρόμων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού που έπληξε την περιοχή και προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και η επικοινωνία μεταξύ των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του ακριτικού – ορεινού και μεγάλης έκτασης οδικού δικτύου του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Α. Αναθέτουμε απ’ ευθείας τον αποχιονισμό δρόμων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας», στους παρακάτω που διαθέτουν μηχανήματα”.

Όλα αυτά τα γνώριζε και τα γνωρίζει πολύ καλά ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης. Όπως και ότι είναι απόλυτα σωστό το ρεπορτάζ του Evros-news.gr. Γι’ αυτό όσο και αν προσπάθησε, μαζί με ορισμένα “παπαγαλάκια” που έχει…αμολήσει τελευταία σε συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο υποτίθεται αναδεικνύει τα προβλήματα της πόλης αλλά αντί να.. γκρινιάζει έχει εξελιχθεί σε μέγα… λιβανιστήρι του δημάρχου από συγκεκριμένα άτομα (καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή αρκεί να πληρώνεται καλά), δεν έπεισε ούτε τον φίλο μου, τον… Γιώργο Καραγιάννη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΤΟΥ Δημάρχου για το δημοσίευμα μας

Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε μετά απ’ όλα αυτά για τον… φίλο δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, είναι: “Δήμαρχε, καλύτερα το προνοείν, παρά το θεραπεύειν”.

-Ορεστιάδα: Τα χιόνια ήρθαν, αλλά ο δήμος ψάχνει ανάδοχο αποχιονισμού την άλλη Παρασκευή 11 Γενάρη!!!

7 Σχόλια

  1. Αναγνώστης evros-news

    Εμάς σαν πολίτες της Ορεστιάδας μας αποσχολεί το αποτέλεσμα, και αυτό που διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ήταν ότι οι κύριοι οδικοί άξονες ήταν καθαροί! αυτό που προκαλεί αρνητικοί εντύπωση σε μέρος των αναγνωστών του site είναι ότι σε γειτονικό Δήμο της Ορεστιάδας υπήρχαν σοβαρότερα προβλήματα αποχιονισμού και κυρίως υδροδότησης εν έτη 2019 δεν γράφτηκε ούτε πρόταση (σοβαρή)! μήπως υπάρχουν συμπάθειες σε συγκεκριμένο δήμαρχο?

  2. Ηρεμησε πιτιακουδη ξεφυγες τα ίδια και τα ιδια μας εσκασες… βαλε υποψηφιοτητα αν θες

  3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ Ο Δ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ , ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ,( 5/1/2019 ), Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ; ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ……ΕΡΩΤΗΣΗ : ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΠΡΑΞΕ ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ;

    • Ο δήμος Διδυμοτείχου… ξύπνησε χθες Δευτέρα και έκανε το ίδιο. Κανένας δήμος δεν έπραξε σωστά, γιατί έπρεπε να έχουν συμφωνήσει πριν αρχίσουν τα χιόνια να έχουν τα αρμόδια συνεργεία και όχι να τρέχουν τελευταία στιγμή. Φυσικά προβλέπεται από το νόμο η απ’ ευθείας ανάθεση, αλλά το καλύτερο είναι ο διαγωνισμός. Απλά όλοι οι δήμοι του Έβρου επειδή χρωστούν στους ιδιοκτήτε μηχανημάτων χρήματα, κανένας δεν πήγαινε στους διαγωνισμούς και τώρα τους κάνουν απ’ ευθείας αναθέσεις, οπότε δίνουν τις δουλειές όπου θέλουν.

  4. Το πλησιάζεις το θέμα Κωνσταντίνε, κάπου εκεί είναι η αλήθεια : κάπου στις ημέρες εργασίας…… κάπου στις ώρες εργασίας….. κάπου στο ψηφοφόρος μου…., απο την πλευρά των αιρετών, σωστά το αναφέρεις για διαγωνισμό ο οποίος έπρεπε να γίνει το αργότερο τον Νοέμβριο και θα είχε διάρκεια μέχρι και τον Απρίλιο, θα περιελάμβανε αποχιονισμούς και αντλήσεις νερών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*