Κλειστά τελικά σε Σουφλί-Σαμοθράκη τα σχολεία αύριο. Ακόμα δεν πάρθηκε απόφαση για Διδυμότειχο

Κλειστά τελικά σε Σουφλί-Σαμοθράκη τα σχολεία αύριο. Ακόμα δεν πάρθηκε απόφαση για Διδυμότειχο

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης,  ανοιχτά θα είναι αυτά της Ορεστιάδας και φυσικά της Αλεξανδρούπολης τα οποία λειτουργούν κανονικά μετά την λήξη των διακοπών, ενώ για το Διδυμότειχο δεν έχει ακόμα ληφθεί οριστική απόφαση.

Οι αρχικές πληροφορίες ήταν ότι ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός δεν πήρε απόφαση να παραμείνουν κλειστά, οπότε οι μαθητές μετά τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα έπρεπε να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Πριν από ελάχιστα λεπτά όμως, η Αντιδήμαρχος Τυχερού Σοφία Κουφάκη με προσωπική της ανάρτηση, ενημέρωσε πως και στο δήμο Σουφλίου, όπως και στης Σαμοθράκης, τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Αντίθετα στον δήμο Διδυμοτείχου ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Τελευταίος και καταϊδρωμένος όπως πάντα.

Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν και πάλι τα σχολεία στον δήμο Σαμοθράκης, αφού αυτή την απόφαση πήρε ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας, λαμβάνοντας υπόψη:

Τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Σαμοθράκη την 8η Ιανουαρίου 2019,
5. Τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κατά τις απογευματινές και πρώτες πρωινές ώρες που δημιουργούν μεγάλες πιθανότητες ατυχημάτων.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Τη διακοπή των μαθημάτων στις 09/1/2019 σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και στον Παιδικό Σταθμό Σαμοθράκης, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τις απογευματινές και πρώτες πρωινές ώρες που δημιουργούν μεγάλες πιθανότητες ατυχημάτων.