Γκαρά: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει ή να φύγει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής απ’ το Διδυμότειχο

Γκαρά: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει ή να φύγει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής απ’ το Διδυμότειχο

Την κατηγορηματική θέση πως δεν πρόκειται να κλείσει ή να φύγει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο, εξέφρασε σήμερα το πρωί η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, επισημαίνοντας πως αυτή δεν είναι μόνο η προσωπική της θέση, αλλά και του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και της Κυβέρνησης.

Μιλώντας στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, η κ.Γκαρά τόνισε: “Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει ή να φύγει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο. Αυτή είναι η θέση της Κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργού κυρίου Γαβρόγλου, η δική μου αλλά και συνολικά των τριών βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ”.

Η κυβερνητική βουλευτής αποκάλυψε μάλιστα πως ήδη έγιναν από πλευράς της και των Γιώργου Καίσα και Δημήτρη Ρίζου κάποιες κινήσεις. “Πήραμε πρωτοβουλία σαν βουλευτές να συναντηθούμε με τους Πρυτάνεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουμε ποια είναι η καλύτερη λύση. Είναι δεδομένη η θέση της Πανεπιστημιακής κοινότητας, με την απόφαση και το ψήφισμα της Συγκλήτου του ΔΠΘ για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη, αλλά προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η Πανεπιστημιακή αυτή Σχολή μπορεί να λειτουργήσει και στο Διδυμότειχο. Να υπάρξει δηλαδή Πανεπιστημιακή αναβάθμιση του σημερινού ΤΕΙ. Γιατί στηρίζει την τοπική οικονομία και έχει άμεση σχέση με το Νοσοκομείο της πόλης”.

Αιχμές κατά Πατσουρίδη για καθυστερημένες αντιδράσεις

Στη συνέχεια πάντως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ… άφησε αιχμές για καθυστερημένες αντιδράσεις και αργοπορία του δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη. “Υπάρχει θέληση των θεσμικών φορέων του Διδυμοτείχου να στηρίξουν τη Νοσηλευτική είτε ως ΤΕΙ είτε ως Πανεπιστημιακή Σχολή. Είναι όμως αναγκαία και απαραίτητη η εγρήγορση και κινητοποίηση τους. Τίποτα δεν έρχεται από τον ουρανό. Το λέω αυτό γιατί έχω παρατηρήσει καθυστερημένες αντιδράσεις και αργοπορημένη ενεργοποίηση από τους τοπικούς φορείς της πόλης για μια σειρά θεμάτων. Κι αναφέρομαι κυρίως στην δημοτική αρχή, γιατί και στο Διδυμότειχο όπως παντού, ο δήμαρχος είναι αυτός που εκπροσωπεί την πόλη”.

Αυτά τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να φύγει από το Διδυμότειχο το ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Μακάρι να επιβεβαιωθεί και να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Απλά να θυμίσουμε, ότι εδώ και 4 χρόνια η ίδια διαβεβαίωνε ότι από στιγμή σε στιγμή θα ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου αλλά αυτό ακόμα δεν έχει γίνει, όπως επίσης και πως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ στην γειτονική Ορεστιάδα το Εργοστάσιο Ζάχαρης.

2 Σχόλια

  1. Ωχ αφού το είπε η Γκαρα ετοιμάστε λουκέτα!!

  2. μήπως πρέπει να το δούμε το θέμα
    α) στην Ορεστιάδα έχουμε ΑΕΙ και πρόκειται να έρθει και 3 σχολή
    β) το ΤΕΙ Διδυμοτείχου δεν παρέχει επαγγελματική κατάρτιση, πρέπει να μεταφερθεί στο ΠΓΝΕ Φορέας Αλεξ/πολης
    γ) στο Διδυμότειχο πρέπει να εγκατασταθεί τμήμα απο το ΑΕΙ Ορεστιάδας
    διαφορετικά δηλαδή η Γκαρά καλό θα είναι να βοηθήσει για εγκατάσταση τμήματος απο το ΑΕΙ Ορεστιάδας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*