Πλημμυρικά φαινόμενα από βροχές και λιώσιμο χιονιού στον βόρειο Έβρο (φωτορεπορτάζ)

Πλημμυρικά φαινόμενα από βροχές και λιώσιμο χιονιού στον βόρειο Έβρο (φωτορεπορτάζ)

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στην περιοχή του βορείου Έβρου (όπως είχε αναφέρει το ρεπορτάζ του Evros-news.gr) και ιδιαίτερα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στον Ερυθροπόταμο, παρατηρήθηκαν σήμερα από την απότομη αλλαγή του καιρού.

Πύθιο Διδυμοτείχου φωτό: Χάρης Θεοχαρίδης

Τα χιόνια και το υπερβολικό κρύο, διαδέχθηκαν οι έντονες βροχές και ισχυροί νοτιάδες που έλιωσαν τα χιόνια. Έτσι δέχθηκαν μεγάλους όγκους τοπικών νερών και από τον ορεινό όγκο του Σουφλίου, ο Ερυθροπόταμος, που σε πολλά σημεία της διαδρομής του μέχρι το Διδυμότειχο “φούσκωσε” και πλημμύρισε εκτάσεις στα χωριά της κοιλάδας του, αλλά και μέρη που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Έβρο. Όπως το… πολύπαθο από πλημμύρες Πύθιο, όπου περισσότερα από 1.500 στρέμματα βρίσκονται κάτω από τα νερά, σύμφωνα και με την βασική φωτογραφία που δημοσιεύουμε και είναι του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη.

-Έβρος: Προβλέψεις για χιόνια την Τετάρτη και κίνδυνος πλημμυρών την Πέμπτη

Γέφυρα Ερυθροποτάμου Βρυσικών-Ευγενικού φωτό: Γιώργος Δράμαλης

Είναι χαρακτηριστικά τα στιγμιότυπα με τις γέφυρες του Ερυθροποτάμου σε ορισμένα σημεία, όπως στα χωριά Πολιά-Αβδέλλα του Διδυμοτείχου ή τα Βρυσικά, ενώ πλημμύρισαν εκτάσεις τόσο στο Ασημένιο, αλλά και ανάμεσα στο Διδυμότειχο και το Ελληνοχώρι, όπου ο δρόμος έκλεισε το πρωί με εντολή της αστυνομίας, μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση.

Γέφυρα Ερυθροποτάμου Μεταξάδων-Πολιάς φωτό΅: Γιώργος Δαλής
Διδυμότειχο-Γέφυρα Ερυθροποτάμου φωτό: Λευτέρης Χρυσαφούδης

Πάντως μέχρι στιγμής, όπως μας ενημέρωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης, από την πλευρά της Βουλγαρίας δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για συγκέντρωση μεγάλων όγκων νερού και πιθανότητα απελευθέρωσης τους από τα φράγματα τους, αλλά πάντως η προσοχή όλων είναι τεταμένη προκειμένου να προλάβουν πιθανές, δυσάρεστες καταστάσεις.

Περιοχή Ασημένιου Διδυμοτείχου φωτό: Ορέστης Ορεστιαδίτης