Δημοτική Επαναφορά: “Τι κάνει η δημοτική αρχή Ορεστιάδας για την Κτηνιατρική; Πάλι θα μείνουμε θεατές”;

Δημοτική Επαναφορά: “Τι κάνει η δημοτική αρχή Ορεστιάδας για την Κτηνιατρική; Πάλι θα μείνουμε θεατές”;

Στο θέμα της ίδρυσης Κτηνιατρικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη αναφέρεται με ανακοίνωση της η παράταξη “Δημοτική Επαναφορά”, η οποία ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τον δήμο Ορεστιάδας με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Καζαλτζή.

Αφήνει μάλιστα αιχμές κατά της σημερινής δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη, για έλλειψη κινητικότητας κιαι αντιδράσεων, αφού όπως επισημαίνει:

“Τα τελευταία χρόνια με πολλή ευκολία και  με πολλές δήθεν αντιδράσεις συζητάμε για τα χαμένα πανεπιστημιακά  τμήματα που δεν ιδρύθηκαν  ΠΟΤΕ στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας.

Σίγουρα στην περιοχή μας,  λόγω των ιδιαίτερων και ευαίσθητων χαρακτηριστικών που έχει αλλά και την ραγδαία μείωση του πληθυσμού, θα αποτελούσε αυτονόητο  για κάθε νοήμων νου, ότι η ίδρυση και εγκατάσταση πανεπιστημιακών τμημάτων είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Από την άλλη πλευρά όμως, παρατηρούμε ΜΟΝΟ την κινητικότητα από πλευράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την εγκατάσταση του τμήματος Κτηνιατρικής  στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αν εγκριθεί ως τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι στον Δήμο Ορεστιάδας η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους βασικούς πνεύμονες οικονομικής ανάπτυξης. Τι κάνει η νυν δημοτική αρχή του δήμου Ορεστιάδας για το συγκεκριμένο θέμα;

Πάλι θα παραμείνουμε θεατές στο ίδιο έργο;

Εκ του Συνδυασμού

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

Χρήστος Καζαλτζής

(Επικεφαλής)