Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ: Στην… λιμνοθάλασσα του Διδυμοτείχου – “Πολιορκείται” από τα νερά η πόλη που… διψάει

Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ: Στην… λιμνοθάλασσα του Διδυμοτείχου – “Πολιορκείται” από τα νερά η πόλη που… διψάει

“Πολιορκείται” από τα νερά το Διδυμότειχο, πολλές εκτάσεις γύρω από την πόλη έχουν πλημμυρίσει απ’ τις έντονες βροχές και το λιώσμιμο του χιονιού μετά την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και όλα αυτά την στιγμή που οι κάτοικοι κάθε λίγο και λιγάκι έχουν έλλειψη νερού για πολλές ημέρες. Όπως έγινε και πρόσφατα με τις χιονοπτώσεις, για μια περίπου εβδομάδα.

Στο εντυπωσιακό Video και τις φωτογραφίες του Βασίλη Τσιάκαλη, τον οποίο και ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ευγενική παραχώρηση, βλέπουμε το Διδυμότειχο να έχει μετατραπεί σε μια τεράστια… λιμνοθάλασσα. Η συγκεκριμένη λέξη μάλιστα έχει διπλή και κυριολεκτική έννοια. Λίμνη αφού γύρω-γύρω περισσίοτερο μοιάζει με το… Μεσολλόγγι και… θάλασσα, έτσι που τα έχει κάνει η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης με την ανικανότητα, την αδράνεια και την αδιαφορία του.

Gepostet von Βασιλης Τσιακαλης am Freitag, 11. Januar 2019

Να επισημάνουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον Ερυθροπόταμο, ο οποίος έχει “φουσκώσει” από ντόπια νερά μόνο και γι’ αυτό χθες το πρωί η αστυνομία έκλεισε τον δρόμο από Διδυμότειχο προς Ελληνοχώρι και αργά το βράδυ την παλιά γέφυρα που οδηγεί προς Κουφόβουνο και Μεταξάδες, αφού στάθμη του νερού έφτασε πολύ ψηλά και σχεδόν μπορεί να την… καβαλήσει.

Δικαιολογημένη απόλυτα η ανησυχία των κατοίκων, που σκέφτονται πόσο σοβαρότερη και πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κατάσταση, αν κατέβουν και νερά από την Βουλγαρία στον ποταμό Έβρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκλεισε η παλιά γέφυρα Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο απ’ την αστυνομία. Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του νερού