Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας: Να παραμείνει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας: Να παραμείνει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Την αντίδραση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, προκάλεσαν τα σενάρια για αλλαγή έδρας λειτουργείας του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και… μετακόμιση του στην Αλεξανδρούπολη. 

Με ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ηλίας Ακίδης και ο Γενικός Γραμματέας Θεοδόσιος Κυπαρισσούδης, ζητούν την παραμονή της σχολής στο Διδυμότειχο και την αναβάθμιση της, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας αλλά και κραυγή αγωνίας: “Μην υποβαθμίζεται άλλο τον τόπο μας! Ανοίξτε νέα σχολεία! Δώστε ζωή στο Βόρειο Έβρο” κλείνουν χαρακτηριστικά στην παρέμβαση τους.

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν λάβει χώρα συναντήσεις-συσκέψεις στο χώρο της παιδείας, με κύριο αντικείμενο συζητήσεων-διαβουλεύσεων, την αναδιάρθρωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με την διάλυση της υπάρχουσας δομής του και την δημιουργία ενός νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, όπου θα εντάσσονται και τα Τ.Ε.Ι της Βορείου Ελλάδος με παράλληλη αναβάθμισή τους σε Α.Ε.Ι . Στο πόρισμα που κατατέθηκε από την αρμόδια επιτροπή, αναφορικά με το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο αναφέρονταν μεταξύ άλλων ότι, το Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου θα ενταχθεί ως παράρτημα της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης με μεταφορά της έδρας στην Αλεξανδρούπολη.

Καθήκον  της πολιτείας είναι αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η οποία διασφαλίζεται με τη βελτίωση των συνθηκών της εκπαίδευσης  και τα παρεχόμενα μέσα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πάντοτε την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο  όμως είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και παραμέτρων, όχι μόνο οικονομικών.

κ. Υπουργέ

Η περιοχή του Βορείου Έβρου σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, συρρικνώνεται πληθυσμιακά αφού οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή καθώς βλέπουν πώς δεν υπάρχει ελπίδα για τον τόπο τους. Πριν λίγα χρόνια επιχειρήθηκε το κλείσιμο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, αλλά τελικά πρυτάνευσε η λογική( δεν ξέρουμε για πόσο), ενώ σήμερα επιχειρείται το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, το οποίο πέρα από τις θέσεις εργασίας που παρέχει,  συμβάλει στην τόνωση της  τοπικής οικονομίας και δίνει σημάδια ζωής σε ένα τόπο εγκαταλελειμμένο από την πολιτεία.

κ. Υπουργέ

Το κλείσιμο του Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής θα είναι αρχή του τέλους της περιοχής του Βορείου Έβρου, το οποίο θα έχει τεράστιες εθνικές προεκτάσεις.

Μην υποβαθμίζεται άλλο τον τόπο μας!

Ανοίξτε νέα σχολεία!

Δώστε ζωή στο Βόρειο Έβρο!