“Ναυαγεί” η αδελφοποίηση Αλεξανδρούπολης και δήμου Le Plessis-Robinson των Παρισίων;

“Ναυαγεί” η αδελφοποίηση Αλεξανδρούπολης και δήμου Le Plessis-Robinson των Παρισίων;

“Ναυαγεί” η πολυδιαφημισμένη αδελφοποίηση του δήμου Αλεξανδρούπολης με τον δήμο Le Plessis-Robinson των Παρισίων, η οποία επρόκειτο να υλοποιηθεί σε πρώτη φάση στις 20 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη και στο Παρίσι τον ερχόμενο Ιούνιο;

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εκπρόσωποι της γαλλικής πόλης έχουν ενημερώσει ότι υπάρχει πρόβλημα για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συνεργασίας. Ως λόγους για την ματαίωση αυτή, επικαλέστηκαν την ταραχώδη κατάσταση που επικρατεί στην γαλλική πρωτεύουσα με τις καθημερινές διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων” και κάποια οικονομικά θέματα. Θα είχε σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μας ενημερώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, αν ευσταθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη γαλλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την αντιδήμαρχο του Plessis-Robinson των Παρισίων και υπεύθυνη αδελφοποίησης κα Corinne Duguer, την οποία συνόδευαν ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Patrick Vartabedian, η Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου la Fontaine, κα Ευγενία Γκιδίκα και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου, κ. Άγγελος Κέσoγλου.

-Συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με αντιπροσωπεία από τον γαλλικό δήμο Plessis-Robinson των Παρισίων

Ακολούθησε το Οκτώβριο επίσκεψη επίσημης αντιπροσωπείας του δήμου Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη  στον δήμο Le Plessis-Robinson των Παρισίων μετά από πρόσκληση του δημάρχου, Jacques Perrin και του βουλευτή του Haut-de-Seine Paris, Philippe Pemezec και ως ανταπόδοση της επίσκεψης των Γάλλων στην Αλεξανδρούπολη.

Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Γκοτσίδη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Γιώργο Παντελίδη και τον δημοτικό σύμβουλο Ευάγγελο Γουμενίδη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ξεναγήθηκε στην πόλη Plessis-Robinson που έχει 33.000 κατοίκους, υψηλή αισθητική και αρχιτεκτονική δομή, σεβασμό στο περιβάλλον, πεζοδρομήσεις, αγορά και υψηλό πολιτισμό και η ανάπλασή της στο 100% την τελευταία 25ετία. Μάλιστα ο βασικός αρχιτέκτονας και αναμορφωτής της γαλλικής πόλης επρόκειτο να συμμετάσχει ως εισηγητής στο συνέδριο που ανακοίνωσε χθες ότι διοργανώνει ο δήμος Αλεξανδρούπολης τον Ιανουάριο 2019 για την Αλεξανδρούπολη του αύριο.