Σαμοθράκη: Άρχισε η… υλοποίηση των υποσχέσεων του Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα – Κλείνει η Εθνική Τράπεζα του νησιού

Σαμοθράκη: Άρχισε η… υλοποίηση των υποσχέσεων του Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα – Κλείνει η Εθνική Τράπεζα του νησιού

Δεν συμπληρώθηκε ούτε μια εβδομάδα από την παρουσία του Πρωθυπουργιού Αλέξη Τσίπρα στην Σαμοθράκη, όπου και ανακηρύχθηκε μάλιστα επίτιμος δημότης και άρχισε η… υλοποίηση των υποσχέσερων που έδωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλείνει από τις 25 Ιανουαρίου το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που υπάρχει στο νησί.

Την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη γνωστοποίησε μάλιστα ο πρώην Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, που έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Κι όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο κ.Γαλατούμος, οι συνέπειες θα είναι σίγουρα μεγάλες. Προφανώς θα παραμείνει κάποιο ΑΤΜ, αλλά όλες οι υπόλοιπες συναλλαγές, για επαγγελματίες, ηλικιωμένους που δεν έχουν εξοικείωση με την χρήση καρτών αλλά και για τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, δημιουργείται μεγάλο ζήτημα και πρόβλημα.

Δεν ξέρουμε αν ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς γνωρίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα και αν το έθεσαν στον “Σύντροφο Πρωθυπουργό” όπως τον αποκάλεσε στην επίσημη προσφώνηση του ο κ.Παππάς. Πάντως η αρνητική αυτή εξέλιξη, μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και τις… πανηγυρικές δηλώσεις του κ.Βίτσα για απόλυτα πετυχημένη παρουσία και πως το νησί βγήκε κερδισμένο από αυτήν πολλαπλώς, σίγουρα δεν επιβεβαιώνεται.