Αστυνομικοί Ορεστιάδας: Εικόνες εξαθλίωσης, βρωμιάς και κινδύνου για την υγεία μας

Αστυνομικοί Ορεστιάδας: Εικόνες εξαθλίωσης, βρωμιάς και κινδύνου για την υγεία μας

Την απουσία καθαρισμού των αστυνομικών υπηρεσιών, των κρατητηρίων και των άλλων χώρων, λόγω καθυστέρησης στην πρόσληψη εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εικόνες εξαθλίωσης, βρωμιάς και κινδύνου για την ζωή τους, καταγγέλουν οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας.

Με επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Ηλίας Ακίδης και ο Γενικός Γραμματέας Θεοδόσης Κυπαρισσούδης, η οποία στάλθηκε στην Π.Ο.ΑΣ.Υ, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)  και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ και με τίτλο: «Καθαρισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών», αναφέρουν

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Δεν είναι έξυπνος, συνήθιζαν να λένε οι αρχαίοι, αυτός που επαναλαμβάνει τα λάθη του. Πέρυσι τέτοιο καιρό περιμέναμε να τελεσφορήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες   με ιδιωτικές εταιρείες για να έχουν πρόσβαση, οι αστυνομικοί,  στο αγαθό της καθαριότητας και φέτος το ίδιο  έργο επαναλαμβάνεται περιμένοντας για προσλήψεις εργαζομένων καθαριότητας   μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Για το ενδιάμεσο διάστημα, μέχρι την έκβαση αυτών των χρονοβόρων διαδικασιών,  δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόβλεψη. Λάθη που επαναλαμβάνονται προκαλώντας δυσμενείς επιπτώσεις  στους συναδέλφους μας, χωρίς κόστος όμως και συνέπειες γι΄ αυτούς που τα διαπράττουν.

Δεν είναι μόνο, τα πιο μελανά χρώματα που συνθέτουν την εικόνα της πλήρους εξαθλίωσης για τους ρυπαρούς χώρους που χρησιμοποιούνται στην εργασία  μας, εδώ τίθεται πλέον και σοβαρό θέμα προσβολής της υγείας μας, ιδίως στους χώρους υγιεινής και στους χώρους των κρατητηρίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε προς κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ότι  στα κρατητήρια του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Ορεστιάδας, φυλάσσονται σε καθημερινή βάση 250-300 αλλοδαποί κρατούμενοι,  ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. Μπορεί να αναλογιστεί κάνεις, την ρυπαρότητα και την δυσοσμία που προκαλείται από τόσους κρατουμένους, την ανάπτυξη εστιών  μόλυνσης στα αποχωρητήρια   και τον κίνδυνο μετάδοσης  μολυσματικών ασθενειών, από την έλλειψη καθαριότητας  και την μη χορήγηση μέσων καθαρισμού και αντισηψίας.

Παράλληλα θα πρέπει να τονισθεί ότι οι πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες να εξυπηρετηθούν αντικρύζουν καταστάσεις οι οποίες αμαυρώνουν την εικόνα του Σώματος γεγονός που υποβαθμίζει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται από το προσωπικό.

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

Θα θέλαμε να ξέρουμε  τί απάντηση  δίνεται, ειδικά σε  συνάδελφους που υπηρετούν σε υπηρεσίες φύλαξης κρατουμένων, που καλούνται να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους σ΄ αυτό το καθεστώς ;

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν  είναι υποχρέωση μας να καθαρίζουμε με  δικά μας μέσα ή  να πληρώνουμε από το δικό μας υστέρημα ιδιώτες για να καθαρίσουν τους χώρους που  προβλέπονται να καθαρίζονται από τη πολιτεία.

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

Ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση  του προβλήματός επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι το αγαθό της υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμο”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*