Διδυμότειχο: Ρεκόρ βροχής σε μια ημέρα τα 5 τελευταία χρόνια, καταγράφηκε την Πέμπτη!!!

Διδυμότειχο: Ρεκόρ βροχής σε μια ημέρα τα 5 τελευταία χρόνια, καταγράφηκε την Πέμπτη!!!

Ρεκόρ βροχής σε μια ημέρα ή ημερήσιου υετού όπως αναφέρεται επιστημονικά, καταγράφηκε για τα τελευταία 5 χρόνια στο Διδυμότειχο την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, από τον στον σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην πόλη του Έβρου.

Διδυμότειχο-Ερυθροπόταμος φωτό: Κωνσταντίνος Μητακίδης

Ο συγκεκριμένος σταθμός λειτουργεί στο Διδυμότειχο εδώ και 5 χρόνια και για πρώτη φορά την συγκεκριμένη ημέρα η ένδειξη ήταν με 63,4 χιλιοστά βροχής ή 63,4 τόνους ΝΕΡΟ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ. Επίσης, το σύνολο της βροχής από το ξεκίνημα της ανήλθε στα 70,6 χιλιοστά.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικράτησε στην περιοχή και φυσικά μαζί με το λιώσιμο του χιονιού που προκάλεσε, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν διάφορα σημεία και να “φουσκώσει” επικίνδυνα ο Ερυθροπόταμος που περνάει δίπλα από την “πόλη των κάστρων”.

Την κατάσταση που επικρατούσε ακόμα και χθες, μπορείτε να την δείτε στο χαρακτηριστικό ΒΙΝΤΕΟ και τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του Κωνσταντίνου Μητακίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παραχώρηση.

Μάλιστα η αστυνομία γι’ αυτό τον λόγο το βράδυ της Πέμπτης αναγκάστηκε να κλείσει την παλιά γέφυρα που βρίσκεται στην πλευρά του δρόμου προς Κουφόβουνο, Μεταξάδες.

Γέφυρα Διδυμότειχου φωτό: Κωνσταντίνος Μητακίδης
Διδυμότειχο φωτό: Κωνσταντίνος Μητακίδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*