Μανούσης: Δρομολογεί τα τρία πλοία του αλλού και κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης;

Μανούσης: Δρομολογεί τα τρία πλοία του αλλού και κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης;

Οι φήμες και κάποιες πληροφορίες που υπήρχαν εδώ και λίγο καιρό για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη της SAOS Ferries Φώτη Μανούση, φαίνεται πως όχι μόνο έχουν βάση αλλά και είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθούν. Κι αναφερόμαστε στο ενδεχόμενο να δρομολογήσει τα πλοία του σε άλλα νησιά και να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης τον ερχόμενο Μάιο.

Μια σημερινή ανάρτηση του κ.Μανούση στην σελίδα “Ζούμε Σαμοθράκη”, όπου απάντησε και πήρε θέση σε άλλη μια ανάρτηση που αφορούσε τα δρομολόγια των πλοίων του και κυρίως το… κλείσιμο της, όχι απλά πυροδοτεί αλλά και δείχνει πως έχει βάση το σενάριο που είχε ακουστεί. Ότι δηλαδή του προτάθηκε να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο νησί με την υποστήριξη της Ν.Δ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα του δοθεί χρίσμα, μια και σε μικρούς δήμους έχει αποφασιστεί να μην δοθούν επίσημες στηρίξεις του κόμματος.

Ο ίδιος βέβαια είχε απορρίψει παλαιότερα ένα τέτοιο ενδεχόμενο και με δημόσια τοποθέτηση του, επικαλούμενος την ηλικία του, όμως το επιχείρημα των ανθρώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήρθαν σε επαφή μαζί του, είναι πως αυτή δεν τον εμποδίζει να ασχολείται με τις επιχειρήσεις του, ακόμα και όταν περνάει περιπέτειες με την υγεία του, όπως ο σοβαρός τραυματισμός του πριν λίγους μήνες. Του επισημάνθηκε παράλληλα, από εκείνους που του έθεσαν το ενδεχόμενο υποψηφιότητας, ότι και ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Χανός είναι μεγαλύτερος από αυτόν, αλλά θα διεκδικήσει την δημαρχία.

“Μπορείς να συντονίζεις άριστα μια ομάδα νεότερων ανθρώπων. Γνωρίζεις τα προβλήματα του νησιού άριστα μια και εκτός από τα πλοία έχεις και την επιχείρηση των κρασιών και μένεις αρκετό διάστημα εκεί”, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες μας τα επιχειρήματα του ατόμου που τον προσέγγισε, αφού γνωρίζονται από το παρελθόν. Το οποίο και του θύμισε επίσης: “Ξέρεις πως λειτουργούν οι δήμοι, αφού ήσουν Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης με τον Σωτήρη Κούβελα και κάνατε σπουδαία πράγματα στην πόλη”, του είπε στέλεχος που έχει άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε και ο Φώτης Μανούσης διατηρεί διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια του Προέδρου της Ν.Δ.

Το ασυμβίβαστο και οι πικρίες τον κάνουν να

σκέφτεται την αποχώρηση για άλλους προορισμούς

Κι επειδή υπάρχει ασυμβίβαστο σε περίπτωση που θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης, επειδή η εταιρεία του έχει την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη, ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries σκέφτεται να δρομολογήσει τα τρία πλοία του ΣΑΟΣ ΙΙ, ΣΑΟΝΗΣΟΣ και ΖΕΦΥΡΟΣ σε άλλους προορισμούς. Αν θα είναι οι Παξοί ή τα πάει όλα μαζί σε ίδιο προορισμό, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Παράλληλα, έχει πικραθεί από τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται απ’ την δημοτική αρχή και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παππά και δυο-τρεις που ανήκουν στην ομάδα τους, με την παραμικρή αφορμή. Αποκορύφωμα ήταν και η… επίθεση απ’ τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τα Θεοφάνεια, όταν και μίλησε για ακτοπλόους που εκβιάζουν τους κατοίκους. Κι επειδή ο Φώτης Μανούσης δεν είχε διστάσει να τα βάλει ακόμα και με την πανίσχυρη τότε Κυβέρνηση Καραμανλή επί υπουργείας Παυλίδη, όλα αυτά τον έχουν κάνει να σκέφτεται όλα τα ενδεχόμενα.

Φαίνεται άλλωστε και από σημεία της ανάρτησης του: “Χωρίς η εταιρία να έχει υποχρέωση αντικατάστασης του πλοίου όταν αυτό βρίσκεται σε ακινησία ή ακόμη και μετά από βλάβη, προσπαθήσαμε τόσο πέρυσι όσο και φέτος να δώσουμε λύση στο νησί, για τους λόγους που όλοι ξέρουν!
Και ποιο το αποτέλεσμα ? Αντιμετωπιζόμαστε από την δημοτική αρχή ως “εκβιαστές” , ως οι άνθρωποι που προκάλεσαν ζημία στο Σαος προκειμένου να τους…. πλήξουμε .
-Προχθές έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν την παρέμβαση του Λιμεναρχείου ώστε να ταξιδέψει το ΑΔΕΙΟ κοντέινερ από την Αλεξανδρούπολη χωρίς να πληρώσουν το εισιτήριο μιας και ο οδηγός δήλωσε ότι δεν διαθέτει το πόσον του εισιτηριου! Και όλα αυτά γιατί? Τους πείραζε αν έμενε το άδειο κοντέινερ για το επόμενο ταξίδι? Απλά θέλανε να επιβάλουν την άποψη ” είμαστε εξουσία και θα κάνετε ότι σας πούμε”
-Κατά την ημέρα του εορτασμού των Θεοφανείων και ενώ εμείς είχαμε δηλώσει εδώ και εβδομάδες ότι θα μετέχουμε στο εορτασμό ακόμη και με δεξίωση για όλους τους νησιώτες, αντί ευχαριστιών τι εισπράξαμε? Τις ύβρεις του πρωθυπουργού ο οποίος προφανώς παραπληροφορημένος από τον “σύντροφο” Παπά έσπευσε να μας αποκαλέσει “εκβιαστές”.

-Στην ζωή μου δεν έμαθα να προσποιούμαι πως βρέχει όταν κάποιοι με φτύνουν. Όλα έχουν τα όρια τους.
Ακόμη και η προτεραιότητα που έχω για τον τόπο που αγαπώ και επέλεξα να ζω.
-Από εκεί και πέρα. Δεν έχω καμία υποχρέωση να απολογούμαι η να δικαιολογώ τις καταστάσεις που δημιουργούνται από την ανικανότητα κάποιων. Εκπροσωπώ ιδιωτική εταιρία και όχι θυγατρική του Δημοσίου ή του Δήμου.
-Ας απολογηθούν αυτοί που τόσο εύκολα χαρίζουν είκοσι χιλιάδες ευρώ για μισό ταξίδι του πλοίου ” παντόφλας” αρκεί να μην έχουν την Σαος!
-Ας απολογηθούν αυτοί που ταλαιπώρησαν το νησί και κατασπατάλησαν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου με την δρομολόγηση του σκάφους ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού ενώ το Σαονησος ήταν στην Αλεξανδρούπολη”.

Το 2018 είχαμε ζημιές 1,7 εκατ. ευρώ για την δρομολόγηση

3 πλοίων. Θα αποφασίσουμε για που θα θα δηλώσουμε

Στην τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της SAOS Ferries, είναι φανερή η πικρία του, ενώ επισημαίνει πως μέχρι τις 31 Ιανουαρίου που λήγει η προθεσμία δήλωσης του προορισμού που δρομολογούνται τα πλοία κάθε εταιρείας, θα αποφασίσει με τους συνεργάτες του τι θα γίνει. Ως γνωστόν, έχει το δικαίωμα να κάνει δρομολόγιο σε όποια νησιά θέλει αν το δηλώσει αυτό το διάστημα, ενώ αργότερα θα πρέπει να αποφασίσει το ΣΑΣ και το αρμόδιο υπουργείο. Το σημαντικότερο είναι, πως ο κ.Μανούσης επισημαίνει ότι όλες αυτές οι εργασίες που έγιναν με την μετατροπή του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, το ΖΕΦΥΡΟΣ και τα υπόλοιπα θέματα, ώστε το περασμένο καλοκαίρι η Σαμοθράκη να έχει 3 πλοία στην συγκοινωνία της, έφεραν ζημιές 1,7 εκατ. ευρώ για το 2018.

Η εταιρεία μου το έτος 2018 στην προσπάθεια της να αναβαθμίσει την συγκοινωνία της Σαμοθράκης με την λειτουργία τριών πλοίων, ενέγραψε ζημίες ενός εκατομμυρίου επτακοσίων χιλιάδων ευρώ! Μέχρι εδώ!
Τι θα γίνει λοιπόν για την συγκοινωνία του νησιού, τι δρομολόγια θα έχει, και γιατί είναι αυτά η άλλα, ρωτήστε
αυτούς που έχουν ” τα γένια και τα κτένια”
Τις προσεχείς ημέρες θα αποφασίσουμε με τους συνεργάτες μου τον δρόμο που θα χαράξουμε για την Σαος και τα πλοία της, μιας και στο τέλος του μήνα λήγει η ημερομηνία δήλωσης δρομολόγησης  Πλοίων.
-Και ξανά δηλώνω: ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ . 
Και σίγουρα θα μου μένει καιρός να ασχοληθώ περισσότερο με τα κοινά”.