Ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για καλλιέργειες καρυδιών, αμυγδάλων, φουντουκιών στον Έβρο

Ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για καλλιέργειες καρυδιών, αμυγδάλων, φουντουκιών στον Έβρο

Ενδιαφέρον για οργανωμένες καλλιέργειες και παραγωγή καρυδιών, αμυγδάλων, φουντουκιών και γενικότερα ακροδρυών όπως λέγονται, υπάρχει από ξένες ευαιρείς για το νομό Έβρου και μάλιστα ήδη μια ιταλική έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πασχάλης Παπαδάκης, πρώην Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου (ΔΑΟΚ) που πλέον είναι συνταξιούχος, είναι ένας τομεας με προοπτική και μια νέα πρόταση για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στο νομό μας, μετά και την πιθανη διακοπή των επιδοτήσεων μετά το 2020. Καλλιέργειες οι οποίες είναι κατάλληλες για την Θράκη και το νομό Έβρου, αρκεί να γίνουν με βήματα σωστά, οργανωμένα και ομαδικά.

Χαρακτηριστικά τονίζει σε ανάρτηση του ο κ.Παπαδάκης: “Υπάρχουν εταιρείες ξένες, μέσα σ’ αυτές και μια Ιταλική, παγκοσμίως γνωστή, που άνθρωποι της ήρθαν λίγο πριν από τις γιορτές, είδαν, μίλησαν με παραγωγούς, με ανθρώπους που θα μπούνε μπροστά κατ’ αρχάς σε άλλο νομό της Θράκης, αλλά και εδώ στον Έβρο. Εντόπισαν εκτάσεις, είναι έτοιμοι να επενδύσουν σε εγκαταστάσεις. Μιλάμε για πολλά στρέμματα, για μεγάλες ποσότητες, με εγγυημένα συμβόλαια και ελεγχόμενη παραγωγή τα πρώτα χρόνια και με δικούς της γεωπόνους.
Για τον λόγο αυτό, θα γίνει μια συνάντηση εδώ στην Αλεξανδρούπολη με τον εκπρόσωπο τους πρώτα και μετά με την ίδια την εταιρεία. Όλα μέσα στο Γενάρη, πιθανόν την επόμενη Κυριακή.
Όποιος ενδιαφέρεται και θέλει να ακούσει, αλλά να ενδιαφέρεται πραγματικά, μπορεί να έρθει. Τόπος και χρόνος θα ανακοινωθούν σύντομα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, μια απλή συζήτηση θα είναι. Να ακούσουμε τις προτάσεις τους που θα αναπτυχθούν με λεπτομέρειες. Να ρωτήσουμε, να μάθουμε. Είναι μια ευκαρία για κάτι καινούργιο στα δύσκολα χρόνια που περνάνε οι αγρότες, αλλά και όλοι οι πολίτες.
Η συνάντηση θα γίνει φυσικά αν υπάρχει ενδιαφέρον και ισχύει για όλο τον νομο μας. Πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι από τον κ.Πασχάλη Παπαδάκη, απευθυνόμενοι στον ίδιο.