Ο Έβρος και η Ορεστιάδα παρόντες στο χθεσινό επεισοδιακό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έβρος και η Ορεστιάδα παρόντες στο χθεσινό επεισοδιακό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έβρος και η Ορεστιάδα παρόντες στο χθεσινό επεισοδιακό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στην Αθήνα, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών μπροστά από την Βουλή και υπήρξε τραυματισμός μιας εκπαιδευτικού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στην διαδήλωση υπήρχαν εκπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, καθώς είχε προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ανάμεσα τους ήταν και η Κική Γιαννάκου απ’ την Ορεστιάδα. Έκανε μάλιστα και δηλώσεις στο διεθνές κανάλι Euronews και τον Θρακιώτη δημοσιογράφο Γιάννη Γιαγκίνη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ήρθαμε από το βορειοτερο άκρο της Ελλάδας, από τον Έβρο, από την Ορεστιάδα. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη εργασία. Λέμε τέρμα πια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών».

Οι διαδηλωτές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί και να ψηφιστεί την Δευτέρα. Οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν στην αναβολή της συζήτησης και της ψήφισης για την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Με κεντρικό σύνθημα «μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών όχι στην παιδεία των περικοπών», οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «Η επίθεση αφορά το σύνολο της εκπαίδευσης. Η καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας, η επίθεση στην ειδική αγωγή, το ν/σ για το Νέο Λύκειο, η αντιδραστική αναδιάρθρωση στην Τριτοβάθμια μας καλούν να δώσουμε από κοινού ανυποχώρητο αγώνα για τα χρόνια δουλειάς και σπουδών μας, για το δημόσιο σχολείο των όλων και των ίσων, για τις επόμενες γενιές εκπαιδευτικών».

Πηγή: euronews

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*