Μητσοτάκης σε Τσίπρα: “Μόνο εσείς οι αριστεροί και η χούντα, κάνατε υπουργό Εθνικής Άμυνας εν ενεργεία στρατιωτικό”

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: “Μόνο εσείς οι αριστεροί και η χούντα, κάνατε υπουργό Εθνικής Άμυνας εν ενεργεία στρατιωτικό”

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θυμίζοντας μόνο η Κυβέρνηση της αριστεράς και η χούντα έκαναν κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι έγινε «καθ’ υπόδειξη Καμμένου» υπενθυμίζοντας ότι «ποτέ κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε κυβέρνηση εν ενεργεία στρατιωτικό για τη θέση του υπ. Άμυνας.
Ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε αυτή τη θέση ήταν επί χούντας”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Θέλω να πω κατι για τον Αποστολάκη που διορίστηκε καθ υπόδειξη του Καμμένου: ποτέ καμια κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία στρατιωτικό. Η εξαίρεση Χηνοφώτη ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε μετά εξελέγη βουλευτής και μετα πήρε υπουργικά καθήκοντα όχι στο ΥΠΕΘΑ. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης την 21η Απριλίου 1967» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: protothema.gr