Την μέγιστη διάκριση Ποιότητας από την ΑΔΙΠ απέσπασε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Την μέγιστη διάκριση Ποιότητας από την ΑΔΙΠ απέσπασε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Την μέγιστη δυνατή διάκριση ποιότητας στις σπουδές και στις παρεχόμενες υπηρεσίες και σε όλες τις επιμέρους διαδικασίες με 8 στα 8, απέσπασε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!

Πρόκειται για την απονομή του Πιστοποιητικού από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση(ΑΔΙΠ), από την πρόεδρο της ΑΔΙΠ και καθηγήτριας Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Νικολέττας Παϊσίδου, στον Πρύτανη του ΔΠΘ, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, σήμερα στο κτίριο Διοίκησης του πανεπιστημίου.
Η διαδικασία του ελέγχου της ποιότητας και της εσωτερικής αξιολόγησης, ξεκινάει μέσα από το από το Πανεπιστήμιο και ο έλεγχος αφορά, την διαφάνεια, την απορρόφηση των πόρων των προγραμμάτων, τη συνεχή βελτίωση στα αντικείμενα σπουδών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, στην λογοδοσία, στην προσβασιμότητα, στην βελτίωση του μαθησιακού περιβάλλοντος, στο ανθρώπινο δυναμικό του πανεπιστημίου, στην αναπτυξιακή προσέγγιση του ΔΠΘ, κ.α.


Όλα αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνονται από το ίδιο το προσωπικό του πανεπιστημίου και τους φοιτητές, στην Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, και πρόεδρος ΜΟΔΙΠ-Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας-, Ζωή Γαβριηλίδου και αποστέλλονται στην ΑΔΙΠ, όπου γίνεται η ανάλυση όλων αυτών των στοιχείων!


Οι χρυσές περγαμηνές ποιότητας του ΔΠΘ, όπως υπογράμμισαν οι υπεύθυνοι στις δηλώσεις τους, έχει θετικό αντίκτυπο στις δεξιότητες των αποφοίτων και κυρίως στους φορείς που θα εργασθούν, οι συγκεκριμένοι απόφοιτοι!
Όπως τόνισε ο πρώην Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και πρώην πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ, Νίκος Αγγελούσης, ο οποίος έκανε και την λεπτομερή παρουσίαση, η ανάλυση των δεδομένων που γίνεται από την ΑΔΙΠ, απαιτεί πόρους , τους οποίους τους υπόσχονται οι ιθύνοντες της πολιτείας και δεν υλοποιούν ποτέ μέχρι τώρα τις δεσμεύσεις τους. «Ίσως το ΕΣΠΑ να μπορέσει να βοηθήσει στο έργο», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Αγγελούσης. Ωστόσο η κ. Γαβριηλίδου αντέτεινε πως ίσως θα ήταν καλύτερα να αναζητήσει τους πόρους μόνο του το ΔΠΘ.


Όλα τα στοιχεία της αξιολόγησης και τις σφραγίδες ποιότητας σε όλα τα αντικείμενα, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΔΠΘ.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το ΔΠΘ και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, πέτυχαν την μέγιστη δυνατή διάκριση ποιότητας, 8 στα 8 σε σχέση με τα άλλα πανεπιστήμια.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής