Φέρνουν την Συμφωνία των Πρεσπών για Κύρωση την Παρασκευή, ώστε να προλάβουν το συλλαλητήριο;

Φέρνουν την Συμφωνία των Πρεσπών για Κύρωση την Παρασκευή, ώστε να προλάβουν το συλλαλητήριο;

Σε μια προσπάθεια νέου πολιτικού αιφνιδιασμού και προκειμένου να προλάβουν τον ξεσηκωμό του κόσμου στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση σκέφτονται να φέρουν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών για Κύρωση  αυτή την Παρασκευή.

Στόχος τους είναι να περιορίσουν τις τεράστιες αντιδράσεις του ελληνικού λαού για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια ιδιόμορφη κούρσα ενάντια στο χρόνο, ώστε να εισαγάγει την προωθούμενη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων στη Βουλή το αργότερο την Πέμπτη ή την Παρασκευή (18/01/2019), με σκοπό η συζήτηση και η κρίσιμη ψηφοφορία να ξεκινήσει αν όχι την Παρασκευή, τότε την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα πάντως, στη Βουλή κυκλοφόρησαν σενάρια περί επίσπευσης της διαδικασίας, με κύρωση της Συμφωνίας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Τον λόγο έχει πλέον ο κυρίαρχος ελληνικός λαός

Οι τακτικισμοί του Μαξίμου είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανείς: Ο κ. Τσίπρας τρέχει άρον – άρον να φέρει τη Συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με σκοπό να προλάβει άμεσα τους «πρόθυμους» βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και του Ποταμιού και να αποσπάσει τη στήριξή τους για το «ναι», προτού αυτοί αλλάξουν γνώμη και ρότα.

Προφανώς, ο πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται πως αυτές οι μεθοδεύσεις μπορεί να τον κρατούν γερά «γαντζωμένο» στην καρέκλα της εξουσίας, όμως ο ίδιος μοιάζει να λογαριάζει δίχως τον… ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό.

Οι Έλληνες οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους μπροστά σε αυτή την επαίσχυντη Συμφωνία και να μην επιτρέψουν, σε καμία περίπτωση, να ευοδωθούν τα σχέδια και οι προθέσεις όλων όσων θέλουν να ξεπουλήσουν «μπιρ παρά» την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Έχουν καθήκον να εμποδίσουν, με γνώμονα την αγνή φιλοπατρία και όχι το στείρο και ανούσιο εθνικισμό, τους μηχανισμούς εκείνους που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα και συνεπάγονται, με μαθηματική ακρίβεια, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Πηγή: newsbomb.gr