Διδυμότειχο: Χαμός για ΤΕΙ Νοσηλευτικής, νερό στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο – Συνάντηση απόψε με Πρύτανη

Διδυμότειχο: Χαμός για ΤΕΙ Νοσηλευτικής, νερό στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο – Συνάντηση απόψε με Πρύτανη

Χαμός έγινε για άλλη μια φορά στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αιδυμοτείχου, για το θέμα του ΤΕΙ Νοσηλευτικής και του νερού, με τις συνεχείς και πολυήμερες διακοπές να συνεχίζονται και μια διιαλυμένη δημοτική αρχή, αδύναμη και ανίκανη να δώσει λύσεις.

Όπως είναι φυσικό, τα πυρά όλων δέχθηκε ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης και για τα δυο συγκεκριμένα, πολύ σοβαρά θέματα, ενώ την συνεδρίαση παρακολούθησαν και αρκετοί αγωνιούντες πολίτες. Όσον αφορά το ΤΕΙ Νοσηλευτικής και με τις… ανησυχητικές δηλώσεις για το ενδεχόμενο να φύγει από το Διδυμότειχο να συνεχίζονται, με πιο πρόσφατες αυτές του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρου Πολυχρονίδη, για δημιουργία τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη, όλοι επεσήμαναν την αδράνεια και τρομερή καθυστέρηση του δημάρχου.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης, τόνισε χαρακτηριστικά στον κ.Πατσουρίδη πως δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να… θωρακίσει την Σχολή, με παραχώρηση έκτασης για την δημιουργία εγκαταστάσεων, αλλά και τις ενέργειες που απαιτούνται για την πρόσληψη Καθηγητών. Να πιέσει δηλαδή και προς τις δυο αυτές κατευθύνσεις. Εκεί οι τόνοι ανέβηκαν όταν επικαλέστηκε τις γνωστές δικαιολογίες που επαναλαμβάνει πάντα.

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος και εκ νέου νυποψήφια δήμαρχος Βάγια Καραφείζη, του επεσήμανε ότι θα έπρεπε να επιδιώξει ήδη συνάντηση με τον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα, να βρεθεί επικεφαλής αντιπροσωπείας θεσμικών στην Αθήνα για επιτόπου επαφές και συζητήσεις με αυτόν, την Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα. Η απάντηση του ήταν ότι ζήτησε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά να του “κλείσει” συνάντηση και αυτό δεν έγινε ακόμα. Μόνος του προφανώς δεν έχει την ικανότητα να το κάνει ως δήμαρχος Διδυμοτείχου.

Τα πράγματα πήγαν να… ξεφύγουν και ακούστηκαν βαριές εκφράσεις, όταν η συζήτηση πήγε στα τεράστια προβλήματα με το νερό, τις συχνές διακοπές και την λειψυδρία. Ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης κατηγόρησε τον Παρασκευά Πατσουρίδη για αδράνεια, ανικανότητα και πως… έχασε τον έλεγχο στην ΔΕΥΑΔ, με αποτέλεσμα αυτή να μην λειτουργεί. Ο δήμαρχος αφού ανέφερε για πολλοστή φορά ότι υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, πέρασε στην αντεπίθεση και τον κατηγόρησε για έργα και ημέρες του και ανταλλάχθηκαν μάλιστα… βαριές εκφράσεις που σίγουρα δεν τιμούν κανέναν και προφανώς δεν πρέπει να ακούγονται σε δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό που δεν είπε ο κ.Πατσουρίδης, είναι πως ουσιαστικά δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στην ΔΕΥΑΔ όπου ο ίδιος είναι Πρόεδρος, γιατί από τα 7 άτομα που διορίστηκαν, άλλα είτε έχουν παραιτηθεί, είτε δεν παρίστανται για να υπάρξουν συνεδριάσεις και έτσι δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις και να υπογραφούν προμήθειες υλικών ή απαραίτητα έργα. Οπότε όσα πηγαίνουν για έγκριση στον Επίτροπο, επιστρέφουν πίσω και υπάρχει στασιμότητα που έχει αποτέλεσμα τα γνωστά προβλήματα υδροδότησης συνεχώς.

Στη συνεδρίαση υπέβαλλε την παραίτηση του ο Δημήτρης Κεσόγλου από Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και προδρεύων μετά την αποχώρηση του προέδρου Τάσου Κελεσίδη.

Συνάντηση απόψε με τον πρύτανη στην Αλεξανδρούπολη

Για το θέμα του ΤΕΙ Νοσηλευτικής, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη με τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη. Εκτός του κ.Πατσουρίδη θα μετέχουν οι Χρήστος Τοκαμάνης, Βάγια Καραφείζη και οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου κ.Δαμασκηνός και Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος. Οι βουλευτές φυσικά θα απουσιάζουν, αφού επιλέχθηκε μια ημέρα που θα πρέπει να βρίσκονται στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

*** Την Δευτέρα αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για την παρουσίαση απολογισμού του δημοτικού έργου, αφού δεν υπήρχε απαρτία. Παρέστησαν μόνο ο κ.Πατσουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Εμμανουηλίδης, η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Σταμπολίδου και ο Βάγια Καραφείζη.