Άλλη μια ξένη αεροπορική εταιρεία, συνδέει την Καβάλα με Γερμανία – Στην Αλεξανδρούπολη κάνουμε… συνέδρια

Άλλη μια ξένη αεροπορική εταιρεία, συνδέει την Καβάλα με Γερμανία – Στην Αλεξανδρούπολη κάνουμε… συνέδρια

Άλλη μια ξένη αεροπορική εταιρεία, η Condor του Thomas Cook Group στη Γερμανία, θα συνδέει το αεροδρόμιο της Καβάλα με το Ανόβερο της Γερμανίας. Καθιστώντας ακόμα περισσότερο την συγκεκριμένη περιοχή τουριστικό προορισμό για τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Μάλιστα προσπάθεια όλων των θεσμικών φορέων της πόλης και του νομού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να καταστούν η Καβάλα και η Θάσος τουριστικός προορισμός για τις χώρες τις Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, είχε ως αποτέλεσμα το αεροδρόμιο της Καβάλας να σημειώσει αύξηση 26,4% και να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση, μετά το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης (αύξηση 28,2%) για το έτος 2018. Συγκεκριμένα, δέχθηκε 331.923 επιβάτες, όταν το 2017 το αντίστοιχο νούμερο ήταν 262.679. Υπήρξε δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 26,4%.

Την ίδια στιγμή, στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης υπάρχει αύξηση αφίξεων, αλλά πρόκειται για τις πτήσεις του εσωτερικού, αφού και όσες υπήρχαν από προορισμούς του εξωτερικού σταμάτησαν. Αντί λοιπόν να υπάρξει οργάνωση και συνεργασία των αρμόδιων φορέων, με πρωτεργάτη φυσικά τον δήμο της πόλης, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και οι συνεργάτες του διοργανώνουν… ανούσια και αναποτελεσματικά συνέδρια με καθηγητές Πανεπιστημίων ή ακόμα… περιμένουν τους Ρώσους να “κατακλύσουν” την περιοχή μας με απ’ ευθείας πτήσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*