Διδυμότειχο: Αποχαιρέτα το ΤΕΙ Νοσηλευτικής που χάνεται – Άκαρπη η συνάντηση με τον Πρύτανη του ΔΠΘ

Διδυμότειχο: Αποχαιρέτα το ΤΕΙ Νοσηλευτικής που χάνεται – Άκαρπη η συνάντηση με τον Πρύτανη του ΔΠΘ

Αποχαιρέτα το ΤΕΙ Νοσηλευτικής που… χάνεται. Αυτός θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τίτλος για τις αρνητικές εξελίξεις που δυστυχώς είναι αλυσιδωτές τον τελευταίο καιρό, αφού η καθυστέρηση και η αδράνεια της δημοτικής αρχής τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται να έχουν δημιουργήσει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Οι αποφάσεις δείχνουν να έχουν ληφθεί, οι παρεμβάσεις πριν λίγους μήνες που εξελίσσονταν τα πράγματα και έπρεπε να είναι δυναμικές δεν υπήρξαν και τώρα όλα δείχνουν να είναι προδιαγεγραμμένη η τύχη της συγκεκριμένης Σχολής που δίνει σημαντικά ωφέλη στο Διδυμότειχο. Γιατί οι χειρισμοί του προηγούμενου Πρύτανη Σταύρου Τουλουπίδη, επί των ημερών του οποίου οι χειρισμοί που έγιναν στο συγκεκριμένο θέμα έπαιξαν σημαντικό ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ και οι αποφάσεις της Συγκλήτου, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του ΤΕΙ Νοσηλευτικής.

Αυτό ήταν ουσιαστικά και το συμπέρασμα της χθεσινοβραδινής συνάντησης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη και την οποία προανήγγειλε χθες το Evros-news.gr. Σε αυτήν μετείχαν ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Αντθιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης και η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Βάγια Καραφείζη.

Ο κ.Πολυχρονίδης επεσήμανε ξεκάθαρα πως έχει ληφθεί απόφαση για δημιουργία νέου Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη, εκεί όπου υπάρχουν όλες οι υποδομές λόγω Ιατρικής Σχολής. Κι αυτό έγινε πριν ακόμα αναλάβει ο ίδιος τα καθήκοντά του, από τον προηγούμενο Πρύτανη και την Σύγκλητο. Στην πρόταση να αναβαθμιστεί το ΤΕΙ στο Διδυμότειχο, τόνισε πως αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, γιατί δεν υπάρχουν ούτε κτιριακές υποδομές, ούτε διδακτικό προσωπικό Πανεπιστημιακού επιπέδου, μια και δεν έχει αυτή την στιγμή ούτε έναν Καθηγητή που να συμπληρώνει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.

Δέχθηκε μάλιστα την έντονη δυσαρέσκεια όλων των συμμετεχόντων από το Διδυμότειχο στην σύσκεψη, για την στάση κιαι συμπεριφορά του Δημορίτειου πανεπιστημίου Θράκης απέναντι σε μκια ακριτική πόλη του Έβρου και της Θράκης, ενώ ο Σεβασμιότατος κ.Δαμασκηνός ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι του στο συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας ότι κάποιοι θέλουν να κλείσει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την πόλη.

Τέλος, η πρόταση του να συζητήσουν με τους υπευθύνους του Διεθνούς νΠανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το τι μέλλει γενέσθαι, μια και το ΤΕΙ Καβάλας ή αλλιώς Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο οποίο ανήκειο η Σχολή του Διδυμοτείχοπυ θα συγχωνευτεί με αυτό, προκάλεσε ακόμα περισσότερες αντιδράσεις, αφού γνωρίζει ότι λειτουργικά δεν μπορεί να παραμείνει εκεί και έχει παραχωρηθεί διοικητιξκά στο ΔΠΘ.

Εν κατακλείδι, τα μαντάτα είναι εξαιρετικά άσχημα και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο να σωθεί το ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Πόσο μάλλον, όταν επικεφαλής του δήμου βρίσκεται ο Παρασκευάς Πατσουρίδης που εκτός από τις τεράστιες ευθύνες του για τις αρνητικές αυτές εξελίξεις, δείχνει αδύναμος και ανίκανος να κάνει κάτι ουσιαστικό για να το… σώσει.