Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην έκθεση τουρισμού Ferien-Messe Wien της Βιέννης

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην έκθεση τουρισμού Ferien-Messe Wien της Βιέννης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για πρώτη φορά συμμετείχε στην τουριστική έκθεση Ferien-Messe Wien που διεξήχθη στη Βιέννη από τις 10 έως 13 Ιανουαρίου 2019.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ  φιλοξενήθηκε σε δικό της χώρο, εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, όπου συμμετείχαν Έλληνες συνεκθέτες, Περιφέρειες, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις. Η παρουσία της Ελλάδας και της Περιφέρειας ΑΜΘ ειδικότερα, ήταν δυναμική και πλαισιώθηκε από σειρά συναντήσεων με σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού από την παγκόσμια αγορά.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ πραγματοποιήθηκαν σημαντικά ραντεβού με tour operators και τουριστικούς φορείς από όλο τον κόσμο, όπου δόθηκε η ευκαιρία να δικτυωθούμε και να προβάλλουμε όλα τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας.

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής στην Ferien-Messe Wien κρίνονται θετικά, καθώς υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον για τον προορισμό, γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία είναι οι 3 δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών για τους Αυστριακούς για το καλοκαίρι του 2019, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκρατήσεων της TUI Αυστρίας, ενώ για την περιοχή μας ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον επισκεψιμότητας, αλλά και προκρατήσεων από την αγορά της Αυστρίας.