Με… αποθέωση Β.Λαμπάκη του υπουργού Σ.Φάμελλου, υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Με… αποθέωση Β.Λαμπάκη του υπουργού Σ.Φάμελλου, υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, τον οποίο μάλιστα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης… αποθέωσε κυριολεκτικά, υπογράφηκε σήμερα το πρωί η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων Αλεξανδρούπολης».

Παρόντες ήταν ακόμα ο Πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ η οποία και υλοποιεί το έργο στην Αλεξανδρούπολη, δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε Διονύσης Γεωργόπουλος, αλλά και η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, η οποία μάλιστα κάθισε και στο πάνελ των ομιλητών, όπως και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Γιώργος Κουκουράβας.

Ο κ.Λαμπάκης ξεκινώντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τόσο τον κ.Φάμελο που παρεβρίσκεται στην υπογραφή, όσο και την κ.Γκαρά. “Υπογράψαμε μια σύμβαση με την οποία θα λύσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων ολόκληρου του νομού Ροδόπης, του δήμου Αλεξανδρούπολης και του δήμου Σουφλίου. Να ευχαριστήσω τον υπουργό, γιατί η πρωτιά αυτή, γιατί είναι το πρώτο εργοστάσιο και η πρώτη μονάδα με το σύστημα αυτό της χρηματοδότησης, το μοντέλο συνεργασίας της κεντρικής σκηνής, του υπουργείου με τον υπουργό τον συγκεκριμένο τον οποίο τον εκτιμώ απεριόριστα, γιατί είναι ένας από τους ελάχιστους υπουργούς, που άσχετα από ιδεολογική πρόταση, είναι εκτιμητέος για το έργο που προσφέρει, για τον τρόπο που λειτουργεί  και την δυνατότητα με καλοπιστία να συνεργάζεται με όλους τους φορείς, όπως εν προκειμένω με τον δήμο Αλεξανδρούπολης και την ΔΙΑΜΑΑΘ. Να σε ευχαριστήσω και πάλι υπουργέ μου για ότι έκανες για τον δήμο και ότι έκανες για την περιφέρεια μας”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος από την πλευρά του, μίλησε για αλλαγή εποχής στη διαχείριση των απορριμμάτων στους νομούς Έβρου και Ροδόπης που σηματοδοτεί η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Αλεξανδρούπολη. “Η παρουσία μου στην Αλεξανδρούπολη είναι συμβολική. Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη αλλάζουμε το μοντέλο διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Ελλάδα. Από Μεσαίωνα, περνάμε στον Διαφωτισμό. Η συγκεκριμένη Μονάδα θα είναι σύγχρονη και καινοτόμα, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι περιλαμβάνει, πέρα από την κλασική μηχανική και βιολογική επεξεργασία, ειδική γραμμή για την επεξεργασία των οργανικών αποβλήτων, δηλαδή αποβλήτων τροφίμων και πρασίνων υπολειμμάτων/κλαδεμάτων, που θα μαζεύονται πλέον χωριστά, και θα παράγονται από αυτά χρήσιμα εδαφο-βελτιωτικά και λιπάσματα».

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Συνέντευξυ τύπου για την κατασκευή της ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης

Παρουσία του Αν. Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Φάμελλου υπογράφηκε η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων Αλεξανδρούπολης» από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Πρόεδρο της ΔΙΑΜΑΘ, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Freitag, 18. Januar 2019

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε Διοσύνης Γεωργόπουλος τόνισε: “Πραγματικά γίνονται σημαντικά βήματα στην Ελλάδα για την διαχείριση των απορριμμάτων. Ένας τομέας που για πολλά χρόνια βρέθηκε σε καθυστέρηση. Η εταιρεία μας είναι εξειδικευμένη στον συγκεκριμένο τομέα. Το εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης μπορεί να προσφέρει πολλά στην περιοχή. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να τελειώσουμε στην ώρα μας, να είναι άψογο τεχνικά και να έχουμε την συμβολή που χρειάζεται στη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή”.