Καταγγέλει μόλυνση του ποταμού Άρδα από ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους και αδιαφορία του δήμου η “Δημοτική Επαναφορά”

Καταγγέλει μόλυνση του ποταμού Άρδα από ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους και αδιαφορία του δήμου η “Δημοτική Επαναφορά”

Μόλυνση του ποταμού Άρδα από ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους για τους οποίους η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη αδιαφορεί, καταγγέλει με ανακοίνωση του ο συνδυασμός “Δημοτική Επαναφορά” που έχει επικεφαλής τον Χρήστο Καζαλτζή.

Όπως αναφέρει:

“Μια χρόνια “πληγή” ή μια βραδυφλεγής βόμβα για την υγεία των κατοίκων, αλλά και για τον υδροφόρο ορίζοντα, συμπεριλαμβανομένου του ποτάμιου οικοσυστήματος του Άρδα, αποτελούν οι σκουπιδότοποι οι οποίοι παρατύπως υπάρχουν εδώ και χρόνια.

Κλιμάκιο του Συνδυασμού “Δημοτική Επαναφορά” επισκέφτηκε έναν από αυτούς (του χωριού Ελιά) για να διαπιστωθεί ιδίοις όμμασι, η τραγική αμέλεια ή η αδιαφορία που έχει επικρατήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως μας ανέφερε ο υποψήφιος του συνδυασμού μας κ. Καφάς Κυριάκος – ο οποίος κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό του δήμου –  το εν λόγω σημείο δεν είναι το μοναδικό στην περιοχή, καθώς υπάρχουν αντίστοιχοι χώροι και σε άλλους οικισμούς.

Η διαφορετικότητα του συγκεκριμένου είναι ότι βρίσκεται στις όχθες ενός ρέματος το οποίο καταλήγει στον ποταμό Άρδα, λίγα μέτρα πιο κάτω.

Ως αποτέλεσμα όλου αυτού είναι ο ρους του ρέματος να μεταφέρει τα υλικά που αποσυντίθενται μέσα στον ποταμό (υπολείμματα μπαταριών, χημικά γεωργικών φαρμάκων, πλαστικά κ.α.), επιβαρύνοντας το οικοσύστημα του Άρδα και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Συνειρμικά μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και των γνωστών παραποτάμιων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω, άνθρωποι (και κυρίως παιδιά) μπαινοβγαίνουν στα νερά για να δροσιστούν <<εισπράττοντας>> γενναίες δόσεις τοξικότητας, σαφώς μακροπρόθεσμα επιβλαβείς για την υγεία τους.

Μήπως χρειάζονται άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να δώσουν λύσεις;

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Δικαίων

Το Κ.Υ.Δ.  επισκέφτηκε την Πέμπτη 17/1/2019 στις 12 το μεσημέρι, ο Συνδυασμός “Δημοτική Επαναφορά” με τον  επικεφαλής του κ. Χρήστο Καζαλτζή και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Ο επικεφαλής κ. Καζαλτζής Χρήστος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι συναντήθηκαν με τον διευθυντή κ. Κλεάνθη Χαλιαμπάλια και εργαζόμενους στο κέντρο υγείας και συζήτησαν επί μακρόν τα προβλήματα της δομής παροχής υγείας.

Από τον κ. Χαλιαμπάλια, τέθηκαν τα ζητήματα της αδειοδότησης του ασθενοφόρου που <<βαλτώνει>> για μια πενταετία ενώ υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, η έλλειψη παιδιάτρου, το πρόβλημα καθαριότητας και υποστελέχωσης.

Ο κ. Καζαλτζής, δεσμεύτηκε ότι ως δημοτική αρχή θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να ασκηθεί πίεση για την επίλυσή τους, καθώς – όπως είπε – σε μια περιοχή που γηράσκει επικίνδυνα και οι διακομιδές αποτελούν καθημερινότητα, δεν μπορεί να μην υπάρχει η στοιχειώδης και αυτονόητη λειτουργία ενός τουλάχιστον ασθενοφόρου, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι το ΕΚΑΒ (όσο καλή πρόθεση κι αν έχει) δεν επαρκεί για να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών.