Συγκινητικό ΒΙΝΤΕΟ: Ορεστιαδίτης έπιασε σήμερα τον σταυρό στην Τρίγλια Προύσας μετά από 97 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητικό ΒΙΝΤΕΟ: Ορεστιαδίτης έπιασε σήμερα τον σταυρό στην Τρίγλια Προύσας μετά από 97 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια συγκίνηση και μοναδικές στιγμές σήμερα στην Τρίγλια της Προύσας, όπου για πρώτη φορά μετά την Μικρασιατική Καταστροφή γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια, παρουσία του Οικοουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Μάλιστα τον σταυρό έπιασε ένας Ορεστιαδίτης, ο Βασίλης Τσικρίκας, που βρέθηκε εκεί μαζί με άλλους συντοπίτες μας.

Ο εορτασμός στην συγκεκριμένη τουρκική πόλη έγινε όπως επισημάναμε για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, έπειτα από 97 ολόκληρα χρόνια δηλαδή. Εκεί γιορτάζονται τα Θεοφάνια με το παλιό ημερολόγιο και σε αυτή την πρώτη φορά κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ο κ.Τσικρίκας που είναι μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών Ορεστιάδας και ταξίδεψε εκεί μαζί με άλλους Ορεστιαδίτες, βούτηξε και έπιασε τον σταυρό. Όπως είχε κάνει και πριν λίγο καιρό στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με πολύ περισσότερους συμπολίτες του.


Στο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, θα δείτε προς το τέλος τον αγιασμό και τον Βασίλη Τσικρίκα να πιάνει τον σταυρό και να παίρνει την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, μαζί με τους υπόλοιπους που επίσης έπεσατ στα παγωμένα νερά της περιοχής.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα σημαντικό και αξιοπρόσεκτο. Στο 18ο λεπτό αυτού του βίντεο, δείτε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να διακόπτει την τελετή, την ώρα που ξεκινά η μουσουλμανική προσευχή και αμέσως μετά να συνεχίζεται.


Σίγουρα μια δυνατή στιγμή για την προσφυγική Νέα Ορεστιάδα, που ένα τέκνο της, ήταν πρωταγωνιστής στον εορτασμό των Θεοφανείων για πρώτη φορά μετά από 97 χρόνια.

Gepostet von Ecumenical Patriarchate am Samstag, 19. Januar 2019

Οι φωτογραφίες είναι του φίλου Σταμάτη Γκροζούδη που ταξίδεψε και αυτός στην Τρίγλια Προύσας και τον ευχαριστούμε πολύ