ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει… Λαμπάκη ή Λαζόπουλο; Ο… άνετος Μαυρίδης, ο… Κοψίδης και τα αστεία γκάλοπ

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει… Λαμπάκη ή Λαζόπουλο; Ο… άνετος Μαυρίδης, ο… Κοψίδης και τα αστεία γκάλοπ

Οργασμός εξελίξεων αυτές τις δυο ημέρες που ακολούθησαν το προηγούμενο ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ της Πέμπτης, οι οποίες επιβεβαίωσαν απ’ την μια μεριά όσα γράψαμε, αλλά παράλληλα μας μπέρδεψαν, με τις θέσεις, απόψεις και κινήσεις που έγιναν.

Μπαίνω κατ’ ευθείαν στο… ψητό, για να μην σας κουράζω με προλόγους. Συγνώμη, αλλά εγώ έμαθα-και έτσι είναι- ότι στην σύσκεψη της Νομαρχιακής και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και αφού αποχώρησαν όσοι διαφωνούν με την επιλογή του Δημήτρη Λαζόπουλου, οι υπόλοιποι με σημαντική πλειοψηφία αποφάσισαν να στηρίξουν τον συγκεκριμένο συνδυασμό, όπου υπάρχουν και ο φαρμακοποιός Γιώργος Καίσας με τον Φραγκούλη Δούκα.

Κι εννοώ τον θερμό υποστηρικτή και υπέρμαχο της επιλογής Λαζόπουλου, τον Μενέλαο Μαλτέζο, γνωστό από το e-mail της ντροπής προς τα μέλη του κόμματος, για ΔΩΡΕΑΝ μετάβαση στη Σαμοθράκη με το σκάφος του Λιμενικού “Γαύδος”, ώστε να χειροκροτήσουν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που βρέθηκε εκεί. Εδώ όμως χθες, είδαμε και ακούσαμε άλλα πράγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου στηρίζει Λαζόπουλο

ο Φάμελος ήρθε να… στηρίξει Λαμπάκη

Το κορυφαίο στέλεχος δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελο, να έρχεται στην Αλεξανδρούπολη για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής της ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων) και να… αβαντάρει με την παρουσία του πέρα από την Κυβέρνηση και τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. Για τον οποίο όμως, την ίδια στιγμή η παράταξη Λαζόπουλου που υποτίθεται στηρίζει το κόμμα του, λέει πως είναι αποτυχημένος και πρέπει να φύγει.

Τόσο θερμά λόγια υπέρ του κ.Λαμπάκη, ούτε απ’ τη Ν.Δ, το κόμμα στο οποίο ανήκει και στηρίζει επίσημα την υποψηφιότητα του, δεν άκουσε ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης. Αν για παράδειγμα στη θέση Φάμελου ήταν ο… Αντιπρόεδρος του κόμματος τη αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστής Χατζηδάκης, ούτε μία στο εκατομμύριο υπήρχε περίπτωση να ακούσουμε παρόμοιες εκφράσεις, με αυτές του υπουργού της Κυβέρνησης.

Αμ ο Βαγγέλης Λαμπάκης; Όποιος τον άκουγε να μιλάει για τον κ.Φάμελο και δεν ήξερε ότι θεωρείται πως ανήκει στη Ν.Δ η οποία στηρίζει και επίσημα την υποψηφιότητα του, θα νόμιζε ότι παραμένει σε όσα πίστευε στα φοιτητικά του χρόνια που ήταν φανατικός αριστερός και ότι παραμένει έτσι και κατεβαίνει με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι γνωστό πως έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό και την ζήτησε.

Μια ζωή αποθεώνει υπουργούς

του ΣΥΡΙΖΑ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Έμμεσα λοιπόν το κυβερνών κόμμα την έδωσε. Γιατί εκτός του Αναπληρωτή υπουργού, υπήρχε και η παρουσία της βουλευτού Νατάσας Γκαρά στην συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία μάλιστα κάθισε και στο πάνελ, αν και δεν είχε την παραμικρή ανάμιξη και σχέση με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της ΜΕΑ. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μιλώντας για υπουργούς της σημερινής Κυβέρνησης, καταφεύγει σε τεράστιες υπερβολές.

Τα ίδια έλεγε και για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που θα του έφερνε σίγουρα την Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη. Τα ίδια και για τον Στέργιο Πιτσιόρλα το περασμένο καλοκαίρι στην έκθεση, υποστηρίζοντας μάλιστα πως αγαπάει την περιοχή και την έχει βοηθήσει πολύ. Πρόσφατα βέβαια “ανακάλυψε” ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν αφήνει όλα αυτά τα χρόνια να προχωρήσει η διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού Αλεξανδρούπολης. Στο οποίο ΤΑΙΠΕΔ Πρόεδρος ήταν ο κ.Πιτσιόρλας πριν γίνει υπουργός.

Αλλά Λαμπάκης είναι αυτός, ότι θέλει λέει. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορεί να πει εντελώς αντίθετα πράγματα και να κάνει περισσότερες κωλοτούμπες και από τον… Ιωάννη Μελισσανίδη. Η ξεκάθαρη στήριξη πάντως του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο στην υπογραφή της σύμβασης όσο και λίγο αργότερα στο “Αναπτυξιακό Συνέδριο” του δήμου όπου απηύθυνε χαιρετισμό, είναι ξεκάθαρη.

Ο Σωκράτης Φάμελος βέβαια έρχεται συχνά στην περιοχή μας, αφού είναι γνωστό πως αγαπάει και συμπαθεί το Έβρο, αλλά και τους Εβρίτες. Επισκέφθηκε μάλιστα και το Δέλτα του Έβρου και μίλησε με τους εργαζόμενους εκεί, ενώ πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, πέρασε όπως είπαμε και απ’ το Αναπτυξιακό Συνέδριο του δήμου Αλεξανδρούπολης. Έχοντας μάλιστα δίπλα του συνέχεια την βουλευτή του κόμματος του Νατάσα Γκαρά, μια και οι άλλοι δύο συνάδερφοι της Καίσας και Ρίζος, προφανώς είχαν άλλες υποχρεώσεις.

Να ζητήσει στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου

που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η ουσία είναι ότι οι εξελίξεις αυτές αποτέλεσαν ουσιαστικά ένα “άδειασμα” της υποψηφιότητας του Δημήτρη Λαζόπουλου, η οποία αποφασίστηκε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να στηριχθεί επίσημα, άσχετα αν ακόμα δεν ανακοινώθηκε τυπικά. Για τον μόνο που αισθάνεται σιγουριά πάντως ο κ.Λαζόπουλος πως τον στηρίζει, είναι το ΚΙΔΗΣΟ του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, στο κόμμα (απόκομμα ουσιαστικά για να μην κοροϊδευόμαστε) ανήκει ο κ.Λαζόπουλος.

Ακόμα βέβαια ούτε από εκεί υπήρξε κάποια ανακοίνωση. Βλέπετε, ο Γιωργάκης όπως τον αποκαλούν και τον γράφουν χρόνια τώρα οι περισσότεροι, ο Πρωθυπουργός που έβαλε την Ελλάδα στα Μνημόνια, είναι απασχολημένος αυτό τον καιρό να δίνει συνεντεύξεις με τις οποίες να γνωστοποιεί ότι είναι ΥΠΕΡ της επαίσχυντης  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ και φυσικά αν ήταν βουλευτής θα την ψήφιζε την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή.

Αυτό είπε σήμερα και στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, κάνοντας άνω-κάτω το Κίνημα Αλλαγής που έχει διαφορετική θέση και είναι αντίθετο με την συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία παραδίδει την Μακεδονία μας στα χέρια των Σκοπιανών. Η πλάκα είναι ότι την στιγμή που ο Δημήτρης Λαζόπουλος ίσως θα περίμενε στήριξη από το ΚΙΔΗΣΟ, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου έχει έναν ακόμα δικό του… άνθρωπο στην Αλεξανδρούπολη. Μόνο που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του… Βαγγέλη Λαμπάκη.

Λέτε να στηρίξει τον Λαμπάκη λόγω Δαγκλή Γιασάρ;

Για τον Δαγκλή Γιασάρ μιλάω, τον δάσκαλο του μειονοτικού σχολείου και Πρόεδρο  του συλλόγου Eλλήνων πολιτών Aλεξανδρούπολης, Mουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα Tούρκικα, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν. Αυτός λοιπόν είναι πολύ πιο “κολλητός” του κ.Παπανδρέου και συχνά φωτογραφίζεται μαζί του. Λέτε να τον πείσει να στηρίξει το ΚΙΔΗΣΟ τον ίδιο και τον… Λαμπάκη και να μείνει και από εκεί ξεκρέμαστος ο Δημήτρης Λαζόπουλος;

Αλλά είπαμε. Σιγά μην ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές της Αλεξανδρούπολης ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Πως θα περάσει από την Βουλή και θα ψηφιστεί η επαίσχυντη και επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών τον “καίει”. Γι’ αυτό και δίνει συνεντεύξεις σε έντυπα που είναι γνωστό ότι πρόσκεινται φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ για την αβαντάρει, ¨αδειάζοντας” το ΚΙΝ.ΑΛ στο οποίο ανήκει.

Από Τοψίδης σε λίγο θα γίνει… Κοψίδης

Ο φίλος μου πάντως Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ) Τοψίδης, δεν έχει τέτοιο άγχος. Ποιος θα τον στηρίξει επίσημα εννοώ. Μπορεί στη Ν.Δ να έχουν ανακοινώσει επίσημα δια στόματος του Προέδρου τους Κυριάκου Μητσοτάκη μάλιστα, ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου, αλλά συνεχίζει να λέει σε όσους συναντάει πως ουσιαστικά και κατά βάθος αυτόν θέλουν. Γι’ αυτό και όπως γράψαμε, στα κεντρικά της οδού Πειραιώς είναι έξαλλοι μαζί του και ετοιμάζονται να το “κόψουν” όλο αυτό με συγκεκριμένες κινήσεις.

Ακόμα και αν το κάνουν όμως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, εκείνο που θέλει, όπως επαναλαμβάνει συνεχώς, είναι η στήριξη των πολιτών. Και των δημοσιογράφων φυσικά, προκειμένου να προβάλλουν τις δραστηριότητες του. Γι’ αυτό και ξεκίνησε μια σειρά συναντήσεων μαζί τους σε κάθε νομό της Περιφέρειας. Τους… τραπεζώνει σε ταβέρνες και εκεί στο… χαλαρό συζητούν διάφορα.

Τρόπος του λέγειν συζητούν, γιατί ο κ.Τοψίδης τους… παίρνει μονότερμα και όλο αυτός μιλάει. Αυτό διαβάζω και στο ρεπορτάζ του xronos.gr για τη συνάντηση του με τους δημοσιογράφους της Κομοτηνής. “Μονοπωλώντας την συζήτηση” γράφει το ρεπορτάζ, από το οποίο είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Εγώ που ξέρω τόσα χρόνια το φιλαράκι μου, δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι θα την μονοπωλούσε. Πάντα θέλει να μιλάει πολύ.

Ζήτησε επίσης από τους δημοσιογράφους να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα. Ελπίζω πάντως να διευκρίνισε ότι πρέπει να τον φωνάζουν Χριστόδουλο, γιατί αν χρησιμοποιούν το… Τάκης, θα βρουν τον μπελά τους από την σύζυγο του… Νίκη. Όπως εγώ που τόσα χρόνια έτσι τον ξέρω και επειδή το γράφω Τάκη, έχω μπει στην “μαύρη λίστα” της.

“Τρέχει” λοιπόν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ώστε να προλάβει να έχει συναντήσεις με τα ΜΜΕ όλης της Περιφέρειας. Τους αντιμετωπίζει άλλωστε όλους το ίδιο και πολύ καλά κάνει, αφού όπως λέει: “Μόνο τα σάιτ είστε περίπου 100 στους πέντε νομούς και για μένα είναι όλα τα ίδια, άσχετα πόσος κόσμος διαβάζει το ένα και το άλλο”. Τραπεζώνοντας τους πάντως με κοψίδια τους δημοσιογράφους, στο τέλος από Τοψίδης θα γίνει… Κοψίδης ο φίλος μου.

Πολύ άνετος εμφανίζεται ο Βασίλης Μαυρίδης

Αντίθετα, δεν έχει τέτοια προβλήματα το φιλαράκι αλλά και κουμπάρος του Βασίλης Μαυρίδης. Γιατί ο δήμαρχος Ορεστιάδας, έχει καταφέρει να διατηρεί άριστες σχέσεις με τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ όχι μόνο της πόλης του, αλλά και του νομού. Μόνο εμείς εδώ στο Evros-news.gr… χαλάμε την πιάτσα και του κάνουμε κριτική λόγω αυτού του… κομπλεξικού Πιτιακούδη, που δεν αναγνωρίζει το… μεγαλείο του δημάρχου.

Κάνει πάντως και ο κ.Μαυρίδης ότι μπορεί για να έχει καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ. Μοιράζει τα… χιλιάρικα με απ’ ευθείας αναθέσεις του δήμου Ορεστιάδας και με προσωπικές του αποφάσεις σε κάθε ευκαιρία. Αν για παράδειγμα μπει κάποιος στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, θα το διαπιστώσει πολύ εύκολα. Με αφορμή την προβολή του ΤΕΒΑ, της διανομής δηλαδή τροφίμων και ειδών βασικής συνδρομής που γίνεται με χρήματα του ΕΣΠΑ, μοιράζει καταχωρήσεις εκατοντάδων ευρώ.

Κι αυτό γίνεται σε ραδιόφωνα και εφημερίδες της Ορεστιάδας και του Έβρου, είτε για προβολή της δράσης, είτε για δημοσίευση των διαγωνισμών προμήθειας των συγκεκριμένων ειδών. Προσθέστε σε όλα αυτά και τις ετήσιες συνδρομές των εφημερίδων και μάλιστα όχι για ένα φύλο αλλά για πολύ περισσότερα και τα λεφτά μαζεύονται αρκετά. Στηρίζει τον τοπικό Τύπο ο δήμαρχος και καλά κάνει.

Από την εβδομαδιαία εφημερίδα “Μεθόριος” για παράδειγμα, που εκδίδει η μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά, ο δήμος Ορεστιάδας αγοράζει 20 φύλα την βδομάδα. Για ένα χρόνο η συνδρομή είναι 1.900 ευρώ. Συν όλες τις εκδόσεις που δίνει με απ’ ευθείας ανάθεση για κάθε εκδήλωση του δήμου, αλλά και τις διακηρύξεις. Οι τελευταίες βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, είναι υποχρεωτικές από το νόμο.

Όσο περισσότεροι συνδυασμοί, τόσο καλύτερα γι’ αυτόν

Αν τα προσθέσετε όλα αυτά, μαζεύονταν αρκετές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Κι ύστερα περιμένετε να μην έχει καλές σχέσεις ο δήμαρχος; Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, ο κ.Μαυρίδης δικαιολογημένα εμφανίζεται… άνετος και ωραίος και κυρίως δεν δείχνει να αγχώνεται από τις συνεχείς υποψηφιότητες που ανακοινώνονται για τον δήμο Ορεστιάδας. Ακόμα μάλιστα δεν έχει κάνει την παραμικρή ανακοίνωση και κίνηση, τουλάχιστον δημόσια, για τη δική του υποψηφιότητα.

Κι αυτό πολύ απλά γίνεται, γιατί όσο περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι απέναντι του, τόσο πιο αποδυναμωμένοι θα είναι όλοι τους και ο ίδιος θα… κερδίσει τις εντυπώσεις την πρώτη Κυριακή, αν και πιστεύει και το λέει στους φίλους και γνωστούς, ότι δεν θα χρειαστεί δεύτερη Κυριακή για να εκλεγεί. “Άντε να βγούμε από την πρώτη Κυριακή για να βοηθήσω μετά και τον κουμπάρο μου τον Τοψίδη να πάρει την Περιφέρεια”, λένε πως υποστηρίζει, όσοι μιλούν μαζί του.

Μάλλον… τρίβει τα χέρια του από τις εξελίξεις, αφού στις υποψηφιότητες της Μαρίας Γκουγκουσκίδου και του Κώστα Ζαλουφλή που θεωρούνταν δεδομένες, προστέθηκαν πλέον ο Χρήστος Καζαλτζής, ο Σάκης Παπανδρέου και οσονούπω έρχεται και ο Παναγιώτης Σιανκούρης. Αυτή την στιγμή δηλαδή δεν υπάρχει κάποια υποψηφιότητα στον λεγόμενο δεξιό χώρο, τον οποίο στις προηγούμενες εκλογές κάλυψαν ο ίδιος και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς.

Η Γκουγκουσκίδου που κατάφερε να τον… διεμβολίσει από δεξιά, αφού στον ξεκάθαρα ακομμάτιστο και ανεξάρτητο συνδυασμό της συστρατεύθηκαν αρκετοί που προέρχονται από την λεγόμενη κεντροδεξιά, βλέπει ότι την ίδια στιγμή στην κεντροαριστερά που είναι σε σχέση με τον κ.Μαυρίδη προνομιακός της χώρος… ξεφυτρώνουν αρκετοί υποψήφιοι. Οπότε όσοι είναι αντίθετοι στα έργα και τις ημέρες της δημοτικής του αρχής, θα εμφανιστούν… πολυδιασπασμένοι και αυτό φυσικά είναι υπέρ του.

Αστεία, ανυπόληπτα και αντιδεοντολογικά γκάλοπ,

δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις και λανθασμένη “εικόνα”

Κι επειδή μας απασχόλησαν οι δημοτικές εκλογές, θα πρέπει εδώ και δώσω και μια απάντηση σε αρκετούς φίλους, γνωστούς και απλούς αναγνώστες, οι οποίοι μας ρωτούν γιατί δεν δημοσιεύουμε στο Evros-news.g γκάλοπ για τις πόλεις του Έβρου και τους υποψήφιους δημάρχους. Όπως κάνει τώρα ένα άλλο σάιτ και είχε συμβεί πριν από μήνες με μια άλλη επίσης τοπική ιστοσελίδα.

Η απάντηση μου είναι σε όλους και την γράφω ώστε να μην με ρωτούν τζάμπα και άλλοι, πως πρόκειται για αστεία αντιδεοντολογικά και ανυπόληπτα γκάλοπ, που δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις και λανθασμένη “εικόνα”. Γιατί μπορεί να ψηφίσει οποιοσδήποτε μέσω του ίντερνετ, χωρίς καμιά προϋπόθεση. Είτε μένει στον Έβρο, είτε στην Αλάσκα, είτε στο Αζερμπαϊτζάν, είτε ψηφίζει στο νομό είτε στην Ρόδο και το Καρπενήσι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί με διάφορους τρόπους να ψηφίσει ο ίδιος άπειρες φορές.

Δεν είναι για παράδειγμα τυχαίο, ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, στον οποίο όλοι ξέρετε πως κάνουμε επί μήνες πολύ σκληρή κριτική, έχει στο συγκεκριμένο ανυπόληπτο γκάλοπ ελάχιστες ψήφους. Καλά, πιστεύει οποιοσδήποτε, ότι ο νυν δήμαρχος παρά τα “εγκλήματα” και τα σοβαρά λάθη που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, έχει μόνο 10% απήχηση; Για να μην αναφέρουμε άλλους δήμους, όπου τα αποτελέσματα είναι για γέλια και για κλάματα.

Μπορεί λοιπόν ορισμένοι υποψήφιοι και οι συνεργάτες τους να έπαθαν… τενοντίτιδα, ψηφίζοντας με πολλούς τρόπους, αλλά μαθαίνουμε ότι άλλοι που έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι θα διεκδικήσουν τους δήμους και δεν ήταν στην αρχική λίστα υποψηφίων, αλλά και όσοι είναι απ’ την πρώτη στιγμή στην ψηφοφορία και έχουν μάλιστα συγκεντρώσει αρκετούς ψήφους, ετοιμάζονται να κάνουν καταγγελίες.

Εμείς πάντα είμαστε και παραμένουμε εναντίον της οποιασδήποτε προσφυγής στην Δικαιοσύνη, γιατί την έχουμε υποστεί στο πετσί μας. Το σίγουρο πάντως είναι, πως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ΑΣΤΕΙΑ, ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ και ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΗ.Κι αν υπάρχει έστω και ένας που την λαμβάνει σοβαρά υπόψη του, θα πάθει… σοκ όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Ο Σεβασμιότατος αποκλείεται να μην βλέπει

και να μην ακούει όσα γίνονται στη Σαμοθράκη

Σχολιάστηκε ιδιαίτερα, όπως μαθαίνω, η πρόσφατη συνέντευξη του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.Άνθιμου στον STATUS 94.2, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης, την οποία είναι γνωστό ότι αγαπάει πολύ. Μέχρι και στίχους για τραγούδι έγραψε και έβαλε την μουσική η Σαμοθρακίτισσα συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια.

Ιδιαίτερα έκανε αίσθηση η δήλωση του, πως όσοι τουρίστες πηγαίνουν στο νησί, θα πρέπει να έχουν στην τσέπη τους 2.000 ευρώ για να τους επιτραπεί το ταξί με το πλοίο. Ο Σεβασμιότατος το είπε φυσικά καθ υπερβολήν, προκειμένου να στηρίξει την άποψη, ότι θα πρέπει να υπάρξει στροφή σε τουρισμό οικογενειών και υψηλού οικονομικού επιπέδου και να μην υπάρχουν τα γνωστά φαινόμενα με τους ανεξέλεγκτους και ασύδοτους κατασκηνωτές. Που δυσφημούν την Σαμοθράκη και αποτρέπουν πολλούς οικογενειάρχες να την επισκεφθούν.

Συγνώμη, με όλο τον σεβασμό στον Μητροπολίτη κ.Άνθιμο, δεν ζει σε αυτή την περιοχή; Δεν έχει ακούσει, ούτε βλέπει τι γίνεται; Η Σαμοθράκη έχει αυτή την στιγμή μια δημοτική αρχή, που δείχνει αλλά και είναι… εχθρική στους επιχειρηματίες. Που “κολλημένη” στις αριστερές, χρεοκοπημένες  εδώ και δεκαετίες ιδεολογίες της, όχι απλά δεν προσελκύει επενδυτές για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, αλλά σε λίγο θα διώξει και αυτούς που υπάρχουν. Γιατί ήδη κάποιοι αναζητούν αγοραστές για τις επιχειρήσεις τους, ώστε να σηκωθούν να φύγουν.

Ένας δήμαρχος και ένας Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που θεωρούν μισητό εχθρό τον επιχειρηματία ο οποίος έχει τα τελευταία χρόνια επενδύσει τα περισσότερα εκατομμύρια ευρώ για το νησί και εννοούμε τον ιδιοκτήτη της SAOS Ferries  Φώτη Μανούση. Αν δεν αλλάξει η σημερινή δημοτική αρχή Σεβασμιότατε, τότε δεν θα χρειάζεται κανείς να ελέγχει τους επισκέπτες αν έχουν 2.000 ευρώ πριν ανέβουν στο πλοίο. Γιατί πολύ απλά, δεν θα υπάρχει πλοίο να τους μεταφέρει.

Ο… Ναρκαλιευτής