Διδυμότειχο: Κοπή πίτας με ομιλία για την προϊστορική τοπογραφία απ’ τους Καστροπολίτες

Διδυμότειχο: Κοπή πίτας με ομιλία για την προϊστορική τοπογραφία απ’ τους Καστροπολίτες

Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», έκοψε χθες την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του στο ξενοδοχείο «Πλωτίνη».

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης πατ. Νικόδημος Σκλέπας, εφημέριος του ενοριακού Ιερού Ναού Σωτήρος Χριστού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή και αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου, που έλαβαν χώρα κατά το περασμένο έτος, ακολούθως ευλογήθηκε η πίτα και μοιράστηκε στους προσκεκλημένους.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώσαμε ότι το 2019 θα αποτελέσει έτος ανάδειξης της ιστορίας και των μνημείων της αρχαίας Θράκης. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Δρ Αρχαιολογίας – Πολιτικό Μηχανικό κ. Αθανάσιο ΓΟΥΡΙΔΗ, με θέμα : «ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΒΡΟ».

Ο κος Γουρίδης αναφέρθηκε στην πλούσια προϊστορία του κεντρικού Έβρου, παρουσιάζοντας οπτικό υλικό και στοιχεία που για τον περισσότερο κόσμο ήταν άγνωστα. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που για ακόμη μία φορά, αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και παρέστη ως ομιλητής σε εκδήλωση του Συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε επίσης όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, και ευχόμαστε καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά !!!