Έτοιμα να επαναλειτουργήσουν αγροτικά ιατρεία στο Διδυμότειχο, με προσπάθειες της Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών

Έτοιμα να επαναλειτουργήσουν αγροτικά ιατρεία στο Διδυμότειχο, με προσπάθειες της Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών

Έτοιμα να επαναλειτουργήσουν τα Αγροτικά Ιατρεία και να τα επισκέπτεται πάλι ο Αγροτικός Γιατρός, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα χωριά της περιοχής Διδυμοτείχου, μετά από συντιονισμένες και συνεχείς προσπάθειες της Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους Παμναγιώτη Φυδανάκη.

Μετά από παρέμβαση του ίδιου και ενέργειες προς το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας όπου ανήκουν οι Αγροτικοί ιατροί, αλλά και τον ίδιο τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ.Πλωμαρίτη, σαν υποδομές πλέον είναι έτοιμα και αυτή την εβδομάδα και οι γιατροί θα λάβουν την θέση τους στα χωριά Ελαφοχώρι, Χιονάδες, Βρύση, Δόξα, Λάδη, Μάνη, Ευγενικό, Σιταριά.

Έτσι από την μια αποφεύγετε η μεταφορά του τοπικού πληθυσμού προς εύρεση γιατρού που ως γνωστό σε μεγάλο αριθμό είναι υπερήλικες και από την άλλη γίνεται η αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Διδυμότειχου.

Οι Γιατροί θα εξετάσουν Τρίτη στο Ελαφοχώρι, Τετάρτη στην Μανή και στη Δόξα και Πέμπτη στην Λαδή. Όπως λέει ο κ.Φυδανάκης: “Δεν θα αφήσουμε κανένα χωριό χωρίς γιατρό και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε  για την εύρυθμη λειτουργιά τους. Ως Ένωση Εθελοντών Αιμοδοτών ενημερωθήκαμε για το θέμα προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες και μετά από πολύ επιμέλεια θα στελεχωθούν και θα λειτουργήσουν ύστερα από 2 χρόνια απραγίας σε μερικές περιπτώσεις”.