Αλεξανδρούπολη: Ξόδεψαν 12.000 ευρώ για ανούσιο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που απουσίασαν ακόμα και οι… θεσμικοί

Αλεξανδρούπολη: Ξόδεψαν 12.000 ευρώ για ανούσιο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που απουσίασαν ακόμα και οι… θεσμικοί

Ένα ακόμα συνέδριο, το δεύτερο μέσα σε 50 ημέρες, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά είναι ξεκάθαρο πως δεν άφησε κανένα ουσιαστικό θετικό… αποτύπωμα στην πόλη και την περιοχή.

Το πολυδιαφημισμένο Αναπτυξιακό Συνέδριο “Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αύριο” που διοργάνωσε και φιλοξένησε η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη, ξοδεύοντας μάλιστα ένα συνολικό ποσό 12.000 ευρώ για τον ερχομό, την φιλοξενία και τις δεξιώσεις αρκετών Καθηγητών διαφόρων Πανεπιστημίων, ήταν αντικειμενικά μια… ανούσια διήμερη διαδικασία για το… θεαθήναι και επικοινωνιακές εντυπώσεις. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι το σνόμπαραν επιδεικτικά και απουσίασαν από αυτό, ακόμα και οι θεσμικοί φορείς της περιοχής μας, ενώ στην αίθουσα και τις δυο ημέρες ήταν εκτός των πολλών καθηγητών και των άλλων ομιλητών, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι.

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Η παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό λίγων λεπτών, προέκυψε εντελώς τυχαία και ξαφνικά, λόγω της επίσκεψης του για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής της ΜΕΑ και μόνο. Γιατί αν είχε προγραμματιστεί, θα είχε ανακοινωθεί καιρό και όχι παραμονές της έναρξης του συνεδρίου.

Από κει και πέρα, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που ήταν στο πρόγραμμα να απευθύνει χαιρετισμό, έστειλε την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης επίσης απουσίασε και έστειλε αντ’ αυτού την Αντιπρόεδρο Βίβιαν Κουρμπανιάν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς δεν παραβρέθηκε καθόλου και τις δυο ημέρες.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ το ίδιο.

Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης και Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κώστας Χατζηκωνσταντίνου επίσης δεν παραβρέθηκε.

Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Αλεξανδρούπολη του μέλλοντος, με ομιλητές τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμο ή τους βουλευτές Νατάσα Γκαρά και Τάσο Δημοσχάκη; Χωρίς τους ανθρώπους της αγοράς, του εμπορίου, των επιχειρήσεων, του τουρισμού και της ενέργειας; Δεν υπήρχε ούτε μια εισήγηση για τον ενεργειακό κόμβο παγκοσμίου ενδιαφέροντος που θα μετατραπεί η πόλη. Καλοί είναι οι Καθηγητές Πανεπιστημίου για θεωρητικές αναλύσεις και παρουσιάσεις, αλλά η Αλεξανδρούπολη του μέλλοντος χρειάζεται ουσιαστικές λύσεις και προτάσεις. Κι όταν απουσιάζουν οι καθ ύλην αρμόδιοι, απλά… κουβέντα να γίνεται και να δημιουργούνται επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Οι επιλογές που έγιναν και όσα συνέβησαν το διήμερο, είναι ξεκάθαρο ότι έδειξαν πως μόνο επιτυχημένο δεν ήταν το υποτιθέμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο, αν και ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα και σίγουρα έχει σημαντικές ευθύνες γι’ αυτό ο Δημοσθένης Δούκας, στενός συνεργάτης του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος είχε και το.. γενικό πρόσταγμα του προγράμματος και των ομιλητών.

“Ναυάγησε” η πολυδιαφημισμένη αδελφοποίηση

με τον γαλλικό δήμο Le Plessis-Robinson των Παρισίων

Εδώ και αρκετό καιρό είχε ανακοινωθεί ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής αυτού του συνεδρίου και συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου, θα γίνει η… πολυδιαφημισμένη αδελφοποίηση με τον δήμο Le Plessis-Robinson των Παρισίων. Τελικά όμως αποδείχθηκε ότι το ρεπορτάζ του Evros-news.gr που ανέφερε πριν λίγες ημέρες ότι αυτή “ναυάγησε” με απόφαση των Γάλλων, επιβεβαιώθηκε. Γιατί μόνο ένας πρώην δήμαρχος του συγκεκριμένου προαστίου της γαλλικής πρωτεύουσας παρέστη και μίλησε και δεν έγινε τίποτε άλλο.

-“Ναυαγεί” η αδελφοποίηση Αλεξανδρούπολης και δήμου Le Plessis-Robinson των Παρισίων;

Οι δαπάνες που έγιναν για το ανούσιο και χωρίς απτά αποτελέσματα “Αναπτυξιακό Συνέδριο”

-ΔΑΠΑΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ

-ΔΙΑΜΟΝΗ-ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

-ΔΕΙΠΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

-ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

-BANNERS ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

-ΦΑΚΕΛΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΛΛΟ ΓΕΥΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ