Σύσκεψη με Αραχωβίτη: Θα δοθεί η Συνδεδεμένη, θα περιμένουν για αποζημιώσεις οι αγρότες

Σύσκεψη με Αραχωβίτη: Θα δοθεί η Συνδεδεμένη, θα περιμένουν για αποζημιώσεις οι αγρότες

Δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη ότι θα δοθεί η Συνδεδεμένη για το βαμβάκι ανεξάρτητα από τα κιλά που παραδόθηκαν, εξασφάλισαν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη που έληξε πριν λίγο στο γραφείο του υπουργού.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις, ο κ.Αραχωβίτης είπε πως στις 28 Ιανουαρίου θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο αγροτικών θεμάτων κ.Χόγκαν και θα του ζητήσει λόγω κλιματικών συνθηκών να δοθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για αποζημίωση των αγροτών. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, στη συνέχεια θα εξαταστεί η περίπτωση αποζημίωσης των αγροτών του Έβρου και της Θράκης γενικότερα, μέσω των ΠΣΕΑ.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κασίας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός και Σαππών Γιάννης Σταυρίδης που ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος του νομού Ροδόπης , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ακόμα, οι Αντιδήμαρχοι Διδυμοτείχου Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Μεταξάδων Κώστας Σλαβούδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελληνοχωρίου Σίμος Τσιλίκας, εκ μέρους των βαμβακοπαραγωγών ο Δημήτρης Κολγιώνης που σίγουρα θα πρέπει να είναι και ο πιο ικανοποιημένος απ’ το αποτέλεσμα μια και αυτό που ήθελε να δοθεί η Συνδεδεμένη υπήρξε δέσμευση του υπουργού, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Διδυμοτείχου Αξιώτης Καμπρούδης.

Η συζήτηση ήταν σε γενικές γραμμές επικοδομοητική, αν και σε κάποια στιγμή ανέβηκαν οι τόνοι λόγω της γνωστής τακτικής του βουλευτή Γιώργου Καίσα να είναι εριστικός στις τοποθετήσεις του, κάτι που προκάλεσε κάποια στιγμή αντιδράσεις κάποιων εκ των παριστάμενων.