Έλαμψε δια της απουσίας του ο δήμος Αλεξανδρούπολης στη χθεσινή σύσκεψη της Αθήνας για τους αγρότες

Έλαμψε δια της απουσίας του ο δήμος Αλεξανδρούπολης στη χθεσινή σύσκεψη της Αθήνας για τους αγρότες

Έλαμψε δια της απουσίας του ο δήμος Αλεξανδρούπολης στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων του Έβρου, για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, παρέστησαν οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός (που μάλιστα επειδή ως γνωστόν δεν ανεβαίνει σε αεροπλάνο πήγε και επέστρεψε οδικώς στην Αθήνα), οι Αντιδήμαρχοι Διδυμοτείχου Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Μεταξάδων Κώστας Σλαβούδης εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη. Ακόμα και ο δήμαρχος Σαππών Γιάννης Σταυρίδης από την Ροδόπη βρέθηκε σε αυτήν, αλλά απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης δεν ήταν κανένας. Λες και δεν υπάρχουν ένα σωρό αγρότες στις Δημοτικές Ενότητες Φερών και Τραϊανούπολης και στα πολλά χωριά που ανήκουν σε αυτές και γενικότερα στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Στην πρώτη συνάντηση είχε παραστεί ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, αλλά χθες απουσίαζε. Κι αν είχε προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο για τον Απολογισμό, θα μπορούσε και θα έπρεπε φυσικά, να τον εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Νίκος Γκότσης. Αρμοδιότητα του είναι ο αγροτικός τομέας και θα πρέπει να τον απασχολούν τα προβλήματα των αγροτών και όχι πως θα κάνει συνέχεια αναρτήσεις στο facebook αν έβαψε κανένα παγκάκι σε κάποιο χωριό ή αν έκλεισε καμιά τρύπα σε δρόμο άλλου. Η συγκεκριμένη στάση και η απουσία από μια τόσο καθοριστική συνάντηση, δείχνει τον τρόπο που η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τους αγρότες αλλά και κτηνοτρόφους συνδημότες της, λες και ο δήμος είναι μόνο η πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ευτυχώς που βρέθηκε στην Αθήνα ο Δημήτρης Κολγιώνης,

έθεσε το θέμα και θα ενημερώσει αναλυτικά τους αγρότες

Οι αγρότες και του δήμου Αλεξανδρούπολης υπέστησαν τεράστιες καταστροφές στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι και βασικό αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα μέτρα ανακούφισης των βαμβακοπαραγωγών, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης. Από τον δήμο Αλεξανδρούπολης όμως αδιαφόρησαν, αφού ακόμα και αν δεν είχαν ειδοποιηθεί, σίγουρα πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ που εδώ και μέρες αναφέρονταν στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Πάλι καλά που βρέθηκε σε αυτήν ο Δημήτρης Κολγιώνης, ο οποίος ως επικεφαλής των Συνεταιριστικών Εκκοκκιστηρίων Προβατώνα γνωρίζει άριστα το συγκεκριμένο θέμα, το έθεσε επιτακτικά μαζί με τους υπόλοιπους και εξασφάλισαν τις διαβεβαιώσεις του κ.Αραχωβίτη ότι θα καταβληθεί η Συνδεδεμένη, ανεξάρτητα από τα κιλά που παρέδωσε κάθε καλλιεργητής. Έτσι ο κ.Κολγιώνης που δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για την θετική αυτή εξέλιξη επιστρέφοντας στην Αλεξανδρούπολη και την περιοχή των Φερών απ’ όπου κατάγεται, θα ενημερώσει τους συναδέρφους του αγρότες για όλα όσα συζητήθηκαν.