ΤΙΕΔΑ Α.Ε: Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης υπάρχουν; Δεν παρουσιάζει απολογισμούς, στοιχεία Γιορτής Κρασιού, Ισολογισμούς επί χρόνια

ΤΙΕΔΑ Α.Ε: Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης υπάρχουν; Δεν παρουσιάζει απολογισμούς, στοιχεία Γιορτής Κρασιού, Ισολογισμούς επί χρόνια

Το θέμα της ΤΙΕΔΑ Α.Ε(Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης), ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης όπου έγινε Απολογισμός της δημοτικής αρχής Λαμπάκη.

Από την συγκεκριμένη διαδικασία απουσίαζε μάλιστα ο Πρόεδρος της Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, αλλά ακόμα και ο μονίμως ήρεμος και σε όλα αυτά τα 4 χρόνια επικεφαλής της αντιπολίτευσης Απόστολος Φωτιάδης, απηύθυνε μια σειρά ερωτήματα στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, για τον τρόπο λειτουργίας και την παντελή έλλειψη ενημέρωσης για την συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση. Για τα έσοδα και έξοδα της, για τις δραστηριότητες της, με δεδομένο ότι κατά την περασμένη χρονιά, το 2018, στις αρχές πήρε ΔΑΝΕΙΟ από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου και προς το τέλος του χρόνου, υπήρξε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Προφανώς γιατί δεν μπορούσε να καλύψει τα έξοδα της, τα οποία είναι περισσότερα από τα έσοδα.
Είπε μεταξύ άλλων ο κ.Φωτιάδης και μάλιστα υψώνοντας τους τόνους, αν και συνήθως πολύ ήρεμος και συγκαταβατικός: “Η ΤΙΕΔΑ που αποκλειστικό έργο έχει να εισπράττει μόνο ενοίκια από τα αστικά ακίνητα, τα ενοίκια από το κάμπινγκ, την πλαζ και κάποια μεγάλα ακίνητα, την ΑΡΓΩ και άλλα, εισπράττει λοιπόν 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά εδώ και 8 χρόνια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του δήμου για χρήση υπηρεσιών του δήμου.
Ο προϋπολογισμός της είναι 1 εκατ. και κάτι ευρώ για το 2017 και η ΤΙΕΔΑ είναι παθητική. Τέσσερις φορές ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Αντί να δίνει αυτή από τα έσοδα της στον δήμο, θα πρέπει αντίθετα ο δήμος να καλύπτει τα ελλείμματα της. Ποια είναι η προσφορά της; Όπως είπα και άλλη φορά, να παίρνουν μόνο τους μισθούς τα διοικητικά της συμβούλια. Μάλιστα μειώσατε τον μισθό του Προέδρου στα μισά από 4.000 ευρώ και τώρα μου λέτε ότι ήταν νόμιμο να παίρνει τόσα χρήματα ένας Πρόεδρος που πηγαίνει μια φορά στις 15 μέρες εκεί”.

Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης υπάρχουν; “Σκοτάδι” ενημέρωσης,

εδώ και χρόνια χωρίς Απολογισμός, Ισολογισμούς, στοιχεία Γιορτής Κρασιού 

Με βάση όσα αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΤΙΕΔΑ Α.Ε, διαχειρίζεται το κάμπινγκ, την πλαζ της Αλεξανδρούπολης, τις Ιαματικές Πηγές, το Κέντρο Πληροφόρησης του ΔΕΛΤΑ του Έβρου στις Φέρες & το Θερινό Κινηματογράφο “Φλοίσβο”. Επίσης ενοικιάζει κάποια ακίνητα και εισπράττει χρήματα, τα οποία μάλιστα έβαλε ως εγγύηση πέρυσι προκειμένου να πάρει το δάνειο από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου.
Το φοβερό είναι πως στο σάιτ αναφέρεται επίσης ότι: “Η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης ΤΙΕΔΑ Α.Ε. είναι μια υγιής επιχείρηση που συμβάλλει στην προώθηση και την τουριστική προβολή της Αλεξανδρούπολης ,του Έβρου αλλά και της Θράκης γενικότερα”.
Λόγια, λόγια, αλλά η πραγματικότητα είναι πως επικρατεί “σκοτάδι” ενημέρωσης για τις δραστηριότητες, τα έσοδα και τα έξοδα της. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης που παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκας της διαφάνειας και της παρουσίασης όλων των στοιχείων, είχε δεσμευθεί εδώ και μήνες ότι θα παρουσιάσει επίσημα απολογισμό της περσινής Γιορτής Κρασιού. Το ίδιο και ο Πρόεδρος της Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, ο οποίος μπορεί να είναι ως γιατρός σπουδαίος επιστήμονας, αλλά σίγουρα ως επικεφαλής της ΤΙΕΔΑ εμφανίζεται ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΜΕΝΟΣ από την έλλειψη ενημέρωσης. Γιατί;
1) Τελευταία δημοσίευση οικονομικών στοιχείων είναι ο Ισολογισμός της χρήσης 2016. Δεν έχει ανέβει ο Ισολογισμός του 2017.
2) Τα Έσοδα-Έξοδα της Γιορτής Κρασιού, έχουν μείνει στο… 2014. Τα υπόλοιπα 4 χρόνια δεν υπάρχει το παραμικρό στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΙΕΔΑ.
3) Λείπουν οι Απολογισμοί για τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018.
4) Η τελευταία ανάρτηση που υπάρχει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της ΤΙΕΔΑ, είναι αυτή της Αύξησης του Μετοχικού κεφαλαίου στις 27 Δεκεμβρίου 2018. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε μια ανάρτηση. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε από αμέλεια ή αδιαφορία δεν αναρτήθηκαν ή δεν υπάρχει καμιά διοικητική δραστηριότητα. Κατά το κοινώς λεγόμενον…κάθονται, αλλά προφανώς πληρώνονται κανονικά.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΙΕΔΑ Α.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΙΕΔΑ Α.Ε

ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΙΕΔΑ Α.Ε.

Γιατί τα επισημαίνουμε όλα αυτά; Μαθαίνουμε ότι ομάδα ενεργών πολιτών, ετοιμάζεται να προσφύγει στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας να υπάρξει έλεγχος στην ΤΙΕΔΑ Α.Ε, μετά και τον “θόρυβο” που προκλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την Γιορτή Κρασιού. Περίμεναν όλους αυτούς τους σχεδόν 5 μήνες να δοθούν έστω τα στοιχεία και ο απολογισμός των φετινών εκδηλώσεων, αλλά επειδή δεν βλέπουν να γίνεται τίποτα, αναζητούν τον τρόπο ενημέρωσης των Ελεγκτών, επικαλούμενοι και τα όσα επισημάναμε για έλλειψη στοιχείων που είναι απαραίτητο να αναρτά η συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση στην ιστοσελίδα της. Πόσο μάλλον, όταν ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης μιλάει συνέχεια για… γυάλινο δημαρχείο, διαφάνεια και… όλα στο φως.