Ορεστιάδα: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο Έλληνας στρατιωτικός και ο Άγγλος που συνελήφθησαν για κατασκοπεία

Ορεστιάδα: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο Έλληνας στρατιωτικός και ο Άγγλος που συνελήφθησαν για κατασκοπεία

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 29χρονος Υπαξιωματικός και ο 25χρονος Άγγλος που εργάζεται σε ΜΚΟ η οποία ασχολείται με τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα, μετά την απολογία τους νωρίτερα στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Οι δυο τους κατηγορούνται για κατασκοπεία, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι και θα πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ παράλληλα στον Άγγλο υπήκοο απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα. Θα οριστεί τακτική δικάσιμος για την υπόθεση, η οποία θα έρθει στο ακροατήριο μάλλον μετά από ένα χρόνο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ορεστιάδας, οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων, η κυρία Παναγιώτα Φαρμάκη και ο κύριος Γιώργος Καραθεοδώρου, εξέφρασαν την δική τους ικανοποίηση αλλά και των πελατών τους για την συγκεκριμένη εξέλιξη. “Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι γιατί εξ αρχής δήλωναν και οι δυο την αθωότητα τους και συνεχίζουν να επιμένουν όσον αφορά το αδίκημα της κατασκοπείας. Δικαιολόγησαν στις απολογίες τους τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή τους και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους”.

Όσο για τα όσα ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους, υποστήριξαν ότι ήρθαν να δουν την περιοχή και να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στην ΜΚΟ για το θέμα των προσφύγων και λαθρομεταναστών στην οποία εργάζεται ο Άγγλος υπήκοος.