Αλεξανδρούπολη: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τις υποθέσεις της δημαρχιακής επιτροπής (2006-2010) και της ΤΙΕΔΑ Α.Ε

Αλεξανδρούπολη: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τις υποθέσεις της δημαρχιακής επιτροπής (2006-2010) και της ΤΙΕΔΑ Α.Ε

Χαρμόσυνα ήταν τα νέα για τους κατηγορούμενους πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αλεξανδρούπολης, στις δυο δικαστικές υποθέσεις που σήμερα θα ανακοινώνονταν οι αποφάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή. Αθωώθηκαν άπαντες και όπως είναι φυσικό, έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι από την συγκεκριμένη εξέλιξη. 

Κοινός παρανομαστής και στις δυο υποθέσεις ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης. Νωρίς το πρωίήταν μάρτυρας υπερασπίσεως των κατηγορουμένων στο Τιριμελές Πλημμελλειοδικείο Αλεξανδρούπολης για την υπόθεση επιστροφής χρημάτων που είχαν εισπράξει από την ΤΙΕΔΑ, έπειτα από μήνυση που τους έκανε η συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση του δήμου Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια βρέθηκε στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Κομοτηνής ως μάρτυρας… κατηγορίας κατά του πρώην δημάρχου Γιώργου Αλεξανδρή και δημοτικών συμβιούλων της περιόδου 2006-2010. Η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν και η πιο σοβαρή, αφού η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων, αλλά όλοι τους αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία. Μάλιστα κατά την κατάθεση του πριν λίγες ημέρες, ο κ.Λαμπάκης αν και είχε κάνει ο ίδιος την μηνυτήρια αναφορά, λειτούργησε περισσότερο ως μάρτυρας υπεράσπισης τους, κάτι που επισημάνθηκε μάλιστα και απ’ τους δικαστές. Η παρουσία στο εδώλιο των εν ενεργεία δικών του δημοτικών συμβούλων Χρήστου Ζιώγα (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας) και Νώντα Τερζή, είναι η εξήγηση.

Επέστρεψαν τα χρήματα ή έκαναν 

διακανονισμό και έτσι αθωώθηκαν

Στην πρώτη υπόθεση, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης αθώωσε τα πρώην μέλη του Δ.Σ της ΤΙΕΔΑ Κώστα Μαυρίδη, Κώστα Δουνάκη, Σπύρο Σεραφειμίδη, Μαρίνο Πούλο και Κώστα Γκαμπαερίδη, αφού ο μεν κ.Μαυρίδης που ήταν Πρόεδρος προχώρησε ήδη σε διακανονισμό για την επιστροφή του συνολικού ποσού ποπυ κρίθηκε ότι δεν έπρςεπε να εισπράξει και πρέπει να επιστρέψει, ενώ οι άλλοι τέσσερις επέστρεψαν τα χρήματα αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΙΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΜΑΥΡΙΔΗ

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΙΕΔΑ-ΜΑΥΡΙΔΗ

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, για μια υπόθεση που ξεκίνησε πριν χρόνια και πολλές φορές απασχόλησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Έβρου, μετά την απόφαση της σημερινής διοίκησης της ΤΙΕΔΑ Α.Ε να διεκδιήσει δικαστικά επιστροφή των χρημάτων.

Αθώοι και για τις αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής

ο πρώην δήμαρχος Γ.Αλεξανδρής και δημοτικοί σύμβουλοι

Αθώοι επίσης κρίθηκαν, κατά πλειοψηφία και με μειψηφία της Εισαγγελέως που είχε ζητήσει την ενοχή τους, ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιώργος Αλεξανδρής και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι  Χρήστος Ζιώγας (εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου),Νώντας ΤερζήςΛάζαρος ΚιτσικίδηςΛάζαρος Φουντουκίδης, Γρηγόρης Καραπιπέρης, Βασίλης Δούρος και Άννα Λαμπαρδή. 

Όλοι μετείχαν στην Δημαρχιακή Επιτροπή την περίοδο 2006-2010 και κατηγορούνταν για απιστία λόγω των αποφάσεων που είχαν πάρει και υπογράψει, με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να είναι αυτός που έκανε την μηνυτήρια αναφορά όταν ανέλαβε το 2010 την διοίκηση του δήμου Αλεξανδρούπολης. Τέλος καλό όλα καλά όμως μετά την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Κομοτηνής, όπου και δικάστηκαν πρωτόδικα.

-Ενοχή εν ενεργεία Αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου του Β.Λαμπάκη, πρότεινε ο Εισαγγελέας σε χθεσινή δίκη

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*