ΤΙΕΔΑ: Αηδιάσαμε με την αποποίηση ευθυνών του Τ.Αρβανιτίδη – “Κάρφωσε” Λαμπάκη και προκατόχους του

ΤΙΕΔΑ: Αηδιάσαμε με την αποποίηση ευθυνών του Τ.Αρβανιτίδη – “Κάρφωσε” Λαμπάκη και προκατόχους του

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια αποποίησης των δικών του ευθυνών ως Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Α.Ε(Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης), ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης δεν δίστασε να “καρφώσει” εργαζόμενους της, αλλά και προκατόχους του στην διοίκηση της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης και φυσικά πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού αυτός είναι επικεφαλής του μοναδικού μετόχου της ΤΙΕΔΑ Α.Ε, που είναι ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Κι επειδή μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Evros-news.gr για τηνπρόθεση κίνησης ενεργών πολιτών να ζητήσουν παρέμβαση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για όσα συμβαίνουν στην ΤΙΕΔΑ Α.Ε, είπε ότι: “Αυτός που γράφει αυτές τις αηδίες εκεί στο άρθρο, μάλλον δεν ξέρει ή δεν είναι καλά πληροφορημένος ή τα γράφει επίτηδες, πετώντας ψέματα δεξιά και αριστερά και όπου κάτσει. Σε τέσσερις μήνες έχουμε εκλογές και αρχίζουν τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη να επιδεινώνονται. Νομίζω έχουμε να δούμε πολλά σενάρια όλο αυτό το διάστημα, οπότε ο κόσμος να είναι προετοιμασμένος για ένα βρώμικο πόλεμο και τη λάσπη στον ανεμιστήρα”.

-ΤΙΕΔΑ Α.Ε: Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης υπάρχουν; Δεν παρουσιάζει απολογισμούς, στοιχεία Γιορτής Κρασιού, Ισολογισμούς επί χρόνια

Η απάντηση μας είναι ότι εμείς… ΑΗΔΙΑΣΑΜΕ ακούγοντας τον να αποποιείται τις δικές του ευθύνες, να ρίχνει το φταίξιμο για την μη ανάρτηση στο σάιτ της ΤΙΕΔΑ του ισολογισμού 2017 στους υπαλλήλους της Γραμματείας, αλλά και να “καρφώνει” εν ψυχρώ τους προκατόχους του στην Προεδρία Νώντα Τερζή και Κώστα Μαυρίδη, λέγοντας πως όταν ανέλαβε το φθινόπωρο του 2014, δεν είχαν φροντίσει να πληρωθούν ΙΚΑ, Εφορία και προμηθευτές με τα χρέη να φτάνουν τις 350.000 ευρώ. Χωρίς να το καταλαβαίνει όμως, πάνω απ’ όλα “κάρφωσε” και άφησε εκτεθειμμένο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού αυτός ήταν από το 2011 δήμαρχος και ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο μοναδικός μέτοχος της ΤΙΕΔΑ.

Είπε επίσης πολλές ανακρίβειες, ψέματα, τοποθετήσεις που η μία αναιρούσε και ακύρωνε την προηγούμενη, ενώ παραδέχθηκε ότι η φετινή Γιορτή Κρασιού ήταν καταστροφική. Χωρίς όμως να αναφέρει, πέντε μήνες μετά την διεξαγωγή της, πόσες χιλιάδες ευρώ… μπήκε μέσα η ΤΙΕΔΑ από την διοργάνωση της, αν και παλαιότερα δεσμεύονταν δημόσια πως θα το κάνει αναλυτικά. Όπως και ο κ.Λαμπάκης άλλωστε.

Οικονομικά της ΤΙΕΔΑ, ισολογισμοί, δάνειο,

αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και Γιορτή Κρασιού

Αναφέρθηκε στο θέμα της έλλειψης ενημέρωσης μέσω του σάιτ της ΤΙΕΔΑ για ισολογισμό του 2017 και Γιορτή Κρασιού ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης ότι: “Η ΤΙΕΔΑ είναι δημοτική επιχείρηση, αλλά είναι και Ανώνυμη Εταιρεία. Δεν υποβάλλεται σε έλεγχο από τον Επίτροπο και τον ισολογισμό τον υποβάλλει κανονικά κάθε χρόνο, όταν συνταχθεί από τον ορκωτό λογιστή και περνάει από το διοικητικό συμβούλιο. Τα τέσσερα χρόνια που είμαι Πρόεδρος, οι ισολογισμοί όλοι έχουν υποβληθεί κα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στο ΓΕΜΗ, κανονικότατα παντού. Μόνο έγινε μια παράλειψη από την Γραμματεία, δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΤΙΕΔΑ. Όμως στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το ΓΕΜΗ μπορεί όποιος θέλει να μπει και να δει”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Εvros-news.gr: Παραδέχθηκε δηλαδή πως δεν έχει δημοσιευθεί ο ισολογισμός του 2017 όπως θα έπρεπε και εμείς αυτό επισημάναμε. Επίσης, επειδή τόνισε πως υπάρχει δημοσιευμένος στο ΓΕΜΗ, όσο και αν ψάξαμε, Ισολογισμός ΤΙΕΔΑ Α.Ε εκεί δεν υπάρχει πουθενά.

Δεν είπε κουβέντα γιατί η δημοσίευση των εσόδων-εξόδων της Γιορτής Κρασιού έχει σταματήσει στο… 2014 και δεν ενημερώνεται ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης. Πάντως χαιρόμαστε, γιατί μετά την επισήμανση του Evros-news.gr, ότι εδώ και πολύ καιρό στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν δημοσεύονταν τίποτα εκ μέρους της ΤΙΕΔΑ, αν και εμείς γράφουμε αηδίες ή πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα κατά τον κ.Αρβανιτίδη, σήμερα “ανέβηκαν” δυο αποφάσεις. Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από τον δήμο Αλέξανδρούπολης κατά 65.000 ευρώ και η απόφαση ρύθμισης με καταβολή δόσεων των χρημάτων που πρέπει να επιστρέψει ο πρώην Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ  Κώστας Μαυρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΙΕΔΑ

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ Κ.ΜΑΥΡΙΔΗ

Αρβανιτίδης: “Το 2017 είχαμε κέρδη 50.000 ευρώ”

Τότε γιατί πήραν δάνειο ή έκαναν αύξηση Μ.Κ;

Δήλωσε ακόμα ο Πρόεδρος Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης: “Πέρυσι είχαμε κέρδη πάνω από 50 χιλιάρικα. Την πρώτη χρονιά όταν ανέλαβα Πρόεδρος, είχε έναν ισολογισμό αρνητικό, γύρω στα 150 χιλιάρικα. Καταφέραμε και συμμαζέψαμε τα πράγματα και 4 χρόνια που έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, με προσπάθειες πολλές και με θυσίες, οι ισολογισμοί τέσσερις χρονιές είναι κερδοφόροι. Κι αυτός που γράφει αυτές τις αηδίες εκεί στο άρθρο, μάλλον δεν ξέρει ή δεν είναι καλά πληροφορημένος ή τα γράφει επίτηδες, πετώντας ψέματα δεξιά και αριστερά και όπου κάτσει.

Όλα τα στοιχεία κάθε χρόνο, τα οικονομικά και από την λειτουργία των ιαματικών λουτρών και από το κάμπινγκ και από την Γιορτή Κρασιού, αναφέρονται όλα. Οι προμήθειες, οι αγορές, τα εισιτήρια, τα πάντα στον ισολογισμό και αναγράφονται αναλυτικά και επομένως ο καθένας μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα τί γίνεται. Δεν κάνουμε ιδιαίτερο σχέδιο οικονομικό για την Γιορτή Κρασιού. Αυτή είναι μια από τις εκδηλώσεις και λειτουργίες της ΤΙΕΔΑ.

Η ΤΙΕΔΑ ότι κάνει, στόχος της είναι να μην μπει μέσα όταν υπολογιστούν έσοδα-έξοδα. Αν είναι περισσότερα τα έσοδα έχεις κέρδη, αν είναι λιγότερα έχεις ζημιά. Ο δήμος δεν μπορεί να βοηθήσει. Δεν μπορεί να βάλλει ούτε με ένα ευρώ. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Απαγορεύεται από το νόμο.

Το μεν δάνειο το πήραμε γιατί τον χειμώνα έχουμε πρόβλημα ρευστότητος. Η επιχείρηση δεν δουλεύει. Τα λουτρά μας βάζουνε μέσα.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με το νόμο που το επιβάλλει, έγινε για να κατασκευάσουμε κάποια σκίαστρα και κάποιον εξοπλισμό που χρειαζόματε για να κάνουμε και παρεμβάσεις, επειδή  τα σκίαστρα είναι γηρασμένα. Από το 2009 είχε να γίνει αύξηση. Μάλιστα καθυστέρησε και θα πάει με τον καινούργιο προϋόλογισμό”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Εvros-news.gr: Αν η ΤΙΕΔΑ Α,Ε. είχε κέρδη 50.000 ευρώ όπως είπε ο κ.Αρβανιτίδης το 2017, τότε γιατί τέλη του χρόνου αυτού ζήτησε και πήρε δάνειο από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου 65.000 ευρώ, βάζοντας ως εγγύηση τα μισθώματα από τα διάφορα ακίνητα της; Κι ακόμα. Είπε ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης δεν μπορεί να βοηθήσει και ούτε να βάλει ένα ευρώ. Μα η Αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο από το δημοτικό συμβούλιο κατά 65.000 ευρώ, δεν είναι χρήματα του Δήμου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Όροι και ερωτήματα για το δάνειο 65.000 ευρώ που παίρνει η ΤΙΕΔΑ απ’ την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου

-ΤΙΕΔΑ: Οριακά, με στήριξη συμβούλων της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α “πέρασε” η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 65.000 ευρώ

Να επισημάνουμε εδώ και κάτι ακόμα. Στον προϋπολογισμό του 2018, προβλέπονταν έσοδα για την ΤΙΕΔΑ 742.704,00 ευρώ και έξοδα 652.700,00 ευρώ. Δηλαδή για την χρονιά που μας πέρασε και δεν έχει ακόμα κατατεθεί Ισολογισμός, θα υπήρχε “κέρδος” 90.004 ευρώ. Τότε γιατί αποφασίστηκε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 65.000 ευρώ για έργα στο κάμπινγκ με στέγαστρα, ξαπλώστρες και ομπρέλες; Προφανώς όχι μόνο δεν υπήρξαν κέρδη, αλλά… μπήκε μέσα η χρονιά.

Αρβανιτίδης: Το 2014 που ανέλαβα, η ΤΙΕΔΑ (με δήμαρχο Λαμπάκη)

χρωστούσε 350.000 ευρώ σε ΙΚΑ, Εφορία και προμηθευτές

Προσπαθώντας λοιπόν να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών του, ο κ.Αρβανιτίδης στη συνέχεια “κάρφωσε” τόσο τους προκατόχους του στην Προεδρία Νώντα Τερζή και Κώστα Μαυρίδη, αλλά πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον κ.Λαμπάκη, αφού αυτός είναι δήμαρχος από το 2010 και η ΤΙΕΔΑ απ’ το 2011 ως το 2014 που ανέλαβε ο σημερινός της Πρόεδρος, δεν πλήρωνε ΙΚΑ (είναι παράνομο και υπάρχουν ποινικές ευθύνες αν δεν πληρώνονται οι εισφορές), Εφορία και προμηθευτές.

Είπε συγκεκριμένα στον MAXIMUM FM: “Η ΤΙΕΔΑ πρέπει να ξέρει ο κόσμος, ότι συνεστήθη το 2011. Ενώθηκε η δημοτική επιχείρηση Τραϊανούπολης με την ΔΗΠΕΑ, την Τουριστική Επιχείρηση δήμου Αλεξανδρούπολης.Όταν ανέλαβα εγώ τον Σεπτέμβριο του 2014 (με δήμαρχο Β.Λαμπάκη δηλαδή απ’ το 2010), διαπίστωσα ότι είχε να πληρωθεί το ΙΚΑ από την εποχή ακόμα που υπήρχε η δημοτική επιχείρηση Τραϊανούπολης, πριν τη συνένωση από την οποία προέκυψε η ΤΙΕΔΑ. Το χρέος που κληρονόμησα ήταν 350.000 ευρώ και περισσότερο. Εφορία, ΙΚΑ και προμηθευτές. Την μεν Εφορία την πληρώσαμε σε δυο χρόνια. Δεν ξέρω γιατί ή αν υπήρξαν διώξεις επειδή δεν πληρώνονταν το ΙΚΑ. Αυτά τα στοιχεία βρήκα από την λογίστρια. Ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα συμμάζεμα της επιχείρησης, ξεχρεώσαμε την Εφορία και κάναμε τον διακανονισμό ώστε να μην έχουμε πρόβλημα με το ΙΚΑ και ξοφλήσαμε και τους προμηθευτές. Γι’ αυτό η επιχείρηση είναι πλέον κερδοφόρα.

Τα μισθώματα είναι 150 με 160 χιλιάδες ευρώ το χρόνο από τα ακίνητα που έχει και είναι μια βοήθεια αρκετά σημαντική. Γιατί η ΤΙΕΔΑ ουσιαστικά τρεις-τέσσερις μήνες το καλοκαίρι δουλεύει. Πληρώνουμε υπαλλήλους 3-4 άτομα τον χειμώνα στο κάμπινγκ που δεν έχει δουλειά και μας κοστίζουν 40.000 ευρώ. Όμως και τα μισθώματα δεν τα παίρνουμε, είτε γιατί καθυστερούν είτε γιατί δεν πληρώνουν κάποιοι και πηγαίνουμε στα δικαστήρια”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Evros-news.gr: Αν δεν πηρώνουν τα ενοίκια όσοι διαχειρίζονται τα ακίνητα και επίσης είναι τόσα πολλά τα έξοδα τον χειμώνα, πως γίνεται η ΤΙΕΔΑ να είναι κερδοφόρα κάθε χρόνο; Από τα έσοδα του κάμπινγκ, της δημοτικής πλαζ ή της Γιορτής Κρασιού. Γιατί επίσης  το εισιτήριο για την πλαζ αυξήθηκε και αν δεν… μπαίνει μέσα η Γιορτή Κρασιού αλλά έχει κέρδη, γιατί απ’ το 2014 δεν παρουσιάζουν επίσημο απολογισμό;

Αρβανιτίδης: Η φετινή Γιορτή Κρασιού 

ήταν καταστροφική. Μπήκαμε μέσα

Τέλος, ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, πέντε μήνες μετά την διεξαγωγή της και αφού δεν παρουσίασε πάλι συγκεκριμένα έσοδα και έξοδα, παραδέχθηκε πως η Γιορτή Κρασιού τον Αύγουστο του 2018 ήταν μια τεράστια αποτυχία. “Η Γιορτή Κρασιού φέτος ήταν καταστροφική. Την χρονιά που φέραμε την Μελίνα Ασλανίδου είχαμε 40.000 εισιτήρια και φέτος είχαμε 16.000 εισιτήρια. Έγινε ένας απίστευτος πόλεμος γι’ αυτό και συνέβη. Αγοράσαμε καθίσματα και διάφορα άλλα πράγματα, καινούργιες ψησταριές. Τα έξοδα πήγαν πάνω από το κεφάλι μας. Επίσης πέσαμε έξω στους υπολογισμούς. Είπα στον δήμαρχο και τον παρέσυρα και εγώ να φέρουμε τον Πάριο γιατί έλεγα δεν μπορεί δεν θα έρθει 5.000 κόσμος. Κόψαμε μόνο 2.500 εισιτήρια.

Η Φουρέιρα έκοψε 3.300 και την έφερα για τη νεολαία και επειδή το άστρο της έλαμπε. Δεν την φέραμε για μένα. Εγώ χίλια χρόνια δεν θα πήγαινα να δω την Φουρέιρα. Οικονομικά μπήκαμε μέσα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Evros-news.gr: Ήταν καταστροφική η Γιορτή Κρασιού, μπήκαν μέσα οικονομικά, αλλά δεν μας είπε πόσα χρήματα ήταν η… χασούρα ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ κ.Αρβανιτίδης. Κι όταν από αυτό εδώ το σάιτ τα επισημαίναμε όλα αυτά, γιατί έβγαζε ανακοινώσεις εναντίον μας ή μας έβριζε στα ραδιόφωνα, επαναλμβάνοντας αυτά που είπε σήμερα στον Δημήτρη Κολιό; Για λάσπες, ανεμιστήρες, αηδίες και όλα τα υπόλοιπα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Δήμος Αλεξανδρούπολης κατά Evros-news.gr για Πάριο: Η “Τρικυμία εν ποτηρίω” και η… τρικυμία εν κρανίω

Εν κατακλείδι: Όταν μιλάει για αηδίες ο κύριος Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, καλό είναι να κοιτάζεται στον καθρέφτη. Να δούμε τι θα απαντήσει όταν υπάρξει η καταγγελία που ετοιμάζεται να κάνει η κίνηση ενεργών πολιτών στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και όχι μόνο.

Ένα σχόλιο

  1. Ο Captain Lakis δε φταιει πουθενά ω ρε!!
    Να γινει πρωθυπουργος να μας βγαλει απο την κριση

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*