ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η πρώτη… τραυματική εμπειρία Ζαμπούκη, τα “δώρα” Λαμπάκη και ο… υπερτιμημένος Καμελίδης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η πρώτη… τραυματική εμπειρία Ζαμπούκη, τα “δώρα” Λαμπάκη και ο… υπερτιμημένος Καμελίδης

Βρισκόμαστε την ημέρα που στη Βουλή ολοκληρώνεται η συζήτηση για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ετοιμάζεται να ψηφίσει η Κυβέρνηση μαζί με τα διάφορα… παρτάλια που μάζεψε από τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και τη Νέα Δημοκρατία (στην Παπακώστα αναφέρομαι) και να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.

Φυσικά πρώτοι και καλύτεροι θα την ψηφίσουν οι τρεις Εβρίτες βουλευτές, Γιώργος Καίσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος. Όχι μόνο για να κρατήσουν τις καρέκλες τους, αλλά και επειδή αυτό πιστεύουν ως αριστεροί και ΣΥΡΙΖΑ. Καρφάκι δεν του καίγεται, αν παραχωρούν όνομα, εθνότητα, γλώσσα στους Σκοπιανούς και “φουντώνουν” τον αλυτρωτισμό τους με την αναφορά που υπάρχει σε μακεδονικό λαό.

Να τους χαίρονται οι… δεξιοί

Να τους χαίρονται οι δεξιοί και εννοώ κυρίως τους θεσμικούς, που συναγελάζονται μαζί τους και ορισμένοι μάλιστα συνεργάζονται όχι επειδή επιβάλλεται λόγω του ρόλου τους για να λύσουν προβλήματα, αλλά γιατί θέλουν να… εκλεγούν ξανά. Κι αναφέρομαι σε αυτούς που είναι γνωστό πως συζητούν συνέχεια και έχουν καλές σχέσεις κυρίως με τη Νατάσα Γκαρά, την φίλη τους όπως την αποκαλούν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης και ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός.

Άφησα τελευταίο τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος έχει και την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. Αυτός και αν επαναλαμβάνει συνέχεια πόσο φίλη του είναι η Νατάσα. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, κατά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της ΜΕΑ, την είχε και στο πάνελ. Ξέρετε, τότε που… αποθέωσε τον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο. Ο οποίος αν και Μακεδόνας, θα ψηφίσει φυσικά την Συμφωνία των Πρεσπών.  Σιγά μην τον νοιάζει τον Φάμελο η Μακεδονία.

Το θέμα βέβαια δεν είναι αυτοί, αλλά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Που έκανε προχθές και Απολογισμό για το έργο του το 2017 και κάλεσε μάλιστα και πολίτες να παραστούν για να ακούσουν τα “κατορθώματα” του. Μόνο που αυτοί, όπως και με τα… πολυδιαφημισμένα Ερωτηματολόγια, του γύρισαν την πλάτη. Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η… τραυματική. πρώτη εμπειρία Ζαμπούκη

Εδώ δεν παρέστησαν οι δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι. Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων όπως ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης της ΤΙΕΔΑ, ο Τάκης Αγγλιάς και άλλοι. Αλλά ούτε και οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο έδωσαν το παρόν. Βρέθηκαν όμως εκεί, ομαδικά και ξεπερνώντας τα 15 άτομα, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης με τους συνεργάτες του. Περισσότεροι και από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ήταν.

Ήθελε ο ίδιος, αλλά και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που έχει ήδη ανακοινώσει, να πάρουν μια πρώτη “γεύση” δια ζώσης, για  το τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Μόνο που όσα είδαν, άκουσαν και συνέβησαν, θα πρέπει να αποτέλεσαν μια… τραυματική εμπειρία για τον κ.Ζαμπούκη και τους υπόλοιπους. Μπορεί ως δικηγόρος και μάλιστα πολύ πετυχημένος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης επί δυο θητείες να γνωρίσει από… εντάσεις, αλλά αυτό που έγινε ξέφυγε κατά πολύ από τα όρια.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης να μην αφήνει κανέναν από την αντιπολίτευση να ολοκληρώσει μια φράση, να μιλάει συνέχεια… πάνω του προσπαθώντας να απαντήσει, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κώστας Γκοτσίδης να του ζητάει να σταματήσει και να περιμένει την σειρά του, αλλά μάταια. Σε κάποια φάση μάλιστα, ο κ.Λαμπάκης σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε προς το μέρος του Παύλου Μιχαηλίδη, λέγοντας του διάφορα. Πάλι καλά που δεν άρχισε να ανεβαίνει και πάνω στα γραφεία, όπως έκανε παλαιότερα.

Σποτάκι με όσα έγιναν στον Απολογισμό

Αμ, οι δημοτικοί του σύμβουλοι; Με πρώτο τον Χατζηαναγνώστου, που προσπαθεί συνέχεια να δείξει… παραταξιακό πατριωτισμό και αφοσίωση στον δήμαρχο; Τέσσερα χρόνια τώρα, ο Απόστολος Φωτιάδης δεν έκανε σχεδόν καθόλου αντιπολίτευση, κάτι που το είχαμε στηλιτεύσει πολλές φορές. Είναι και ευγενής από την φύση του ο Λάκης (όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του) και στόμα είχε και μιλιά δεν είχε.

Κι επειδή έκανε έντονη κριτική προχθές για την ΤΙΕΔΑ και θύμισε στον Βαγγέλη Λαμπάκη τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του, έπεσαν να τον “φάνε”. Ως… χούλιγκαν σε γήπεδο φώναζαν, ούρλιαζαν καλύτερα και έδιναν μια “εικόνα” που θύμιζε… χάβρα Ιουδαίων. Πολύ άγχος δηλαδή από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του δημάρχου. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί ένοιωθαν πως ήταν η τελευταία φορά που ως συμπολίτευση παρέστησαν σε Απολογισμό και βλέποντας την ήττα να έρχεται στις δημοτικές εκλογές του Μαίου, ξέφυγαν με την συμπεριφορά τους;

Κανονικά, αν ο Γιάννης Ζαμπούκης είχε στο επικοινωνιακό του επιτελείο κάποιο… γατόνι και όχι τον υπερτιμημένο από κάποιους Αντώνη Καμελίδη(την… χοντρόμυγα που γράφω και εγώ), θα έπρεπε να πάρει τα πλάνα του δημοτικού συμβουλίου με την συμπεριφορά του δημάρχου και των συμβούλων του που ξέφυγαν σε απαράδεκτες συμπεριφορές και να τα κάνει σποτάκι. Το οποίο να παίζει συνέχεια. Για να διαπιστώσουν οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης, την έπαρση, την καθεστωτική νοοτροπία, την… αλλεργία στην κριτική και την έλλειψη σεβασμού στην αντίθετη άποψη.

Ποιός Καμελίδης τώρα. Ο υπερτιμημένος επικοινωνιακά;

Το καλύτερο “δώρο” έκαναν στον παρόντα υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο κ.Λαμπάκης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι. Δεν είναι άλλωστε και το μοναδικό. Γιατί νομίζετε ο κ.Ζαμπούκης απέκτησε αυτή την έντονη δυναμική που ήδη έχει αναπτύξει εδώ και λίγο καιρό, ξεκινώντας την προσπάθεια του να εκλεγεί δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μόλις πριν λίγους μήνες; Ποιος Καμελίδης, τώρα που ορισμένοι προσπαθούν να τον εμφανίσουν ως… κορυφή στα επικοινωνιακά.

Επειδή φέρνουν ως απόδειξη ότι πριν από χρόνια πήρε την ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση Αλεξανδρούπολης και ως Διευθύνων Σύμβουλος την έκανε πρώτο και κορυφαίο κανάλι; Αρχικά στην Θράκη, μετά σε όλη την Περιφέρεια και πολύ γρήγορα ένα από τα πρώτα Περιφερειακά σε όλη την Ελλάδα; Κι επειδή οι συνάδερφοι του τον εξέλεξαν μετά Πρόεδρο των Περιφερειακών καναλιών στη συνέχεια ή επειδή πήρε πρόσφατα ένα μικρό κανάλι της Χαλκιδικής, το ATLAS TV και το έκανε απ’ τα πρώτα στη Θεσσαλονίκη;

Το θέμα είναι τι κάνει στις εκλογές για τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Μήπως και το 2014 δεν στήριξε τον Απόστολο Φωτιάδη, αλλά αυτός δεν εξελέγη; Αυτό δείχνει πως ρόλο παίζει το πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου, οι συγκρίσεις που γίνονται απ’ τους ψηφοφόρους και όχι ο επικοινωνιολόγος. Ο Γιάννης Ζαμπούκης είναι νέος, άφθαρτος, απόλυτα πετυχημένος ως δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου, χωρίς αντιπάθειες, αντιπαλότητες. Κι αυτά είναι μερικά από τα… ατού στις συγκρίσεις με Λαμπάκη.

Παρατούν σωρηδόν τον Λαμπάκη και συμπορεύονται με τον Ζαμπούκη

Γι’ αυτό και συγκέντρωσε πολύ γρήγορα δίπλα του αρκετά σημαντικά στελέχη, που αμέσως συμφώνησαν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια για αλλαγή στη δημοτική αρχή. Ανάμεσα τους και άνθρωποι που ανήκαν στην παράταξη του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά τον παράτησαν γιατί δεν αντέχουν άλλο την αλαζονεία, την εγωπάθεια, τον εγωισμό και την έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας.

Πρώτη η Ελένη Ιντζεπελίδου παραιτήθηκε απ’ την “Πόλη και Πολίτες” και είναι πλέον στην παράταξη “Δήμος για Όλους-Πρώτα Εσύ”. Αλλά και ο Πρόεδρος του Αρδανίου απ’ το 2007, ο Κώστας Κουσάρης, άφησε τον Λαμπάκη και είναι υποψήφιος με τον Ζαμπούκη.  Το ίδιο και ο Στάθης Γιαμουρίδης, Πρόεδρος της Συκκοράχης, που επίσης έκανε το ίδιο. Όπως και ο Δημήτρης Κολγιώνης, δυνατό αγροτικό στέλεχος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το νυν δήμαρχο και τώρα τέθηκε στο πλευρό του κ.Ζαμπούκη.

Το ίδιο και ο Παντελής Καλυμνιός, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, απ’ όπου έχει ήδη παραιτηθεί εδώ και πολύ καιρό και η Όλγα Βρετοππούλου, η οποία αργά ή γρήγορα θα ανακοινώσει επίσης με ποιόν θα είναι υποψήφια. Χθες “έσκασε” και η παραίτηση άλλου ενός πρώην συνεργάτη του κ.Λαμπάκη, που αποχώρησε απ’ την παράταξη “Πόλη και Πολίτες”. Του Προέδρου Λουτρού Δούκα Μπασιάκου, ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή στο χωριό του αλλά και την περιοχή.

Πληροφορίες μάλιστα λένε πως θα ακολουθήσουν και άλλοι, που εγκαταλείπουν τον Βαγγέλη Λαμπάκη, γιατί δεν αντέχουν άλλο όσα προαναφέραμε. Αλλά κυρίως επειδή βλέπουν ότι έχει αρχίσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για αποχώρηση του απ’ τον δημαρχιακό θώκο. Αυτό είναι το πρώτο και κύριο, ενώ δεύτερο και βασικό επιλέγουν τον Ζαμπούκη. Προφανώς επειδή διαπιστώνουν ότι είναι αυτός που… έρχεται δυναμικά την επόμενη ημέρα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κάνει τεράστια “δώρα” στον Ζαμπούκη ο Β.Λαμπάκης

Γιατί με εξαίρεση τον Κρίτου Κριτή που έφυγε απ’ τον συνδυασμό του δημάρχου και πήγε στον Παύλο Μιχαηλίδη, όλοι οι άλλοι δείχνουν να επιλέγουν την παράταξη “Δήμος γιαΌλους-Πρώτα Εσύ”. Ούτε με τον Βαγγέλη Μυτιληνό πήγαν, αν και κάποιοι έχουν φιλικές σχέσεις μαζί του, ούτε με τον Δημήτρη Λαζόπουλο. Για να είμαι σωστός βέβαια, να επισημάνω ότι ο κ.Μυτιληνός είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να πάρει εν ενεργεία συμβούλους του Βαγγέλη Λαμπάκη. Προτιμάει να επιλέξει πρόσωπα που δεν είχαν ξαναθέσει υποψηφιότητα για τον δήμο.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τι κάνει; Έτρεξε άρον-άρον να ανακοινώσει τους περισσότερους υποψηφίους του, έχοντας… άγχος να προλάβει ενδεχόμενες υποψηφιότητες του βασικού του αντιπάλου. Το έκανε σε εκείνη την εκδήλωση-αμερικανιά, όπου παλιοί και νέοι ήταν όλοι μαζί και έτσι… χάθηκαν μέσα στο συνολικό τσούρμο οι καινούργιοι. Που θα μπορούσαν να δώσουν νέα πνοή, τουλάχιστον επικοινωνιακά. Ο κόσμος βλέπει πάλι τα ίδια πρόσωπα επί χρόνια. Τον Αγγλιά, το Νώντα Τερζή, το Γκότση, τον Βαμβακερό και δεν ξεχώρισε τους νεοφερμένους.

Μια και είπα Βαμβακερό. Άλλο τεράστιο “δώρο” του Λαμπάκη προς τον Ζαμπούκη αυτό. Βιάστηκε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ενώ ήξερε καλά και ως δικηγόρος, ότι υπάρχει κίνδυνος να καταδικαστεί για το πλαστό πτυχίο από την Σερβία. Κι ήρθε η προχθεσινή “καμπάνα” του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Κομοτηνής, που τον καταδίκασε σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για πλαστογραφία μετά χρήσεως, να δημιουργήσει πρόβλημα στην “εικόνα” της παράταξης Λαμπάκη. 

Θα έχει καταδικασθέντες υποψήφιους;

 Ακολουθούν μάλιστα για το ίδιο θέμα και άλλα δικαστήρια του ίδιου. Παράλληλα και ο Αντιδήμαρχος του Χρήστος Ζιώγας με τον δημοτικό σύμβουλο Νώντα Τερζή, περιμένουν σήμερα την απόφαση του δικαστηρίου για κατηγορίες που τους αποδόθηκαν ως μέλη δημαρχιακής επιτροπής την περίοδο 2006-2010, μετά από μηνυτήρια αναφορά μάλιστα του κ.Λαμπάκη. Η Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους και αν τιμωρηθούν, θα έχει τρεις υποψήφιους με καταδίκη από την Δικαιοσύνη στο συνδυασμό του.

Κι επειδή είναι ισχυρογνώμων, εγωιστής και αλαζών, είναι σίγουρο πως δεν θα τους αφήσει εκτός παράταξης, αλλά θα επιμείνει να τους κρατήσει υποψήφιους. Κάνοντας άλλο ένα, τεράστιο “δώρο” στον Γιάννη Ζαμπούκη. Που είναι το νέο, το άφθαρτο, το καινούργιο, το συναινετικό, χωρίς “εγώ” αλλά με το “εμείς” και αφουγκραζόμενος την κοινωνία. Κι όσο περνάει ο καιρός και αρχίσουν να ανακοινώνονται και άλλα “βαριά” ονόματα, τόσο ο κ.Λαμπάκης θα…χάνει την ψυχραιμία του.

Το προφίλ, η παρουσία, οι συνεργάτες και φυσικά η αναπόφευκτη σύγκριση του κόσμου και της “εικόνας” μεταξύ Λαμπάκη, Ζαμπούκη, που είναι προφανώς συντριπτική υπέρ του δεύτερου λόγω ηλικίας και εμφάνισης, αυξάνουν την δυναμική του. Οπότε δεν παίζουν ρόλο οι όποιες επικοινωνιακές ικανότητες του… Καμελίδη, όπως λένε κάποιοι. Συγνώμη αν ενοχλείται με όσα γράφω και ο δικός μας εδώ στο Evros-news.gr, ο Πιτιακούδης, που μας έχει “ζαλίσει” ότι είναι φίλος και… αδερφός του, αλλά φιρί-φιρί το πάει.

Αυξάνονται και πληθύνονται οι

πιθανοί υποψήφιοι στο Διδυμότειχο

Έτσι και στο Διδυμότειχο, πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν δήμαρχοι, γι’ αυτό αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψήφιοι. Υπάρχει ο Θόδωρας Σκίνδρης που έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες πως θα είναι υποψήφιος και μάλιστα… ενθουσιάστηκε που βγήκε πρώτος σε ένα πρόσφατο ανυπόληπτο, αστείο και χωρίς καμιά εγγύηση αντικειμενικότητας και αμεροληψίας γκάλοπ, το οποίο άρον-άρον σταμάτησε υπό τον κίνδυνο νομικών κινήσεων όσων αναφέρονταν ως υποψήφιοι. Δεδομένη είναι και η επίσημη δήλωση της Βάγιας Καραφείζη ότι θα είναι και πάλι υποψήφια.

Ο νυν δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, που η συντριπτική πλειοψηφία δεν θέλει να τον βλέπει ούτε… ζωγραφιστό, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις προθέσεις του, αλλά όσοι συνεργάτες του έχουν απομείνει (χαρά στο κουράγιο τους), λένε πως μάλλον θα ξαναθέσει υποψηφιότητα. Ούτε ο Χρήστος Τοκαμάνης έχει ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα είναι ο ίδιος επικεφαλής της παράταξης του ή θα ορίσει κάποιον άλλον απ’ τους συνεργάτες του. Που δεν είναι απαραίτητο να είναι άνδρας, αλλά μην αποκλείεται και την περίπτωση… γυναικείας επιλογής. Πόσο μάλλον, όταν μπορεί αυτή να έχει και την… ευλογία του Μητροπολίτη.

Υπάρχει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Πλωτίνη” Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο οποίος έχει εκδηλώσει επίσης ανεπίσημα πρόθεση να  είναι υποψήφιος, αλλά υπάρχουν δίπλα και μαζί του κάποια… βαρίδια, που μάλλον πρόβλημα δημιουργούν παρά θετικό κλίμα. Γιατί οι απόψεις, η συμπεριφορά και ο τρόπος σκέψης τους, είναι χειρότερα και απ’ του… Πατσουρίδη. Με τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις τους, έχουν μάλιστα καταφέρει να φτιάξουν αρνητική “εικόνα” πριν ακόμα ξεκινήσουν.

Τελευταία προστέθηκαν άλλα δυο ονόματα, ως πιθανών υποψήφιων δημάρχων. Κι αναφέρομαι στον πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστο Καπετανίδη και τον Παναγιώτη Φυδανάκη, που είναι Πρόεδρος Εθελοντών Αιμοδοτών αλλά και  επικεφαλής του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού. Δέχονται μαθαίνω και οι δυο πιέσεις και προτροπές από αρκετούς να επιχειρήσουν το συγκεκριμένο “βήμα”, ακόμα δεν το έχουν αποφασίσει οριστικά, αλλά είναι δεδομένο ότι εξετάζουν σοβαρά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Αγχωμένος ο Μαυρίδης όσο δεν παίρνει στήριξη.

Γι’ αυτό… παραπονέθηκε στην πίτα της ΝΟΔΕ

Πάμε για λίγο και στην Ορεστιάδα. Εκεί ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί. Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης είναι δεδομένο πως θα ξαναθέσει υποψηφιότητα και μάλιστα έχει… αγχωθεί όσο η Ν.Δ δεν του δίνει επίσημη στήριξη. Γι’ αυτό όπως έμαθα, στην πρόσφατη εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Έβρου, άρχισε και πάλι τα… παράπονα γιατί δεν ανακοινώνονται στηρίξεις και σε μικρότερους δήμους και αρκέστηκε το κόμμα μόνο στην Αλεξανδρούπολη και τον Βαγγέλη Λαμπάκη.

Μου είπαν επίσης, ότι ζήτησε να ξεκαθαρίσει η θέση του κόμματος στη θέμα της Μακεδονίας και του Σκοπιανού. “Όταν με ρωτήσει το παιδί μου μπαμπά τι πιστεύει το κόμμα σου γι’ αυτό το θέμα τι θα του πω; ΠοιΑ είναι η λύση; Όχι μόνο η απόρριψη της πρότασης της, αλλά και η κατάθεση μιας ξεκάθαρης και ολοκληρωμένης δικής μας πρότασης”, είδα σε βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ότι είπε απευθυνόμενος στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα που ήταν παρών.

Κάποιοι αυτοί το εξέλαβαν ως αιχμή για τον ίδιο τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν ξέρω αν όσα είπε εξέφραζαν και τον φίλο, κουμπάρο και κολλητό του Τάκη Τοψίδη, του οποίου δεν κρύβει ότι στηρίζει την  “αντάρτικη” υποψηφιότητα κόντρα στην επίσημη του Χρήστου Μέτιου. Αν και ο ίδιος αυτό που δεν βλέπει σίγουρα με καθόλου καλό μάτι, είναι οι υποψηφιότητες που ανακοινώνει η βασική του αντίπαλος Μαρία Γκουγκουσκίδου και προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

Γιατί έτσι όχι μόνο τον διεμβολίζει και μάλιστα πολύ έντονα από τα… δεξιά, αλλά και τονώνει περισσότερο το προφίλ του ανεξάρτητου, ακομμάτιστου συνδυασμού της, μια και έχει ήδη παρουσιάσει στελέχη από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους. Που να γίνει και κανένα μεγαλύτερο “μπαμ” δηλαδή και να συστρατευθεί μαζί του κανένα πολύ πιο δυνατό… όνομα της Ορεστιάδας από τον χώρο της Ν.Δ και μάλιστα όχι μόνος του, αλλά μαζί και με άλλα στελέχη. Εκεί να δείτε ζόρια.

Με έχει μπερδέψει, με τις τοποθετήσεις του

Έχουμε επίσης τις υποψηφιότητες του Χρήστου Καζαλτζή, ο οποίος προέρχεται απ’ τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, του γιατρού Σάκη Παπανδρέου επικεφαλής της κίνησης “Είναι στο χέρι μας” που εκφράζει τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επιδιώκεται μαθαίνω και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του Κώστα Ζαλουφλή που είναι ξεκάθαρο ΚΚΕ, ενώ ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα υποψηφιότητα και ο πρώην δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης.

Εκείνοι που με έχουν όμως… μπερδέψει, είναι ο κ.Καζαλτζής και όσοι αποτελούν την δημοτική του προσπάθεια. Το λέω επειδή τους παρακολουθώ, γιατί μετέχει ο φίλος μου ο Κυριάκος Καφάς ως υποψήφιος. Διαβάζω για παράδειγμα συνέντευξη του επίσης υποψήφιου και νυν δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Τσάμογλου, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2014 με την παράταξη “Είναι στο χέρι μας” και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει.

Λέει τέτοιους… ύμνους για τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντή Αρχοντίδη, που ούτε ο Γιώργος Καραγιάννης, ο… μουτζαχεντίν της παράταξης του δημάρχου, δεν τους εκστομίζει. Το γεγονός ότι τον εξέλεξαν και είναι Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, δεν δικαιολογεί αυτή την στάση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον βλέπω που ανεβάζει και φωτογραφία παρέα με τον Σαράντη Μπαξεβανίδη, τον Αντιδήμαρχο του κ.Μαυρίδη, ενώ πίνουν ρετσίνες και την συνοδεύει γράφοντας… ύμνους.

Ξέρω επίσης, ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με τον δήμαρχο Μαυρίδη και ο επικοινωνιακός υπεύθυνος του Χρήστου Καζαλτζή και του συνδυασμού “Δημοτική Επαναφορά” και όλα αυτά είναι φυσικό να με έχουν μπερδέψει αρκετά. Τελικά είναι απέναντι στην σημερινή δημοτική αρχή; Αν έχει κάνει τόσο καλά πράγματα όπως λέει ο κ.Τσάμογλου, τότε γιατί κατεβαίνουν στις εκλογές και μπήκαν σε τόσο κόπο;

Είναι σίγουρα κωμικό

Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τον ίσκιο τους και νομίζουν πως έχουν ξαφνικά… ψηλώσει. Είδα μια ανάρτηση του νυν περιφερειακού συμβούλου Κώστα Εξακουστού, που ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος τον Μάιο με τον φίλο μου, τον Τάκη Τοψίδη. Κατηγορεί τον νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ξέρετε αυτόν που ψήφισε το 2016 και όχι τον Εβρίτη και συμπολίτη του Δημήτρη Πέτροβιτς, για έλλειψη… κομματικού πατριωτισμού.

Πως είναι δυνατόν όπως γράφει, να έχει πάρει την επίσημη στήριξη της Ν.Δ και να χρηματοδοτεί από τα χρήματα τη Περιφέρειας ΑΜ-Θ τους ΤΟΜΥ, που αποτελούν έμπνευση και εφαρμογή στον χώρο της Υγείας της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς θέλει ο Περιφερειάρχης να είναι μόνο των πολιτών που ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Είναι δυνατόν στην προσπάθεια του να κάνει… αντιπολίτευση στον κ.Μέτιο, να γράφει τέτοιες ανοησίες που μόνο γέλιο προκαλούν;

Μαθαίνω μάλιστα, ότι το ίδιο σχόλιο δημοσιεύθηκε και σε εφημερίδα της Καβάλας, η οποία έχει άριστες σχέσεις με τον εκεί Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, που επίσης είναι υποψήφιος με τον Τοψίδη. Ξέρετε ποιο είναι το φοβερό; Εγκαλούν τον Μέτιο για έλλειψη κομματικού… πατριωτισμού, αυτοί που κατεβαίνουν υποψήφιοι ως “αντάρτες” κόντρα στην επίσημη επιλογή της Ν.Δ. Φοβεροί πραγματικά.

Ο… Ναρκαλιευτής