Επιστολή Τ.Αρβανιτίδη στο Evros-news.gr: “Αγγίζει τα όρια της νεύρωσης η επιμονή για απολογισμό της Γιορτής Κρασιού”

Επιστολή Τ.Αρβανιτίδη στο Evros-news.gr: “Αγγίζει τα όρια της νεύρωσης η επιμονή για απολογισμό της Γιορτής Κρασιού”

Επιστολή στο Evros-news.gr απέστειλε ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Α.Ε Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, απαντώντας στα τελευταία δημοσιεύματα μας για τα… έργα και τις ημέρες του, μετά την συνέντευξη που έδωσε χθες στον MAXIMUM FM.

Η επιστολή απευθύνεται στον διαχειριστή της ιστοσελίδας μας Κώστα Πιτιακούδη και επισυνάπτει 4 έγγραφα του ΓΕΜΗ, με τα οποία θέλει να αποδείξει πως οι Ισολογισμοί των τελευταίων χρόνων δημοσιεύθηκαν εκεί.

Η επιστολή του κ.Αρβανιτίδη αναφέρει:

Προς
τον κ. Κ. Πιτιακούδη
διαχειριστή της ιστοσελίδας “EVROS NEWS”
Αξιότιμε κ. Πιτιακούδη
Στις 23 Ιανουαρίου 2019 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας κείμενο με τίτλο “ΤΙΕΔΑ Α.Ε.: Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης υπάρχουν; Δεν παρουσιάζει απολογισμούς, στοιχεία Γιορτής Κρασιού, Ισολογισμούς επί χρόνια”.
Το άρθρο σας αποτελεί συνέχεια σειράς άρθρων, που εμπεριέχουν εμπάθεια και μονομέρεια απέναντι στο πρόσωπο μου και την ΤΙΕΔΑ αφού διακρίνονται από άγνοια της νομοθεσίας, διαστρέβλωση των γεγονότων, αναπαραγωγή βολικών μύθων.

-ΤΙΕΔΑ Α.Ε: Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης υπάρχουν; Δεν παρουσιάζει απολογισμούς, στοιχεία Γιορτής Κρασιού, Ισολογισμούς επί χρόνια

Απουσιάζουν από αυτά η δημοσιογραφική δεοντολογία που επιβάλει η κριτική να τεκμηριώνεται από έρευνα και διασταύρωση των στοιχείων.
Είναι μία πρακτική που θυμίζει κακοστημένη, κακόγουστη και κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση στην οποία απ΄ότι διακρίνω εκτός από εμένα αποδίδεται το ρόλο του “κακού” και σε άλλα πρόσωπα του δημόσιου βίου που δεν συμπαθείτε για δικούς σας ανεξιχνίαστους λόγους. Σε αντίθεση με το γραφικό λιβάνισμα που κάνετε σε άλλα που αναδεικνύετε σε σωτήρες και ήρωες.
Με την επιστολή μου επιθυμώ συνοπτικά να σας καταθέσω τις απόψεις μου και την πραγματικότητα, για κάποια σημεία του άρθρου σας που είναι λάθος και κρύβουν την αλήθεια.
* Δεν υπάρχει “ παντελής έλλειψη ενημέρωσης” για τη λειτουργία της επιχείρησης .
Υλοποιούμε σταθερά και με συνέπεια όλες τις υποχρεώσεις που επιβάλει ο κώδικας και η νομοθεσία . Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα νόμιμα όργανα.
Μπορείτε να μας πληροφορήσετε σε ποια στοιχεία βασίζετε την αυθαίρετη άποψη σας;


* Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΤΙΕΔΑ με λύπησε ιδιαίτερα και η στάση του κ. Α. Φωτιάδη (όπως και η παραπληροφόρηση που επιχείρησε στο δημοτικό Συμβούλιο , όταν χωρίς ντροπή ανέφερε ότι αμείβομαι ως Πρόεδρος της επιχείρησης “και πηγαίνω μια φορά στις 15 ημέρες” στα γραφεία της αποσιωπώντας την καθημερινή παρουσία μου σε όλους τους χώρους και τις δομές της). Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου επιτρέπεται από τον κώδικα αποκλειστικά και μόνο για επενδυτικούς σκοπούς και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Την αύξηση καταβάλει , όπως συμβαίνει σε ΟΛΕΣ τις ανώνυμες εταιρείες , ο μέτοχος της.
Και απαγορεύεται ρητά η χρησιμοποίηση του ποσού για την κάλυψη λειτουργικών και άλλων δαπανών της επιχείρησης. Αυτές τις προϋποθέσεις και όρους τηρούμε σύμφωνα με τη νομοθεσία . Από που βγάζετε το συμπέρασμα ότι η αύξηση γίνεται “για να καλύψει η επιχείρηση τα έξοδα της;” Έχετε αποδεικτικά στοιχεία για τον ισχυρισμό σας, για να μην κατηγορηθείτε ως συκοφάντης ;
* Είναι ανούσιο να γίνεται αναφορά σε γνωστά θέματα που ισχύουν για όλες τις  επιχειρήσεις και αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της λειτουργίας τους. Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δάνεια για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και στις διακυμάνσεις που εμφανίζονται στις ταμειακές ροές της. Είναι πάγια υγιήςτακτική θεσμοθετημένη εδώ και δεκαετίες.
Αυτό που μεταμορφώνει ένα δάνειο σε αρνητικό φαινόμενο είναι η αδυναμία εξόφλησης του. Έχετε διαπιστώσει ότι η ΤΙΕΔΑ δεν αποπληρώνει έγκαιρα τα δάνεια που συνάπτει με την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου;
* Αγγίζει τα όρια της νεύρωσης η αναφορά σας στον απολογισμό της “Γιορτής Κρασιού 2018” . Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε όλα τα οικονομικά στοιχεία της Γιορτής εμπεριέχονται στον ισολογισμό της επιχείρησης. Ο ισολογισμός του 2018 θα δημοσιοποιηθεί , ύστερα από τον έλεγχο που κάνουν ορκωτοί λογιστές έως την 30η Ιουνίου 2019. Αν είχατε πραγματικό ενδιαφέρον για τα οικονομικά της Γιορτής να διαβάζατε τους ισολογισμούς των προηγούμενων χρόνων και θα είχατε πλήρη εικόνα. Επιθυμώ να επισημάνω μόνο το γεγονός ότι η Γιορτή Κρασιού 2018 δεν είχε
οικονομική επιτυχία . Η κύρια αιτία της αποτυχίας ήταν η αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της .
* Ο ισολογισμός του 2017 πραγματικά δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΤΙΕΔΑ έχει όμως κατατεθεί και δημοσιοποιηθεί έγκαιρα όπου επιβάλει ο νόμος.
* Αναρτήσεις στη Διαύγεια γίνονται για αποφάσεις και πράξεις που είναι υποχρεωτικές.
Έχετε υπ΄ όψιν σας κάποια ανάρτηση που έπρεπε να κάνουμε και την αποφύγαμε;
* Η φράση σας “ κάθονται αλλά προφανώς πληρώνονται κανονικά” είναι το λιγότερο υβριστική και συκοφαντική. Είναι τυπικό στερεότυπο που χαρακτηρίζει τα κείμενα σας.
Τέλος θα περιμένω να δω την παρέμβαση των “ ενεργών πολιτών ” στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για την “ έλλειψη στοιχείων που είναι απαραίτητο να αναρτά η Δημοτική Επιχείρηση μας στην ιστοσελίδα της” για να διαπιστώσω αν υπάρχουν πραγματικά παραλείψεις στις υποχρεώσεις διαφάνειας της ΤΙΕΔΑ.
Θα έχει ενδιαφέρον.
Με εκτίμηση
Τ. Αρβανιτίδης

Πρόεδρος ΤΙΕΔΑ Α.Ε

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ-ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ-ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ-ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

Η απάντηση του Evros-news.gr και του

Κώστα Πιτιακούδη στην επιστολή Τ.Αρβανιτίδη

Κατ’ αρχάς χαιρόμαστε που ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Α.Ε Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης απάντησε στα ρεπορτάζ μας και δεν επέλεξε, όπως συνηθίζει, να βγαίνει σε τοπικά ραδιόφωνα και έμμεσα να μας απαντάει, χωρίς να υπάρχει αντίλογος. Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς, τα… σενάρια επιστημονικής φαντασίας που αναφέρει και πάμε στην ουσία των όσων υποστηρίζει:

  1. “Οι αποφάσεις της ΤΙΕΔΑ λαμβάνονται από τα νόμιμα όργανα”, λέει ο κ.Αρβανιτίδης. Μα εμείς πουθενά δεν αναφέραμε πως λαμβάνονται παράνομα από το Δ.Σ οι αποφάσεις. ΄Αρα γιατί το επικαλείται;
  2. Υποστηρίζει ο Πρόεδρος ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έγινε νόμιμα. Δεν το αμφισβητήσαμε  αυτό. Απλά επισημάναμε πως γίνεται ενώ η ΤΙΕΔΑ είχε κέρδη το 2017, να χρειάστηκε δάνειο αρχικά και στη συνέχεια αύξηση Μ.Κ, με συνολικό ποσό και από τα δύο αυτά 130.000 ευρώ.
  3. Είπε ότι σε μια αύξηση Μ.Κ. τα χρήματα βάζουν οι μέτοχοι και εν προκειμένω στην ΤΙΕΔΑ ο δήμος Αλεξανδρούπολης, που είναι μοναδικός μέτοχος. Τότε γιατί στην συνέντευξη του στον Δημήτρη Κολιό είπε ότι ο δήμος δεν δίνει ούτε ευρώ στην ΤΙΕΔΑ;
  4. Ο κ.Φωτιάδης άλλωστε μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο και άφησε να εννοηθεί πως παρά τα πολλά έσοδα της, ο δήμος με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου καλύπτει τα ελλείμματα της. Γι’ αυτό το επισημάναμε.
  5. Γράφει ο κ.Αρβανιτίδης: “Αγγίζει τα όρια της νεύρωσης η αναφορά σας στον απολογισμό της “Γιορτής Κρασιού 2018””. Η διαφάνεια, η λογοδοσία στους δημότες, ο δημόσιος απολογισμός της Γιορτής Κρασιού, αποτελούν… νεύρωση μας για τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ. Τότε γιατί τον περασμένο Σεπτέμβριο τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, δήλωναν συνέχεια και διαρρήγυναν τα ιμάτια τους, πως είναι υπέρ της διαφάνειας και της παρουσίασης αναλυτικά των στοιχείων της περσινής Γιορτής Κρασιού; Τα οποία μάλιστα δεσμεύονταν να παρουσιάσουν δημόσια μόλις έρθουν στα χέρια τους;
  6. “Παναγία μου, μακριά από εμάς κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ή αδιαφάνειας”, έλεγε στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης για το συγκεκριμένο θέμα. “Φυσικά και θα τα παρουσιάσουμε όλα μόλις πάρουμε στα χέρια μας τα στοιχεία”, συμπλήρωνε ο κ.Αρβανιτίδης. Τώρα κατηγορεί το Evros-news.gr και τον Κώστα Πιτιακούδη για νεύρωση με το συγκεκριμένο θέμα, επειδή κάνουμε κριτική και ζητάμε απολογισμό που πήγαν τα χρήματα των δημοτών. Κι ενώ όπως παραδέχεται στην επιστολή του: “Επιθυμώ να επισημάνω μόνο το γεγονός ότι η Γιορτή Κρασιού 2018 δεν είχε οικονομική επιτυχία . Η κύρια αιτία της αποτυχίας ήταν η αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της”.
  7. Χθες στον Δημήτρη Κολιό χαρακτήρισε την περασμένη Γιορτή Κρασιού…. καταστροφική. Τώρα απλά πως δεν είχε οικονομική επιτυχία. Επίσης ως έναν βασικό λόγο χθες ανέφερε ότι παρέσυρε τον δήμαρχο να φέρουν τον Γιαννάκη τον Πάριο που κόστισε 45.000 ευρώ όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ, ενώ τώρα επικαλείται την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής. Τι τελικά απ’ όλα ισχύει;
  8. Μας προτρέπει για το ίδιο θέμα ο κ.Αρβανιτίδης: “Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, όλα τα οικονομικά στοιχεία της Γιορτής εμπεριέχονται στον ισολογισμό της επιχείρησης. Ο ισολογισμός του 2018 θα δημοσιοποιηθεί , ύστερα από τον έλεγχο που κάνουν ορκωτοί λογιστές έως την 30η Ιουνίου 2019”. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε ως τα τέλη Ιουνίου 2019, για να πληροφορηθούμε τον απολογισμό και τα οικονομικά στοιχεία της Γιορτής Κρασιού 2018; Όταν πιθανόν ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη ενδεχομένως να χάσουν τις εκλογές;
  9. Γιατί, αφού ξέρει τα αναλυτικά στοιχεία της τελευταίας Γιορτής Κρασιού, δεν μας τα αναφέρει στην επιστολή του, ώστε να ενημερωθούν μέσω του Evros-news.gr οι δημότες Αλεξανδρούπολης; Έστω αυτοί οι λίγοι που μας διαβάζουν; Κι αν δεν το θέλει αυτό, γιατί δεν βγάζει μια επίσημη ανακοίνωση να μας αποστομώσει και να ενημερώσει τους πολίτες; Αλλά προτιμάει την γενική αναφορά: “Η Γιορτή Κρασιού 2018 δεν είχε οικονομική επιτυχία”; Πόση ήταν η… χασούρα. Συγκεκριμένα νούμερα θέλουμε.
  10. Παραδέχεται αυτό που γράψαμε, ότι δεν υπάρχει δημοσίευση του Ισολογισμού 2017 στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΙΕΔΑ. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις Γιορτές Κρασιού μετά το 2014. Στη χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη μάλιστα, αποποιήθηκε των ευθυνών του λέγοντας ότι ευθύνεται η Γραμματεία που δεν έγινε. Λες και αυτός ως Πρόεδρος δεν έχει την γενική ευθύνη και την καταλογίζει σε απλούς υπαλλήλους.
  11.  Μας κατηγορεί λέγοντας: “Η φράση σας “ κάθονται αλλά προφανώς πληρώνονται κανονικά” είναι το λιγότερο υβριστική και συκοφαντική. Είναι τυπικό στερεότυπο που χαρακτηρίζει τα κείμενα σας”. Ο ίδιος στην χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Δημήτρη Κολιό είπε: “Η ΤΙΕΔΑ ουσιαστικά τρεις-τέσσερις μήνες το καλοκαίρι δουλεύει. Πληρώνουμε υπαλλήλους 3-4 άτομα τον χειμώνα στο κάμπινγκ που δεν έχει δουλειά και μας κοστίζουν 40.000 ευρώ”. Ο ίδιος τα είπε και “έδωσε” τους εργαζομένους ότι κάθονται τον χειμώνα (δεν.. λουφάρουν προφανώς) γιατί το κάμπινγκ δεν έχει δουλειά. Εμείς επισημάναμε το γεγονός ότι στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν είχαν αναρτηθεί αποφάσεις και μάλιστα την ίδια μέρα όπως δημοσιεύσαμε ,ξαφνικά “ανέβηκαν” δυο μαζεμένες.
  12. Τέλος, επισημαίνει ότι: “Θα περιμένω να δω την παρέμβαση των “ ενεργών πολιτών”, στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για την “ έλλειψη στοιχείων που είναι απαραίτητο να αναρτά η Δημοτική Επιχείρηση μας στην ιστοσελίδα της”, για να διαπιστώσω αν υπάρχουν πραγματικά παραλείψεις στις υποχρεώσεις διαφάνειας της ΤΙΕΔΑ”. Το θέμα είναι ότι περιμένοντας την παρέμβαση των ενεργών πολιτών στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, μην προκύψει και καμιά παρέμβαση των ίδιων σε κάποια άλλη υπηρεσία του Κράτους. Εκεί θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

-ΤΙΕΔΑ: Αηδιάσαμε με την αποποίηση ευθυνών του Τ.Αρβανιτίδη – “Κάρφωσε” Λαμπάκη και προκατόχους του

Υ.Γ: Λέει ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης αναφερόμενος στην κριτική μας προς το πρόσωπο του, ως Προέδρου της ΤΙΕΔΑ: “Είναι μία πρακτική που θυμίζει κακοστημένη, κακόγουστη και κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση στην οποία απ΄ότι διακρίνω εκτός από εμένα αποδίδεται το ρόλο του “κακού” και σε άλλα πρόσωπα του δημόσιου βίου που δεν συμπαθείτε για δικούς σας ανεξιχνίαστους λόγους. Σε αντίθεση με το γραφικό λιβάνισμα που κάνετε σε άλλα που αναδεικνύετε σε σωτήρες και ήρωες”.

Προφανώς δεν περιμένει να… απολογηθούμε αν συμπαθούμε και αντιπαθούμε κάποια πρόσωπα του δημόσιου βίου και γιατί τα κριτικάρουμε ή αντιθέτως κάνουμε… γραφικό λιβάνισμα σε άλλα και τα αναδεικνύουμε σε σωτήρες και ήρωες. Ούτε φυσικά θα του ζητήσουμε την άδεια τι θα γράφουμε ή όχι. Γιατί δεν απολογούμαστε σε κανέναν, παρά μόνο στους αναγνώστες μας οι οποίοι έχουν “αγκαλιάσει”, στηρίξει και εκτοξεύσει το Evros-news.gr σε ΠΡΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΑΪΤ του ΕΒΡΟΥ και της ΘΡΑΚΗΣ μέσα σε λίγους μόλις μήνες.

Γράφουμε πράγματι πολύ καλά λόγια αναφερόμενοι σε άλλα πρόσωπα, όπως τον συνάδερφο του στην ίδια παράταξη Γιάννη Φαλέκα για παράδειγμα, Αντιδήμαρχο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων για την δουλειά που κάνει σε γεωθερμία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κι επειδή μιλάει για γραφικό λιβάνισμα, ο κόσμος του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης γνωρίζει ποιά ΜΜΕ… λιβανίζουν καθημερινά τον ίδιο, τον δήμαρχο του Βαγγέλη Λαμπάκη και άλλους συναδέρφους του. Εμείς στεκόμαστε πάντα κριτικά, με αυστηρότητα πολλές φορές, απέναντι σε αυτούς που ασκούν εξουσία και παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ζωή των δημοτών. Όταν οι άλλοι αναλάβουν θεσμικό ρόλο, τότε θα κάνουμε το ίδιο και με αυτούς.

Α, μην το ξεχάσω. Όπως έχω γράψει ξανά και τον ίδιο τον κύριο Αρβανιτίδη τον έχω… λιβανίσει και μάλιστα γραφικά, για τον… ΑΨΟΓΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ως δήμαρχος, στην συμφωνία με τον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη, της παραχώρησης για πολλά χρόνια του Egnatia Hotel. Μάλιστα είχα προτείνει αυτός να δώσει και την τιμητική διάκριση στον επικεφαλής του συγκειριμένου ξενοδοχειακού ομίλου, κατά την πρόσφατη ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη Αλεξανδρούπολης. Κάποιοι φίλοι άλλωστε που γνωρίζουν καλά την συγκεκριμένη υπόθεση, έχουν να το λένε πόσο ΑΡΙΣΤΑ και ΩΦΕΛΙΜΑ για τον δήμο Αλεξανδρούπολης φυσικά, χειρίστηκε την συγκεκριμένη συμφωνία ο κ.Αρβανιτίδης. Το επισημαίνω και τον… λιβανίζω λοιπόν, έστω και αν γίνομαι… γραφικός όπως με κατηγορεί.

Κι επειδή δεν έχω πρόβλημα να προβάλλω τις σωστές ενέργειες των θεσμικών, θα ζητήσω από τους φίλους που γνωρίζουν περισσότερερς λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη συμφωνία, να με ενημερώσουν. Για να γράψω περισσότερα καλά λόγια αναφερόμενος στην θητεία του ως δημάρχου Αλεξανδρούπλης. Και ας γίνω… γραφικό λιβανιστήρι.

Κώστας Πιτιακούδης