Μυτιληνός σε Λαμπάκη: Ξεχάσατε το έργο-δωρεά της ΔΕΥΑΑ που εξασφαλίζει νερό για 50 χρόνια

Μυτιληνός σε Λαμπάκη: Ξεχάσατε το έργο-δωρεά της ΔΕΥΑΑ που εξασφαλίζει νερό για 50 χρόνια

Την αντίδραση του υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Μυτιληνού, προκάλεσε κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τον Απολογισμό του 2017, το γεγονός ότι ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ξέχασε να αναφέρει το έργο που θα δώσει λύση στην υδροδότηση της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Νέα Αυτοδιοίκηση” και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, που έφερε την δωρεά ύψους 900.000 ευρώ από θυγατρική εταιρεία της πολυεθνικής Coca cola, με την οποία πραγματοποιείται το έργο  “Προμήθεια-εγκατάσταση Συστήματος Αύξησης χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διποτάμου-Αισύμης Αλεξανδρούπολης”… θύμισε στον κ.Λαμπάκη το συγκεκριμένο πολύ σημαντικό έργο και το γεγονός ότι ξέχασε να το αναφέρει στον απολογισμό του 2017. Κι επειδή το Evros-news.gr είχε αναδείξει το θέμα και είχε αναρωτηθεί για ποιο λόγο η γνωστή πολυεθνική εταιρεία αναψυκτικών Coca cola κάνει αυτή την δωρεά, θα πρέπει να παραδεχθούμε πως ανεξάρτητα από αυτό, με τις 900 χιλιάδες ευρώ θα δοθεί μια σημαντική λύση στο θέμα εξασφάλισης νερού για την Αλεξανδρούπολη.

-Υπογράφηκε στην Αθήνα η δωρεά των 886.600 ευρώ προς την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης

Είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μυτιληνός: “Να τονίσω ότι μπορεί να έφυγα από την παράταξη, αλλά υπάρχει και ένα έργο που μάλλον, επειδή έχετε πολλά στο κεφάλι σας τώρα τελευταία δήμαρχε και το ξεχάσατε. Υπάρχει απ΄τη ΔΕΥΑΑ 900.000 ευρώ μια δωρεά. Δεν μπορεί να αναφέρεστε ότι έγιναν τόσα έργα στη γεωθερμία που όλοι οι συνάδερφοι ακόμα περιμένουν να τα δούνε και να μην αναφέρεστε σε ένα χειροπιαστό έργο που υπογράφηκε το Νοέμβριο του 2017 και ήρθαν ζεστά λεφτά στην ΔΕΥΑΑ 900 χιλιάρικα, τα οποία θα εξασφαλίσουν νερό για τα επόμενα 50 χρόνια”.

Κριτική για όσα δεν έγιναν απ’ την δημοτική αρχή

Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε και στην τακτική του κ.Λαμπάκη να μην αναφερθεί σε όσα δεν έγιναν το 2017, κάνοντας και ο ίδιος χωρίς να κρύβεται την προσωπική του αυτοκριτική, μια και μετείχε στην δημοτική παράταξη που διοικεί ακόμα τον δήμο και αποχώρησε το 2018. ” Επειδή και εγώ συμμετείχα το 2017 στην διοίκηση του δήμου Αλεξανδρούπολης, θα περίμενα κύριε δήμαρχε να ακούσω και κάτι που δεν κάνατε. Που δεν κάναμε. Γιατί είμαστε όλοι μαζί. Δηλαδή τα κάναμε όλα τέλεια; Που να πρωτοαναφερθώ. Μιλήσατε για 8 αυτοκίνητα στην καθαριότητα. Μα μέχρι χθες λέγατε ότι τα αυτοκίνητα είναι μόνο δύο; Αναγκάστηκε η υπηρεσία της καθαριότητας να βγάλει θα αυτοκόλλητα από τα αυτοκίνητα της ανακύκλωσης και να κουβαλούν σύμμεικτα.

Να πούμε τι έγινε στην Περιφέρεια του δήμου. Δεν κάναμε τίποτα. Κι αν αυτά που λέτε να πάμε και να δούμε, εδώ είναι οι Πρόεδροι που συμμετείχαν σε κάθε εκτελεστική και κάθε παραταξιακή, μαλώναμε μεταξύ μας γιατί πραγματικά δεν μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε. Είναι γεγονός ότι δεν μπορέσαμε στην Περιφέρεια να ανταποκριθούμε έτσι όπως έπρεπε. Να αναφερθούμε στην αγροτική οδοποιία ένα μόνιμο πρόβλημα; Να αναφερθούμε στις καθυστερήσεις για τους διαγωνισμούς, που δεν φταίγαμε εμείς οι αιρετοί. Γιατί άκουσα παντού ευχαριστίες. Να θυμίσω ότι ένα έργο με τα οστεοφυλάκια επειδή ήμουν αι μέλος της Οικονομικής επιτροπής, όταν ένα έργο για 20 με 25 χιλιάδες ευρώ, ήρθε στην Οικονομική επιτροπή τέσσερις φορές και αναγκαστήκατε να το πάρετε πάνω σας και το κάνατε μια ανάθεση και τελείωσε η ιστορία; Δεν μπορούσαν να έρθουν τα πράγματα για το διαγωνισμό έτσι όπως έπρεπε”;