Κίνδυνος να κλείσουν τα ΕΛΤΑ Δικαίων – Το αποκάλυψε τυχαία ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης

Κίνδυνος να κλείσουν τα ΕΛΤΑ Δικαίων – Το αποκάλυψε τυχαία ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης

Σοβαρός κίνδυνος να κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ Δικαίων, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής του Τριγώνου που καλύπτει η λειτουργία του, αλλά και την περαιτέρω υποβάθμιση της ακριτικής αυτής περιοχής, υπάρχει σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Το αποκάλυψε ο ίδιος εντελώς τυχαία και συμπτωματικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Δέλτα FM της Αλεξανδρούπολης και την εκπομπή «Οι Απέναντι», με τους Γιώργο Πανταζίδη και Κική Ηπειρώτου. Κι αυτό έγινε με αφορμή το πρόβλημα και το μπέρδεμα που παρουσιάστηκε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και όσους πλήρωναν μέσω ΕΛΤΑ. Γι’ αυτό κλήθηκε να μιλήσει ο κ.Μαυρίδης και εκεί αποκάλυψε ότι τα ΕΛΤΑ Δικαίων, βρίσκονται μεταξύ των 215 καταστημάτων που σχεδιάζει η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να κλείσει για λόγω εξοικονόμησης χρημάτων, επειδή υπάρχει τεράστια οικονομικό ¨άνοιγμα” που φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα ο δήμαρχος Ορεστιάδας, που παραδέχθηκε ότι ήδη έχει επικοινωνία με την διοίκηση των ΕΛΤΑ και για το συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν είχε ανακοινώσει το παραμικρό. Ούτε με κάποια δήλωση του, ούτε με κάποια ανάρτηση του στις σελίδες που έχει στο faceboook και γράφει επί παντός επιστητού, ούτε φυσικά στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί όπου αναλώνεται μόνο σε προσωπικές, ανοίκειες και απαράδεκτες πολλές φορές επιθέσεις σε όσους του κάνουν κριτική και κυρίως στην Μαρία Γκουγκουσκίδου, η οποία πολλές φορές έχει αναδείξει παρόμοια θέματα στηλιτεύοντας την αδράνεια του και το… τρέξιμο όταν πλέον τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπούν.

Είπε λοιπόν ο κ.Μαυρίδης για το συγκεκριμένο θέμα: “Οι πληροφορίες λένε για κλείσιμο 215 καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Έχω κάποια πληροφόρηση για το κατάστημα των Δικαίων, το διερευνώ μαζί με το θέμα που δημιουργήθηκε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σίγουρα είναι στην πρώτη γραμμή των επίφοβων για να κλείσουν. Το σκεπτικό είναι για τα απομακρυσμένα και με μικρή κίνηση όσον αφορά τις συναλλαγές που γίνονται.

Βέβαια ανεβάσαμε τους τόνους, είχα κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες με την ιεραρχία  των ΕΛΤΑ. Δεν μπορεί η έλλειψη ρευστότητας και αυτή η τρύπα οποιουδήποτε οργανισμού, να ταλαιπωρεί τους δημότες και τους πολίτες της χώρας μας. Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να πιέσουμε, ήδη αυτό κάνουμε, έτσι ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα”.

Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα για τους

ηλικιωμένους κατοίκους του Τριγώνου

Όλοι απευχόμαστε φυσικά να υπάρξει τέτοια αρνητική εξέλιξη και να κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Δίκαια. Γιατί μπορεί να έχει μείνει πλέον μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος είτε βρίσκεται στο κατάστημα και εξυπηρετεί, είτε πηγαίνει στα διάφορα χωριά της περιοχής και μοιράζει τις συντάξεις και την αλληλογραφία, μαζί και με όλα τα υπόλοιπα που είναι στην αρμοδιότητα του, αλλά έστω και δύσκολα εξυπηρετεί τον κόσμο. Κυρίως τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι και τις συντάξεις παίρνουν στο σπίτι και τις επιστολές από τα ξενιτεμένα παιδιά τους στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Είναι γνωστό πως από την περιοχή του Τριγώνου υπάρχουν άλλωστε πολλοί μετανάστες, κυρίως στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στα αστικά κέντρα της χώρας μας. Αρκετοί από αυτούς επικοινωνούν στέλνοντας γράμματα στους γονείς τους, οι οποίοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα, τεχνολογικά δεδομένα των κινητών τηλεφώνων και όλων των άλλων τρόπων. Προτιμούν τον κλασικό. Κυρίως είναι το θέμα είσπραξης των συντάξεων. Προφανώς όλα αυτά, αν (όπως όλοι απεύχονται) κλείσει το υποκατάστημα στα Δίκαια, θα έρχονται υπάλληλοι από την Ορεστιάδα, που θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα πλέον, αλλά και πάλι όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, δημιουργείται πρόβλημα εξυπηρέτησης.

Έπρεπε να είχε ήδη κινητοποιήσει τους πάντες ο δήμος

Από την στιγμή που το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο εξελίσσεται σε πρόβλημα, είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, θα έπρεπε ο δήμος Ορεστιάδας και ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης να κινητοποιήσει και τον κόσμο. Έχουν ενημερωθεί για παράδειγμα ο Αντιδήμαρχος της περιοχής Σαράντης Μπαξεβανίδης; Οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριγώνου Τσελεμπής Δημήτριος, Δεληδήμου Δημοσθένης, Σιαφκαλόζης Κωνσταντίνος, Γεωργίου Γεώργιος, Χρυσούλα Μπαξεβανίδου και οι Τοπικοί σύμβουλοι όλων των επηρεαζόμενων Κοινοτήτων. Γιατί δεν προκλήθηκε κάποια σύσκεψη, συγκέντρωση και διαμαρτυρία πριν είναι… αργά για δάκρυα;

Γιατί αυτή η αποσιώπηση απ’ τον κ.Μαυρίδη; Μήπως επειδή λόγω αρνητικών εξελίξεων σε άλλα θέματα, φοβάται την κριτική και πως θα του επισημάνουν την αδράνεια του και την αναποτελεσματικότητα του; Όσες φορές αναδείχθηκαν παρόμοια ζητήματα, ο επικοινωνιακός και όχι μόνο “θόρυβος” που δημιουργήθηκε, έφερε αποτελέσματα για τον δήμο Ορεστιάδας. Όπως στην περίπτωση του αποφασισμένου κλεισίματος των αιμοληπτηρίων Δικαίων (μαζί με αυτά των Μεταξάδων και της Σαμοθράκης) που τελικά αποτράπηκε λόγω έντονων αντιδράσεων ή του ΙΚΑ Ορεστιάδας και του στρατοπέδου της Λεπτής που επρόκειτο να πάνε στο Διδυμότειχο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα θέματα “σήκωσε” και τα ανέδειξε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Αντίθετα, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ.Μαυρίδη σε άλλα ζητήματα ότι τα… παλεύει σκληρά και η ΔΕΗ μεταφέρθηκε στο Διδυμότειχο και το Δημοτικό της Λεπτής υποβαθμίστηκε. Σε παρόμοια θέματα που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τα Δίκαια και την ευρύτερη περιοχή του Τριγώνου, έπρεπε ήδη να προκαλέσει κινητοποιήσεις και δραστηριοποίηση όλων. Γιατί από τις… βραδιές κάτω απ’ το Φεγγάρι με τον Στέφανο Κορκολή στο θέατρο Δικαίων, που κόστισε μάλιστα πάνω από 7.000 ευρώ συνολικά, πιο απαραίτητο είναι να παραμείνει σε λειτουργία το υποκατάστημα ΕΛΤΑ των Δικαίων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*