Με επισκέψεις σε Ν.Βύσσα, Νεοχώρι ολοκλήρωσε τον όγδοο κύκλο συναντήσεων με τους δημότες η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Με επισκέψεις σε Ν.Βύσσα, Νεοχώρι ολοκλήρωσε τον όγδοο κύκλο συναντήσεων με τους δημότες η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Με επισκέψεις σε Νεοχώρι και Νέα Βύσσα, ολοκληρώθηκε και ο όγδοος κύκλος συναντήσεων της υποψήφιας δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ” Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με τους κατοίκους του δήμου σε πόλη και τοπικές κοινότητες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής της παράταξης:

“Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου η Μαρία Γκουγκουσκίδου, συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες, “άκουσε” τους κατοίκους της Ν. Βύσσας, τόσο στον χώρο του ΚΑΠΗ όσο και σε γνωστό καφενείο του χωριού. Αναφέρθηκαν στο χρόνιο πρόβλημα των λιμναζόντων νερών στο χωριό τους, που χρήζουν μόνιμων παρεμβάσεων για να επιτυγχάνεται η απορροή τους.
Μίλησαν για το πρόβλημα της ανυπαρξίας διαχείρισης των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων, για την ανάγκη γενναίων παρεμβάσεων στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του χωριού, για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που απαιτούνται στο κτίριο του ΚΑΠΗ και ιδίως στη στέγη αυτού, για την ανάγκη φροντίδας του χώρου των νεκροταφείων.


Τόνισαν ότι η Ν. Βύσσα, όπως και όλος ο Δήμος Ορεστιάδας, είναι μια καθαρά αγροτική περιοχή και ότι όλες επομένως οι αποφάσεις και οι ενέργειες μιας δημοτικής αρχής πρέπει να στηρίζουν τους αγρότες.
Διαμαρτυρήθηκαν για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής απέναντι στα προβλήματά τους και τη μόνιμη απάντηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα για οτιδήποτε κι αν χρειάζονται.


Όπως όμως είπε χαρακτηριστικά ένας Βυσσιώτης στο ΚΑΠΗ, υπάρχουν έργα που είναι μικρά, χρειάζονται όμως μεγάλες αποφάσεις.
Η υποψήφια δήμαρχος τους δήλωσε ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και πως η ίδια και οι συνεργάτες της δεσμεύονται για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. “Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή των δημοτών. Δεσμευόμαστε γι’ αυτό. Δεν συμβιβαζόμαστε με την γκρίζα πραγματικότητα” είπε. 


Κατηγόρησε τον κ. Δήμαρχο ο οποίος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αντί να αναγνωρίσει την κρισιμότητα του προβλήματος της διαχείρισης των άδειων συσκευασιών των φυτοφαρμάκων και να πάρει πρωτοβουλίες για την επίλυσή του από τους αρμόδιους, απείλησε όοτι θα στείλει στη δικαιοσύνη όσους αγρότες εναποθέτουν παράνομα τις συσκευασίες. Απίστευτο αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της διοίκησης Μαυρίδη. 


Οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν την κ. Γκουγκουσκίδου γιατί είναι η μόνη που κάνει πραγματική αντιπολίτευση κι αναδεικνύει τα προβλήματά τους, τόνισαν δε ότι ελπίζουν σ’ αυτή για ένα καλύτερο αύριο.
“Μαζί θα χτίσουμε το αύριο, μαζί θα δημιουργήσουμε μια Νέα Βύσσα απ’ την αρχή”, είπε κλείνοντας η κ. Γκουγκουσκίδου.

Τα προβλήματα και αιτήματα των κατοίκων του Νεοχωρίου

Στο Νεοχώρι όπου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου, η κ.Γκουγκουσκίδου προκειμένου να “ακούσει” τους κατοίκους του χωριού, οι Νεοχωρίτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το χωριό τους.
Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το οδικό δίκτυο, τόσο η επαρχιακή οδός Ορεστιάδας – Φυλακίου όσο και το εσωτερικό δίκτυο του χωριού. Ζήτησαν δε την αποκατάσταση του δρόμου Νεοχωρίου – Στέρνας.


Αναφέρθηκαν στην ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων καθώς και τοποθέτησης σχαρών στα κανάλια που περνάνε μέσα από το Νεοχώρι.
Τόνισαν ιδιαίτερα την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στον σκουπιδότοπο του χωριού καθώς και στα σημεία ρίψης των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων.
Η υποψήφια δήμαρχος τους δήλωσε ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της γνωρίζουν πλέον ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν γονατίσει τα χωριά.


Τους κάλεσε να μην τους πάρει από κάτω η απογοήτευση. Εξάλλου ο πολιτικός χρόνος της δημαρχίας Μαυρίδη τελειώνει τον Μάιο. Ταυτόχρονα τελειώνει και η περίοδος της εγκατάλειψης και της αδράνειας. Τόνισε ότι η ίδια με τους συνεργάτες της έχουν σχέδιο και όραμα. Μα πάνω απ’ όλα έχουν την πίστη ότι σε αυτούς τους δημότες αξίζουν περισσότερα.
“ Θα κάνουμε και περισσότερα απ’ ότι χρειάζεται για το Νεοχώρι. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε”. Είπε η κ. Γκουγκουσκίδου και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή.