Δημοσχάκης: Ανάπτυξη …. αλά ΣΥΡΙΖΑ στη Σαμοθράκη. Μετά την επίσκεψη Τσίπρα κλείνει το τοπικό υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας

Δημοσχάκης: Ανάπτυξη …. αλά ΣΥΡΙΖΑ στη Σαμοθράκη. Μετά την επίσκεψη Τσίπρα κλείνει το τοπικό υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, επισυνάπτοντας επιστολές του Δήμου Σαμοθράκης, του Επιμελητηρίου Έβρου, του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης αλλά και Ψήφισμα Διαμαρτυρίας υπογεγραμμένο από το Δήμο Σαμοθράκης, Συλλογικούς φορείς και κατοίκους του νησιού , σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή ότι το συγκεκριμένο Υποκατάστημα Τράπεζας είναι το μοναδικό στο νησί και το κλείσιμο του θα φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν θα μπορούν να προβούν σε τραπεζικές συναλλαγές με το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς, τους προμηθευτές και τους πελάτες.

Τονίζεται επίσης ότι ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούνται για τους κατοίκους του νησιού και μάλιστα τους υπερήλικες, που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαμοθράκης με πρόσφατη τοποθέτηση του ενισχύει τις φωνές που απαιτούν ανάκληση της απόφασης της ΕΤΕ, το δε σχετικό ψήφισμα, αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς …

Ακολουθεί η αναφορά:

ΘΕΜΑ:  Ανάκληση απόφασης για παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Σαμοθράκη

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής τις συνημμένες επιστολές του Δήμου Σαμοθράκης, του Επιμελητηρίου Έβρου του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης αλλά και Ψήφισμα Διαμαρτυρίας υπογεγραμμένο από το Δήμο Σαμοθράκης, Συλλογικούς φορείς και κατοίκους του νησιού, σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα στις επιστολές αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι και το μοναδικό στη Σαμοθράκη, που εξυπηρετεί επί δεκαετίες το σύνολο των επαγγελματιών του νησιού, καθώς κι ότι το κλείσιμο αυτό συνεπάγεται απόλυτη αδυναμία των επαγγελματιών να προβούν σε τραπεζικές συναλλαγές με το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς, τους προμηθευτές και τους πελάτες.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούνται για τους κατοίκους του νησιού και μάλιστα τους υπερήλικες, που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών.

Σύσσωμη η κοινωνία, θεσμικοί και πολίτες απαιτούν να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση καθώς η λειτουργία του υποκαταστήματος είναι ζωτικής σημασίας σε ένα ακριτικό νησί που συχνά παραμένει αποκλεισμένο από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές.

Επιστολή Δήμου Σαμοθράκης για Υποκατάστημα ΕΤΕ

 Επιστολή Επιμελητηρίου για Υποκατάστημα ΕΤΕ

Επιστολή Συλλογου Επαγγελματιών Σαμοθράκης για Υποκατάστημα ΕΤΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*