Πτώχευση για τον συνεταιρισμό «ΘΕΣ Γάλα» των ΑΤΜ γάλακτος – Αλήθεια, εκείνη η “Θρακών Αμνός” που… χάθηκε;

Πτώχευση για τον συνεταιρισμό «ΘΕΣ Γάλα» των ΑΤΜ γάλακτος – Αλήθεια, εκείνη η “Θρακών Αμνός” που… χάθηκε;

Τίτλοι τέλους, πέφτουν, απ’ ότι φαίνεται στον Συνεταιρισμό Παραγωγών «ΘΕΣ Γάλα», αφού κατατέθηκε ήδη αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο της Λάρισας. 

Το δικαστήριο για την κύρια συζήτηση για την οριστική υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου με την προαπαιτούμενη συναίνεση των πιστωτών του θα γίνει στις 22 Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με το thessaliaeconomy.gr, οι τρεις πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν με την προσφυγή στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και οι απανωτές κατασχέσεις που θα ακολουθούσαν θα έβαζαν οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και θα έχαναν το σύνολο των κεφαλαίων που διοχέτευσαν στον συνεταιρισμό.
Το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό άνοιγμα προς γαλακτοπαραγωγούς, προμηθευτές και εργαζόμενους, μαζί με τα δάνεια, φτάνει κοντά στα 20 εκατ. ευρώ.

Ο «ΘΕΣγάλα» χρειάζεται άμεσα κεφάλαια κίνησης, τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ, ενώ το εμπορικό σήμα έχει δεσμευτεί από τον επιχειρηματία Ξενοφώντα Καντώνια, αντί 500.000 ευρώ τα οποία εκχώρησε όταν αρχικά εκδήλωσε ενδιαφέρον εξαγοράς της επιχείρησης, αλλά στην πορεία υπαναχώρησε.

Εκείνη η “Θρακών Αμνός” που εδώ και χρόνια

θα.. σάρωνε τον Έβρο με ΑΤΜ γάλακτος που χάθηκε;

Δυστυχώς στην περίπτωση της “ΘΕΣ Γάλα”, ισχύει το γνωστό ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο και.. πτώχευση. Γιατί ξεκίνησε πολύ δυναμικά φέρνοντας την συγκεκριμένη καινοτομία με τα ΑΤΜ γάλακτος, πολυδιαφημίστηκε και στηρίχθηκε πολύ επικοινωνιακά, μάλιστα ορισμένοι υποστήριζαν πως θα “χτυπήσει” τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, αλλά τα διαχειριστικά λάθη, τα “ανοίγματα” και η έλλειψη εμπειρίας και… η μεγαλομανία ορισμένων, έφεραν όπως φαίνεται το τέλος του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Τα ΑΤΜ γάλακτος της “Θρακών Αμνός” που θα λειτουργούσαν από το 2016 ακόμα σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, υπάρχουν μόνο σε… μακέτες

Αλήθεια, εκείνη η “Θρακών Αμνός” που παίρνοντας ως παράδειγμα την συγκεκριμένη εταιρεία, εδώ και χρόνια εμφανίστηκε στον Έβρο και οι άνθρωποι της υποστήριζαν ότι θα… σαρώσουν το νομό και όλη την Θράκη με ΑΤΜ γάλακτος, που χάθηκε; Γιατί και αυτή φαίνεται ως τώρα να έμεινε μόνο στα λόγια, στις υπερφίαλες δηλώσεις που αποδείχθηκαν χωρίς καμιά βάση και μάλιστα έγιναν πιστευτές από κάποιους κτηνοτρόφους και γαλακτοπαραγωγούς, αλλά και τα ΜΜΕ που τις υπερπροέβαλλαν.

Να θυμηθούμε λίγο τι έγινε εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια; Τις πανηγυρικές δηλώσεις όσων μετείχαν στο συγκεκριμένο εγχείρημα και πόσες φορές εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, αφού φάνηκαν ανακόλουθοι και φάνηκε πβς μόνο λόγια ήταν;

  1. Στις 14 Ιανουαρίου 2016, ο πρόεδρός του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός»Χρήστος Παρασχούδης δήλωνε πομπωδώς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: “Από τα μέσα του επόμενου μήνα θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία ο αυτόματος πωλητής (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος, που εγκατέστησε στην Αλεξανδρούπολη ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός». Αφού λύσουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν, από το τέλος του Φεβρουαρίου οι λάτρεις του γίδινου γάλακτος θα μπορούν να κατευθύνονται στο ΑΤΜ και να προμηθεύονται την ποσότητα που επιθυμούν. Σε ότι αφορά τον δεύτερο αυτόματο πωλητή (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος στην Κομοτηνή, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες εντός του χώρου που έχει ήδη ενοικιαστεί και η λειτουργία του θα ακολουθήσει αυτού στην Αλεξανδρούπολη, με μια καθυστέρηση το πολύ 20 ημερών». Τα είδατε πουθενά;
  2. Το φοβερό μάλιστα είναι, ότι ο κ.Παρασχούδης έλεγε την ίδια στιγμή πως η λειτουργία θα ξεκινούσε από τον Σεπτέμβριο του 2015 κανονικά, αφού οι δύο αυτόματοι πωλητές (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος ήρθαν από το Ισραήλ και ενώ ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε λειτουργία τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα «capital control» φρέναραν τη διαδικασία.
  3. Ο Πρόεδρος του “Θρακών Αμνός” δήλωνε επίσης κατηγορηματικά, ότι: «Φιλοδοξία μας είναι να εφοδιάσουμε με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Β. Ελλάδα».
  4. Έναν περίπου χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 2017, πάλι ο Πρόεδρος κ.Παρασχούδης σε ρεπορτάζ του liberal.gr που ανέφερε για την “Θρακών Αμνός” ότι αντιγράφει ήδη την πετυχημένη συνταγή του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα της Θεσσαλίας που μέσω Αυτόματων Πωλητών διαθέτει σε αστικές περιοχές γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες, η Θρακών Αμνός, φέρνει στο προσκήνιο το… παραδοσιακό – εδώ και δεκάδες αιώνες – γάλα της Ελλάδας, το γάλα αιγοπροβάτων. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διαθέτει γάλα, τυροκομικά και γιαούρτι αποκλειστικά από αιγοπρόβατα, ενώ επίσης για πρώτη φορά θα πουλά τέσσερα ήδη παγωτού από ΑΤΜs, δημιουργημένο από πρόβειο γάλα!
  5. Θα πουλούσε δηλαδή από ΑΤΜ και παγωτά η εταιρεία, ενώ ο Πρόεδρος της κ.Παρασχούδης ανακοίνωνε ότι θα επεκταθεί σύντομα στη Θεσσαλονίκη και μελλοντικά και στην Πελοπόννησο. “Το ξεκίνημα θα γίνει με δύο σημεία πώλησης, ένα στην Αλεξανδρούπολη και ένα στην Κομοτηνή, ενώ απώτερος στόχος είναι να υπάρξει σταδιακή επέκταση και τουλάχιστον σ’ όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Βόρεια Ελλάδα, με κυρίαρχη τη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοδοξούμε να φτιάξουμε 16-17 σημεία πώλησης. Αργότερα και αναλόγως με την ανταπόκριση του κοινού, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Θρακών Αμνός, «στόχος είναι να κατέβουμε και νοτιότερα, πάντα βεβαίως σε συμφωνίες με άλλους κτηνοτρόφους, ακόμα και από την Πελοπόννησο. Αλλά αυτός είναι ένας μελλοντικός στόχος, όχι άμεσος».

Τα εγκαίνια έγιναν το Νοέμβριο του 2017

αλλά τα ΑΤΜ γάλακτος ακόμα να εμφανιστούν 

Το Νοέμβριο του 2017 η μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Έβρου «Θρακών-Αμνός» που βρίσκεται στο Νεοχώρι Ορεστιάδας , στο πρώην τυροκομείο Βαρσαμακίδη, εγκαινιάστηκε πανηγυρικά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Όμως έχει περάσει ήδη πάνω από ένας χρόνος και από τότε και ΑΤΜ γάλακτος δεν υπάρχουν πουθενά.

Από τότε και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2017, αναζητήσαμε κάποια είδηση, ακόμα και στο επίσημο site της “Θρακών Αμνός” για την πορεία του εγχειρήματος, αλλά δεν υπάρχει το παραμικρό. Ο… καταιγισμός υπεραισιόδοξων δημοσιευμάτων και δηλώσεων, κυρίως του Προέδρου κ.Παρασχούδη, έχει δώσει τη θέση του σε μια φοβερή και… ανησυχητική ησυχία. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*