Το ΚΚΕ Έβρου καταδικάζει τα συνθήματα εναντίον του σε χωριά του Έβρου

Το ΚΚΕ Έβρου καταδικάζει τα συνθήματα εναντίον του σε χωριά του Έβρου

Τα συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι σε διάφορα χωριά του βορείου Έβρου, εναντίον του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, καταδικάζει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ του νομού Έβρου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Τα (ανορθόγραφα) και εμετικά  συνθήματα που αναγράφηκαν τις τελευταίες μέρες σε διάφορα σημεία του Β.Έβρου, και απειλούν με «κρεμάλες» τους κομμουνιστές και τους μετανάστες δεν εκφράζουν τα αισθήματα της πλειοψηφίας του λαού της περιοχής , παρά μόνο  μεμονωμένους φασίστες. Φασίστες που βρήκαν την ευκαιρία να κρυφτούν πίσω από την γνήσια δυσαρέσκεια και ανησυχία που νιώθει  πλήθος κόσμου , γύρω από την αρνητική εξέλιξη της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ. Οι φασίστες  αφήνουν στο απυρόβλητο ΝΑΤΟ και Ε.Ε. συνεχίζουν το επικίνδυνο και βολικό για κυβέρνηση και αντιπολίτευση παιχνίδι, «βαφτίζοντας»  ως ενόχους για όλα τα δεινά που περνά ο λαός της χώρας, τους μετανάστες και τους κομμουνιστές.

Η ανοχή που επιδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις και που συνεχίζει να επιδεικνύει και η σημερινή, δίνει το περιθώριο σε όλους αυτούς τους θρασύδειλους να βγαίνουν την νύχτα από τα λαγούμια τους και να σκορπούν το φασιστικό τους δηλητήριο.

Τους προειδοποιούμε: το KKE  ποτέ του δεν πτοήθηκε ούτε θα πτοηθεί από τα φασιστικά εκτρώματα. Τέτοιες ενέργειες έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ένταση της πολιτικής δραστηριότητας, κουβέντα με τον κόσμο, άτομο το άτομο, ώστε να βρίσκει χώρο να εκφράζεται η γνήσια λαϊκή δυσαρέσκεια, να κερδίζονται συνειδήσεις  με  την ταξική γραμμή. Ταυτόχρονα χρειάζεται ο λαός να βάζει στην άκρη κάθε απόγονο των ταγματασφαλιτών, που τολμάει να μιλά για πατριωτισμό, να απομονώνει από παντού τους υμνητές των Ναζί, που μιλάν για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Καλούμε κάθε νέο που αγανακτεί, κάθε εργάτη, αγρότη, μικρό αυτό απασχολούμενο, που ανησυχεί με τις εξελίξεις είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό της χώρας, να δυναμώσει με την παρουσία του τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης  που στηρίζει το ΚΚΕ, να δώσει την ψήφο του στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές μάχες που έρχονται.