Μαυρογιαλούρικη προεκλογική φιέστα Λαμπάκη στη Νίψα, που την είχαν ξεχασμένη 8 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαυρογιαλούρικη προεκλογική φιέστα Λαμπάκη στη Νίψα, που την είχαν ξεχασμένη 8 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαυρογιαλούρικη προεκλογική φιέστα από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τους συνεργάτες του χθες στη Νίψα, χωρίς ίχνος ντροπής. Ένα χωριό που το είχε ξεχασμένο η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης τα προηγούμενα 8 χρόνια, το θυμήθηκαν όλοι τους χθες, τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές.

Τα έχασαν οι Νιψιώτες, βλέποντας όλο αυτό το… τσούρμο Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων να ακολουθούν τον κ.Λαμπάκη, αφού είχαν ξεχάσει πότε είχαν δει τον ίδιο και κάποιους άλλους για τελευταία φορά. Ήταν πριν πέντε χρόνια, το 2014 που και πάλι έγιναν εκλογές; Ακόμα και ο συγχωριανός τους Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης, ξάδερφος του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, είναι ζήτημα αν είχε εμφανιστεί και αν είχε ενδιαφερθεί για το χωριό τους δυο-τρεις φορές. Έτσι τουλάχιστον υποστήριζε και ο ανηψιός του Χαράλαμπος Παντελίδης, που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν “πυρ και μανία” με την δημοτική αρχή Λαμπάκη, γιατί είχε ξεχάσει το χωριό του όπως έλεγε. Εδώ και δυο μήνες όμως… είδε το φως το αληθινό και θα είναι μάλιστα υποψήφιος μαζί τους τον ερχόμενο Μάιο.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έφτασε στη Νίψα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελίδη όπως είπαμε, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Γκοτσίδη, τον δημοτικό σύμβουλο Κυριάκο Αετόπουλο(αυτός τουλάχιστον πηγαίνει συχνά στο χωριό του) και τους δυο υποψήφιους της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” από τη Νίψα. Μαζί τους και εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας, με τον οποίο υπέγραψαν σύμβαση υλοποίησης του έργου “Ανάπλαση της Πλατείας Νίψας” και διαμόρφωση της κεντρικής οδού προσδίδοντάς της αμφίδρομη κίνηση, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Το έργο αυτό προστίθεται σε μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν ήδη γίνει στον οικισμό, όπως αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης στο μεγάλο φράγμα Νίψας, αποκατάσταση κατεστραμμένου οχετού ομβρίων, βελτίωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αποθηκευτικός χώρος γηπέδου, πολιτιστικό κέντρο, καθαρισμός φράγματος και αποκατάσταση ρηγμάτων στην παλιά γραμμή Νίψας, συνολικού προϋπολογισμού 553.306 ευρώ. Μάλιστα πάνω στο πορτοκαλί τραπεζομάντηλο του τεράστιου τραπεζιού που κάθισαν όλοι τους, είχαν απλώσει και τα αρχιτεκτονικά σχέδια της πλατείας και του δρόμου. Έτσι για επικοινωνιακό εντυπωσιακό. Από μακριά βέβαια έμοιαζαν περισσότερο με… λαδόκολλες και μια και το χωριό έχει πολλούς Πόντιους, θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς ότι ετοιμάζονταν στο τέλος να φάνε κανένα… Τανωμένο σορβά ή τίποτα Κιντέατα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ… ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση της πλατείας και την διαμόρφωση οδού στη Νίψα

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Dienstag, 29. Januar 2019

Όποιος έχει το κουράγιο να παρακολουθήσει το ΒΙΝΤΕΟ, είναι κυριολεκτικά ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης λέει… φοβερά πράγματα, διαψεύδοντας μέσα σε δυο λεπτά, όσα έχει δηλώσει λίγο νωρίτερα. Υποτιμώντας ξεκάθαρα τη νοημοσύνη όλων μας. Λέει χαρακτηριστικά:

  1. “Ο δήμος Αλεξανδρούπολης ήρθε η ώρα να κάνει αυτό που έχει προγραμματίσει και εξασφαλίσει χρηματοδοτικά και στους 40 οικισμούς πέρα των δύο πόλεων Αλεξανδρούπολης και Φερών”. Μετά από 9 χρόνια δηλαδή συνολικά δήμαρχος και πέντε στη δεύτερη θητεία του, σκέφθηκε και τους οικισμούς ότι πρέπει να γίνουν έργα, τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές.
  2. “Επειδή κουράστηκα να ακούω ότι η δημοτική αρχή του Βαγγέλη του Λαμπάκη έχει εγκαταλείψει τους οικισμούς, παρακαλώ αυτούς που το λεν, να έρθουν και να δουν τους οικισμούς έναν-έναν. Ν’ αρχίσουν από την Αισύμη, να παν στον Άβαντα, να παν όπου θέλουν να δουν αν υπάρχει περιποίηση της καθημερινότητας και αν όσα έπρεπε να γίνουν γίναν. Με αυτά που υπάρχουν ως παράλειψη, όχι από ανικανότητα, αλλά γιατί τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα και πολύ χαμηλότερα”. Δεν έχουν δίκιο λοιπόν όσοι τον κατηγορούν για εγκατάλειψη των οικισμών. Κι επειδή βρισκόταν στη Νίψα, έναν από τους οικισμούς που όπως τόνισε υπάρχει … περιποίηση της καθημερινότητας και έγιναν όσα έπρεπε, τι φοβερό είπε στη συνέχεια;
  3. “Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πλατεία!!! Ένα μεγάλο χωριό, οργανωμένο και νοικοκυρεμένο στα σπίτια, δεν υπάρχει δημόσιος χώρος πλατείας, όπου θα μπορούν να κινούνται οι Νιψιώτες και οι επισκέπτες, γιατί είναι ένας οικισμός που κινούνται πολλοί επισκέπτες και δεν έχει πλατεία”. Εδώ η επιστήμη κυριολεκτικά σηκώνει τα χέρια ψηλά.  Ο άνθρωπος είναι φοβερός. Μετά από 9 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ και με Αντιδήμαρχο Νιψιώτη (Παντελίδης), δημοτικό σύμβουλο Νιψιώτη (Αετόπουλος), ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ Η ΝΙΨΑ… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ.
  4. Διαπίστωσε όμως ξαφνικά ο κ.Λαμπάκης, αν και από το 2010 δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και κάτι ακόμα όπως είπε. “Έναν κεντρικό δρόμο, πραγματικά πολύ μεγάλο σε σχέση με τα άλλα χωριά, ο οποίος είναι κατεστραμμένος. Έπρεπε λοιπόν να συμβεί μία παρέμβαση και μάλιστα όσο γινόταν πιο γρήγορα”. Το… γρήγορα δεν άργησε μια μέρα που λέει και η γνωστή φράση, αλλά όσον αφορά τη Νίψα άργησε… 9 χρόνια. Μην γελάτε σας παρακαλώ. Δεν σας λέμε ψέματα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και θα το διαπιστώσετε πως έτσι ακριβώς το είπε ο κύριος δήμαρχος.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης που είναι Νιψιώτης, αν και όπως λένε οι συγχωριανοί του σπάνια τον είδαν όλα αυτά τα χρόνια και είπε το φοβερό: “Αυτό που καταφέραμε εδώ, αυτό το έργο, δεν το πίστευαν πολλοί. Να πούμε την αλήθεια”. Πως να το πιστέψουν κύριε Παντελίδη μου οι συγχωριανοί σας; Εδώ και 9 χρόνια τους είχατε παρατημένους. Μάλιστα πήρε.. φόρα και άρχισε τις προεκλογικές υποσχέσεις. “Θα βγάλουμε και άλλα λεφτά από το πλεόνασμα του δήμου και για το Πολιτιστικό και για το κτίριο αυτό που είμαστε εδώ μια και βλέπω τα παράθυρα να είναι σε άθλια κατάσταση”. Πάλι καλά που παραδέχθηκε ότι: “Υπάρχει βέβαια πρόβλημα, όπως και σε άλλους οικισμούς με την αγροτική οδοποιία, αλλά θα το λύσουμε και αυτό”. Φυσικά, 9 χρόνια δεν έφτασαν. Θέλουν να εκλεγούν πάλι για να στρώσουν κάποιους αγροτικούς δρόμους και να πηγαίνουν οι άνθρωπο στα χωράφια τους.

Κάποιοι πάντως θυμήθηκαν ότι στη Νίψα γίνεται ουσιαστικά Ανάπλαση στην ανάπλαση. Γιατί είχε προηγηθεί ανάπλαση και μονοδρόμηση στον κεντρικό δρόμο επί δημαρχίας Γιώργου Αλεξανδρή, μετά από πρόταση του τότε Αντιδημάρχου… Γιώργου Παντελίδη. Τώρα νέα ανάπλαση πάλι με ίδιο. Δεν παραδέχθηκε όμως ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος από τους λαλίστατους ομιλητές, ότι εκείνη η μονοδρόμηση ήταν λάθος. Ποιος πληρώνει το λάθος; Οι δημότες φυσικά.

Μίλησε και ο κ.Βαταμίδης για έργα στο γήπεδο, ενώ

η ποδοσφαιρική ομάδα ΠΑΕ Νίψας… διαλύθηκε

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης, που αναφέρθηκε στο… γήπεδο της Νίψας και προανήγγειλε ότι στα μέσα της χρονιάς θα γίνουν παρεμβάσεις, αφού είναι μεταξύ των 18 γηπέδων του δήμου Αλεξανδρούπολης που θα χρηματοδοτηθούν από την ΓΓΑ έργα βελτίωσης τους. “Η Νίψα διαθέτει γήπεδο που έχει πολλά προβλήματα και τα έχουμε συζητήσει. Έχουν γίνει ήδη κάποιες παρεμβάσεις, έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά και είμαστε καθημερινά κοντά στην ομάδα όταν ζητηθεί και μπορούμε να επέμβουμε σε διάφορα προβλήματα το κάνουμε”. Μόνο που ο… γίγας Βαταμίδης ξέχασε κάτι πολύ βασικό.

Η ομάδα της Νίψας δεν υπάρχει πλέον, αφού διαλύθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Με Πρόεδρο μάλιστα τον Μπάμπη Παντελίδη, υποψήφιο με την παράταξη Λαμπάκη στις εκλογές του Μαίου, ο οποίος αφού παραιτήθηκε, ξεπαραιτήθηκε και δήλωσε ότι θα συνεχίσει στην ομάδα, μετά τις εκλογές της ΕΠΣ Έβρου και αφού ψήφισε η διοίκηση του κανονικά τους νέους διοικούντες, τελικά… διαλύθηκε, ενώ  θα έπαιρνε μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Έβρου. Ποια ομάδα λοιπόν θα χρησιμοποιεί το γήπεδο;

Τους… χάλασε την φιέστα ο Πρόεδρος μιλώντας

για την άσχημη “εικόνα” της παιδικής χαράς

Κι εκεί που όλοι ήταν μέσ στην καλή χαρά, τους… χάλασε φιέστα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αντώνης Παντελίδης, αφού αναφέρθηκε στην άσχημη “εικόνα” της παιδικής χαράς του χωριού. “Όλα καλά και όλα ωραία τα είπατε για τα έργα που θα κάνετε. Ένα άλλο πρόβλημα στη Νίψα είναι με την παιδική χαρά. Έχουμε την πιο άσχημη παιδική χαρά και το καλοκαίρι έρχονται και ξένοι και τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν”. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης μάλιστα δεν τον άφησε να συνεχίσει και… έδωσε λύση αμέσως. “Ρε, θα την ξηλώσουμε και αυτήν. Θα φτιάξουμε πιστοποιημένες παιδικές χαρές και θα γίνει και αυτή”, τον αποπήρε ο κ.Λαμπάκης τον… αχάριστο κ.Παντελίδη, που αντί να χαίρεται αφού έπειτα από τόσα χρόνια εγκατάλειψης του χωριού του θυμήθηκαν τη Νίψα, αυτός άρχισε να αναφέρει και άλλα προβλήματα.