Συνάντηση Πέτροβιτς με ΓΣΕΒΕΕ για καταπολέμηση παραεμπορίου-λαθρεμπορίου και ενίσχυση συνοριακών σταθμών

Συνάντηση Πέτροβιτς με ΓΣΕΒΕΕ για καταπολέμηση παραεμπορίου-λαθρεμπορίου και ενίσχυση συνοριακών σταθμών

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γεώργιο Καββαθά είχε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί θεσμικά τα τελευταία χρόνια.

Η πάταξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου που απασχολούν έντονα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, η επαναλειτουργία των Κλιμακίων Ελέγχων Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, η στελέχωση των μεθοριακών σταθμών του Έβρου, ήταν μεταξύ άλλων κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν. Κοινός στόχος αποτελεί η στήριξη των επιχειρήσεων και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Όσον αφορά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, να δωρίσει ένα μηχάνημα XRAY για τις ανάγκες του Τελωνείου Κήπων, ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε ότι αυτό θα βελτιώσει και θα επισπεύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, και τόνισε ότι ο ίδιος θα επικαιροποιήσει το αίτημά του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση του Τελωνείου με ανθρώπινο δυναμικό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Έβρου (ΟΕΒΕΣΕ) και Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Αθανάσιος Μπέλλας, ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΣΕ Ηλίας Διαμαντίδης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΣΕ Κωνσταντίνος Κεβρεκίδης και Δημήτριος Κόλλιας και τα επιστημονικά στελέχη του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ Ηλίας Θ. Γεωργόπουλος και Φώτης Μαραγκός,.