Ορεστιάδα: Κοντά στους κατοίκους του Κυπρίνου και Σάκκου, η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου

Ορεστιάδα: Κοντά στους κατοίκους του Κυπρίνου και Σάκκου, η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου

Κοντά στους κατοίκους του Κυπρίνου και του Σάκκου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου, συνεχίζοντας την απ’ ευθείας επικοινωνία που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό με τους δημότες.

Χθες “άκουσε” τους κατοίκους του Κυπρίνου, τόσο στο χώρο του ΚΑΠΗ, όσο και σε γνωστό καφενείο του χωριού, όπου οι Κυπρινιώτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ανυπαρξία και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα προβλήματά τους.  
Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου, για την επαρχιακή οδό Ορεστιάδας – Κυπρίνου, για το εσωτερικό δίκτυο του χωριού αλλά και για το δίκτυο των αγροτικών δρόμων.
Αναφέρθηκαν στον έντονο προβληματισμό τους για τα αδέσποτα.
Ζήτησαν να προχωρήσει ο αναδασμός της κτηματικής περιφέρειας του Κυπρίνου και να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό τους με την επέκταση του οικισμού που έγινε πριν από κάποια χρόνια, χωρίς να εκδοθεί πράξη εφαρμογής, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει σε εκκρεμότητα και να δημιουργείται πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες τους.
Εξέφρασαν τέλος τη μεγάλη ανάγκη τους να μεταχειρίζεται κάθε δήμαρχος και κάθε δημοτική αρχή τα χωριά τους ως μέρος του Δήμου και να μην τα αγνοεί, έτσι ώστε να αισθάνονται και οι ίδιοι ότι ανήκουν κάπου, ότι είναι ισότιμα μέλη ενός μεγαλύτερου συνόλου. 


Υπήρξε δηλαδή δριμύ κατηγορώ των Κυπρινιωτών εναντίον του Δημάρχου. Οι δεκάδες παρευρισκόμενοι στις συναντήσεις του Κυπρίνου με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ και τους συνεργάτες που την συνόδευαν, εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την πρακτική του κ Μαυρίδη να γυρίσει την πλάτη στο χωριό τους.
Η κ Γκουγκουσκίδου, αφού άκουσε τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι ο Κυπρίνος αλλά και ο υπόλοιπος Δήμος δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον σημερινό Δήμαρχο. Είχε τον χρόνο του και απέτυχε.
“Μαζί θα λύσουμε τα κρίσιμα προβλήματα. Μαζί θα προχωρήσουμε στο αύριο”, είπε η υποψήφια Δήμαρχος και συνέχισε “Θα στηρίξουμε τους δοκιμαζόμενους αγρότες, δίνουμε χέρι βοήθειας στους επαγγελματίες, θα νοικοκυρέψουμε τα χωριά μας και τις γειτονιές που πνίγονται από τα προβλήματα της καθημερινότητας”.
“Πάμε μαζί”, κατέληξε, ενθουσιάζοντας τους δημότες του Κυπρίνου, η κ Γκουγκουσκίδου.

Η επίσκεψη και οι συζητήσεις με τους κατοίκους του Σάκκου

Η Μαρία Γκουγκουσκίδου βρέθηκε και στο Σάκκο το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου, προκειμένου να “ακούσει” τους κατοίκους του χωριού.
Πρόκειται για ένα μικρό χωριό με λίγους κατοίκους. Παρ’ όλα αυτά η υποψήφια Δήμαρχος ήθελε να βρεθεί κοντά τους. “Είναι επιλογή μας να τους ακούσουμε όλους, ιδίως όσους είναι σε δυσκολότερη θέση. Δεν θα κάνουμε επιλογές σε ποιους θα πάμε. Θα πάμε παντού”.


Οι κάτοικοι του Σάκκου εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την εγκατάλειψη και την απουσία της Δημοτικής Αρχής. “Μόνο εσύ δεν μας ξέχασες Μαρία” είπαν.
Το πρόβλημα της οδοποιίας τους απασχολεί ιδιαίτερα. Οι δρόμοι εντός του οικισμού “δεν περπατιούνται” όπως είπαν, ενώ η κακή κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας δεν τους επιτρέπει πλέον να φτάσουν στα χωράφια τους με τα αγροτικά μηχανήματα.
Στην πρόσφατη χιονόπτωση αποχιονιστικά μηχανήματα δεν εμφανίστηκαν και οι δρόμοι για πολλές ημέρες ήταν απροσπέλαστοι απ’ τους πάγους.
Έντονο είναι και το πρόβλημα με τα αδέσποτα. “Ο Δήμαρχος δεν βγαίνει ούτε στο τηλέφωνο, μας ξέχασε” είπαν.
Η κ. Γκουγκουσκίδου και οι συνεργάτες της κατανοούν πλέον ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι ένας βραχνάς για τους δημότες.


Σε όλες τις γειτονιές της πόλης, στα μικρά και μεγάλα χωριά, εγκατάλειψη, κατεστραμμένες υποδομές, ανυπαρξία νέων υποδομών, παρακμή.
“Ερχόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα. Ερχόμαστε για να δώσουμε ζωή και ενέργεια στα χωριά μας, στις γειτονιές μας. Ερχόμαστε να δώσουμε κουράγιο και χαμόγελο στους νέους και στους ηλικιωμένους” κατέληξε η υποψήφια Δήμαρχος και οι παρευρισκόμενοι της έσφιξαν το χέρι με θέρμη και αποφασιστικότητα.