Σε ετοιμότητα για την καταβολή επιδόματος κάθε παιδιού που γεννιέται στη Θράκη

Σε ετοιμότητα για την καταβολή επιδόματος κάθε παιδιού που γεννιέται στη Θράκη

Το «πράσινο φως» του υπουργείου Οικονομικών αναμένει ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας- πρότασης που υπέβαλλε πρόσφατα προς το συγκεκριμένο υπουργείο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που αφορά στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στη Θράκη και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο Όμιλος, ανέλαβε την εξασφάλιση πηγής χρηματοδότησης , μέσω της οποίας κάθε παιδί που θα γεννιέται στους τρεις νομούς της Θράκης και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα λαμβάνει μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ έως τη συμπλήρωση της ηλικίας των 18 ετών. «Αυτή η πρωτοβουλία είναι άμεση και προτεραιότητας. Θεωρούμαι ότι με αυτό το μέτρο θα καταπολεμήσουμε την υπογεννητικότητα. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τους χορηγούς που θα στηρίξουν τις οικογένειες που θα αποκτήσουν παιδί» είπε στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Πλαπούτας.
Επίσης, σημείωσε ότι ο Όμιλος είναι σε ετοιμότητα και πως επίκειται νέα συνάντηση στο υπουργείο οικονομίας ώστε να διασφαλιστεί ότι το ποσό του επιδόματος , θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο αλλά και να ρυθμιστούν και άλλοι παράμετροι. Επιπλέον υπογράμμισε ότι θα οριστεί ειδική επιτροπή η οποία και θα διαχειρίζεται το ζήτημα.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου