Επίθεση Παπατολίδη κατά Τοψίδη με φόντο την Περιφέρεια, λόγω κατώτατου μισθού

Επίθεση Παπατολίδη κατά Τοψίδη με φόντο την Περιφέρεια, λόγω κατώτατου μισθού

Επίθεση στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη, έκανε με ανακοίνωση του ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Δημήτρης Παπατολίδης.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου την οποία υπογράφει ο κ.Τοψίδης, κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού:
“Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από ανθρώπους που διατρανώνουν ότι είναι ταγμένοι στο στόχο της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων», τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Παπατολίδης, με αφορμή τις δηλώσεις για τον κατώτατο μισθό που έκανε ο Χρ. Τοψίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου.
Συγκεκριμένα, ο Χρ. Τοψίδης εξέφρασε την αντίθεσή του ακόμα και με αυτή την αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό, υποστηρίζοντας πως «μόνο ανησυχία και αβεβαιότητα μπορεί να προκαλέσει στην αγορά και την πραγματική οικονομία». Παράλληλα, αξίωσε ως αντίβαρο για την αύξηση του κατώτατου μισθού να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι εργοδοτικές εισφορές και η φορολογία των επιχειρήσεων, ενώ επικαλέστηκε τη «διαφορά των μισθών ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».
Ακολουθεί η δήλωση του Δ. Παπατολίδη:
«Οι δηλώσεις του κυρίου Τοψίδη, υποψήφιου περιφερειάρχη και προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, σχετικά με τον κατώτατο μισθό αναδεικνύουν περίτρανα ποια συμφέροντα έχει επιλέξει να υπηρετήσει και αυτός ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Οι ανησυχίες του κ. Τοψίδη πάνε χέρι – χέρι με τις ανησυχίες των μεγαλοεργοδοτών. Από τη μια πλευρά η τοποθέτησή του συγκαλύπτει την απάτη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που ξέχασε τις προεκλογικές υποσχέσεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και συνδυάζει τη σημερινή πενιχρή αύξηση με νέα φοροεπιδρομή που θα παίρνει πίσω ακόμα και τα ελάχιστα που θα δουν οι εργαζόμενοι από αυτή την αύξηση. Από την άλλη ο κ. Τοψίδης ως μεγαλοεργοδότης πάει ακόμα ένα βήμα παραπέρα απαιτώντας για χάρη του συνόλου των μεγαλοεργοδοτών όχι μόνο να μην αυξηθούν οι σημερινοί άθλιοι μισθοί, αλλά ταυτόχρονα να μειωθεί και η φορολογία των εργοδοτών.
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από ανθρώπους που διατρανώνουν ότι είναι ταγμένοι στο στόχο της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Στους δήμους και τις Περιφέρειες σήμερα απαιτούνται περισσότερο από ποτέ άνθρωποι ταγμένοι στα συμφέροντα των εργαζομένων, αποφασισμένοι να συγκρουστούν. Η μόνη επιλογή για τα λαϊκά στρώματα είναι η στήριξη των υποψηφίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές για τα δίκια του λαού».