Γιατρός, συνταξιούχος τραπεζικός και βενζινάδικο στον Έβρο, βρίσκονται στη λίστα φοροφυγάδων που ανακοινώθηκε

Γιατρός, συνταξιούχος τραπεζικός και βενζινάδικο στον Έβρο, βρίσκονται στη λίστα φοροφυγάδων που ανακοινώθηκε

Γιατρός, συνταξιούχος τραπεζικός και βενζινάδικο στον Έβρο, βρίσκονται στη λίστα των φοροφυγάδων που ανακοινώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που αποκάλυψαν οι έλεγχοι της.

Αυτοί ολοκληρώθηκαν από την ΑΑΔΕ για το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και πρόκειται μεταξύ άλλων για απόκρυψη μεγάλων ποσών εισοδήματος από γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς αλλά και συνταξιούχους. Επίσης, μεγάλα λαβράκια φοροδιαφυγής «ψάρεψε» η ΑΑΔΕ στον χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων, στην εστίαση, στα πρατήρια καυσίμων, στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, ενώ σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι υποθέσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Οι υποθέσεις των στοχευμένων αυτών ελέγχων που διενήργησαν τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων για το νομό Έβρου είναι τρεις σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

-Ιατρός του Ε.Σ.Υ. στο νομό Έβρου απέκρυψε, κατά τις χρήσεις 2012 έως 2015, κατόπιν ελέγχου προσαύξησης περιουσίας, εισοδήματα ύψους 157.280,86 ευρώ.

-Πρατήριο υγρών καυσίμων στο νομό Έβρου απέκρυψε, κυρίως μέσω της έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων, φορολογητέα ύλη ύψους 104.063,69 ευρώ.

Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος στο νομό Έβρου απέκρυψε, για τις χρήσεις 2012 έως 2015, εισόδημα ύψους 122.333,86 ευρώ.

Πηγή: newsit.gr