Μαϊμού-κίνδυνος για παιδιά που ήθελαν να τ’ αρπάξουν άγνωστοι με λευκό βαν στα Λουτρά

Μαϊμού-κίνδυνος για παιδιά που ήθελαν να τ’ αρπάξουν άγνωστοι με λευκό βαν στα Λουτρά

Μαϊμού-κίνδυνος για μικρά παιδιά που κινδύνεψαν να τ’ αρπάξουν άγνωστοι με λευκό βαν στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, προκλήθηκε μετά από ανάρτηση στο facebook. Όμως η αστυνομία, δια στόματος μάλιστα του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Παναγιώτη Καρτάλη, διέψευσε κάτι τέτοιο.

Όμως προκλήθηκε όπως είναι φυσικό αναστάτωση σε αρκετούς γονείς και συναγερμός, μια και την συγκεκριμένη ανάρτηση αναδημοσίευσαν πολλά τοπικά sites. Εμείς στο Evros-news.gr το αποφύγαμε, αφού δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα με την αστυνομία (ο κ.Καρτάλης δεν σηκώνει ποτέ το τηλέφωνο του όποτε επιχειρήσαμε να μιλήσουμε μαζί του), ώστε να έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση. Γιατί με την αγωνία των γονιών σε τέτοια θέματα δεν μπορείς να παίζεις.

Επίσης, θυμόμαστε ότι παρόμοιος… μαϊμού κίνδυνος που πάλι προκάλεσε συναγερμό, είχε δημιουργηθεί το καλοκαίρι του 2017 και πάλι στα Λουτρά, όταν κάτοικος του χωριού είχε καταγγείλει στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM ότι ένα ασημί VAN με μαύρα τζάμια και βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας στάθμευσε στην πλατεία του χωριού και ο μεσόκοπος οδηγός του, προσέγγιζε τα παιδιά που έπαιζαν στην περιοχή και τα κερνούσε καραμέλες. Ούτε και τότε είχε αποδειχθεί τίποτα. Λέτε κάποιος ή κάποιοι στα Λουτρά να είναι… μυθομανείς ή να φοβούνται τόσο πολύ που να… παρεξηγούν τα πάντα;

Το λέμε αυτό, γιατί ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Καρτάλης δήλωσε στο e-evros.gr για το θέμα ότι: «Έγινε παρανόηση. Δεν υπάρχει δόλος, υπάρχει εξυπηρέτηση επειδή έβρεχε εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει λόγος να τρομοκρατούνται οι γονείς» και εμφανίστηκε σίγουρος πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τα παιδιά, και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η ανάρτηση στο facebook από την οποία ξεκίνησε ο μαϊμού-κίνδυνος και δημιουργήθηκε όλος αυτός ο… κακός χαμός με τους γονείς, ανέφερε:

Να επισημάνουμε επίσης, ότι έχει συμβεί αρκετές φορές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, να ξεκινάει από ανάρτηση στο facebook παρόμοια… φημολογία και επειδή αρκετοί την κοινοποιούν άκριτα, να “φουντώνει” το πράγμα και να δημιουργείται έντονη ανησυχία στους γονείς των μικρών παιδιών, μέχρι να βγει επίσημα η αστυνομία και να το διαψεύσει. Κάτι παρόμοιο φαίνεται ότι συνέβη και στα Λουτρά.